Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (CT, MRI) ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Μοδινού Όλγα1, Σκαραφίγκα Ιουλία2,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (CT, MRI) ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Μοδινού Όλγα1, Σκαραφίγκα Ιουλία2,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (CT, MRI) ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Μοδινού Όλγα1, Σκαραφίγκα Ιουλία2, Πέτρακα Ελένη3, Κρητικόπουλος Κυριάκος4 1Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, Phd. Τομεάρχης χειρουργικού τομέα Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ «Άγιος Παντελεήμων». 2Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc. Προϊσταμένη Αξονικού και Μαγνητικού τομογράφου. Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ «Άγιος Παντελεήμων». 3Νοσηλεύτρια ΤΕ, MSc. Τμήμα αιμοδοσίας. Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά. 4Νοσηλευτής ΤΕ. Προϊστάμενος χειρουργείου. Γ.Ν.ΝΙΚΑΙΑΣ «Άγιος Παντελεήμων». Εισαγωγή: Ο ρόλος του νοσηλευτή στην προετοιμασία και στη διενέργεια απεικονιστικών εξετάσεων (MRI, CT) στα πλαίσια νοσηλείας ασθενών στο νοσοκομείο είναι σημαντικός και συμβάλει αποτελεσματικά στην ορθή διενέργεια της εξέτασης και στην παροχή ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας. Σκοπός της ανασκόπησης: Σκοπός της εργασίας είναι να αναδείξουμε το βασικό ρόλο του νοσηλευτή στην ασφαλή, αποτελεσματική και επιτυχή έκβαση μιας απεικονιστικής εξέτασης κατά την διάρκεια νοσηλείας του στο νοσοκομείο. Υλικό-Μέθοδος: Πραγματοποιήθηκε αναζήτηση άρθρων στις διεθνείς ηλεκτρονικές βάσεις Pubmed, Cinahl & Web of Science με κατάλληλες λέξεις ευρετηριασμού. Αποτελέσματα: Ο ρόλος του νοσηλευτή στο απεικονιστικό τομέα ενός νοσοκομείου είναι πολυδιάστατος και περιλαμβάνει: Την ενημέρωση και την ορθή προετοιμασία του ασθενή για την εκάστοτε εξέταση. Την οργάνωση ασφαλής μεταφοράς του ασθενή από και προς το τμήμα νοσηλείας. Την εξασφάλιση ασφαλούς τοποθέτησης του στην τράπεζα απεικόνισης. Την έγκαιρη προσέλευσή του στο χώρο απεικόνισης και στην μείωση του χρόνου αναμονής για την εξέταση. Την ασφαλή χορήγηση φαρμάκων. Την κλινική εκτίμηση και παρακολούθηση του ασθενή κατά τη διάρκεια της εξέτασης και την ετοιμότητα άμεσης παρέμβασης. Ειδικότερα, η συμμετοχή και η συμβολή του στο τμήμα του αξονικού και του μαγνητικού τομογράφου είναι σημαντική, αναντικατάστατη και εξειδικευμένη : αναπτύσσει συγχρόνως διοικητικό και νοσηλευτικό ρόλο για την διασφάλιση της ορθής διενέργειας της απεικονιστικής εξέτασης σε ασθενείς από όλα τα τμήματα του νοσοκομείου (ΜΕΘ, χειρουργείο, ΤΕΠ, νοσηλευτικά τμήματα). Συμπεράσματα: Η νοσηλευτική επιστήμη και πρακτική στον τομέα της απεικόνισης αποτελεί βασικό συντελεστή στην διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας στους νοσηλευόμενους ασθενείς.


Κατέβασμα ppt "Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (CT, MRI) ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Μοδινού Όλγα1, Σκαραφίγκα Ιουλία2,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google