Ανάλυση και σχεδιασμόσ πληροφοριακών συστημάτων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 1.1 Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα.
Advertisements

Ε ΘΝΙΚΟ & Κ ΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ «Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας ΕΚΠΑ» Κωνσταντίνος Μπουρλετίδης Γενικός Συντονιστής ΜΟΔΙΠ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑ 2004.
ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Υλοποιηςη εργων SAP μεθοδος asap
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών
Ανάλυση & Περιγραφή Θέσεων Εργασίας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕΧΒ, ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 Άρης Τσαουσάκης BASF ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ.
Διαχείριση Έργου Οργάνωση, σχεδιασμός και προγραμματισμός έργων ανάπτυξης λογισμικού.
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΠΜΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Κατεύθυνση ΤΕΔΑ Τεχνολογίες Διαχείρισης Ασφάλειας Security Management Engineering Τμήμα Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΦΑΣΕΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Προσδιορισμός του διδακτικού στόχου, των κριτηρίων και των στοιχείων της αξιολόγησης Επιλογή της τεχνικής Ερμηνεία των πληροφοριών Αποτύπωση.
Διαδικασία ανάπτυξης Προσδιορισμός απαιτήσεων Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός Λεπτομερής Σχεδιασμός Κωδικοποίηση Έλεγχος Παράδοση Συστήματος Λειτουργία - Συντήρηση.
Βασίλης Παπαχαρίσης ( /
Χαρακτηριστικά συνθετικής κίνησης 1 Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί - Τίκβα Χριστίνα.
H διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού. Tι θα γνωρίσουμε •Τις φάσεις ανάπτυξης του λογισμικού. •Γιατί χρειάζεται να γίνει ανάλυση του προβλήματος. •Τι θα πρέπει.
1 Συλλογικοί Κατάλογοι & Διαδίκτυο Μιχάλης Σφακάκης.
Η ποιότητα της πληροφορίας στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται ή διανέμεται μέσω του Internet Χρήστος Σαβρανίδης Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα ΦΠΨ.
B a c kn e x t h o m e ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής προστασίας Κ.Π. «Equal”ΤεχνομάθειαΕυρωπαϊκή.
Τι είναι Ανάλυση Τι είναι Συστήματα Πληροφορικής
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, αναμένεται να παρουσιάσουν ζήτηση μέχρι το 2020 Πηγή:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ Γ.Σ.Π.. ΟΡΙΣΜΟΙ Ένα σύστημα για τακτικό και συνηθισμένο τρόπο επεξεργασίας δεδομένων και για απάντηση προκαθορισμένων και.
ManLab1 Ανάλυση & σχεδιασμός της εργασίας (1) Προσδιορισμός των αρχών σχεδίασης και ανάπτυξης πληροφοριακού συστήματος για το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης.
ΕΞΑΓΩΓΗ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 18:27Μηχανική Λογισμικού1. Η ΔΙΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ Κάθε σύστημα – νέο ή προς αντικατάσταση – που βασίζεται σε λογισμικό διαθέτει.
Αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για την πρόσβαση στη γνώση: βιβλιοθήκες, αρχεία Δάφνη Κυριάκη-Μάνεση, δρ Ειδική Γραμματέας ΥΠΕΠΘ.
ΟΔΗΓΟΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΡΟΚΙΔΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ-ΔΙΟΝΥΣΙΑ.
ΜΑΘΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ.  E.R.P μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο ελέγχου, παρακολούθησης και συντονισμού των διαδικασιών.
Μοντέλα Συστημάτων Παρουσιάσεις των συστημάτων των οποίων οι απαιτήσεις αναλύονται.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
Ανάπτυξη Πρωτοτύπου Λογισμικού
Εισαγωγή στην Ανάπτυξη Π.Σ. Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΜΣ
Βαθμός ομοθεσίας της ψηφιακής βιβλιοθήκης ως προς τους χρήστες της Μάριαν Νικολακοπούλου.
Μελέτη για την Επίδραση των Προγραμμάτων Ψηφιοποίησης στη Διαχείριση και στη Σταθερότητα των Συλλογών με Ιστορικές Φωτογραφίες. Φοιτήτρια: Παγώνη Αποστολία.
Το κόστος ποιότητας στην μεταλλουργία Ανδρίτσος Δημήτριος Διπλωματική εργασία ΑΘΗΝΑ 2002.
Ανάλυση Συστημάτων ( site) Υπευθ. Καθηγ.: Τσαλγατίδου Αφροδίτη.
Τεχνολογία Λογισμικού
Κατηγορίες Λογισμικού. Περιγραφή Ενότητας  Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε την έννοια του λογισμικού. Θα αναπτυχθούν οι κατηγορίες λογισμικού με τις.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 2 η Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Έργα.
Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ στην διδακτική διαδικασία
Σχεδιομελέτη προϊόντων με τη χρήση Η/Υ
Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Σχεδιασμός & Κατασκευή Αθλητικής Εγκατάστασης Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων.
2ο ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Χ. Καραγιαννίδης, ΠΘ-ΠΤΕΑΑνάπτυξη Εφαρμογών για την ΕΕΑ Διάλεξη 1: Εισαγωγή 1/26 12/2/2015 Διάλεξη 1 Εισαγωγή Ανάπτυξη Εφαρμογών για την Εκπαίδευση & την.
Χ. Καραγιαννίδης, ΠΘ-ΠΤΕΑΕφαρμογές ΤΠΕ στην ΕΕΑ Διάλεξη 2: eLearning Systems, eClass1/1318/2/2015 Χαράλαμπος Καραγιαννίδης Διάλεξη 2 Περιβάλλοντα.
Η επεξεργασία του υλικού στην υβριδική υπηρεσία πληροφόρησης: παράλληλη χρήση των εργαλείων Κόκκινος Διονύσης, Ε.Μ.Π. - Κεντρική Βιβλιοθήκη Τσώλη Θεοδώρα,
Ανάλυση και Σχεδιασμός Π.Σ.
Τεχνολογία ΛογισμικούSlide 1 Τεχνολογία Απαιτήσεων u Καθορίζει τι θέλει ο πελάτης από ένα σύστημα λογισμικού.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
Διάλεξη 10 η ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (MIS) TEI Κρήτης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δρ. Αλέξανδρος Αποστολάκης
Κύκλος Ανάπτυξης και Ζωής ενός ΠΣ ΜΕΡΟΣ 2 Ο (Διάλεξη 4)
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
Επίσημος ορισμός Ποιότητας (πρότυπο ISO 8402) Σύνολο χαρακτηριστικών μιας οντότητας για την ικανοποίηση εκφρασμένων και συνεπαγόμενων αναγκών. Αντικείμενο.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ 1.
Έννοιες.
ΘΕΩΡΙΕΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Προδιαγνωστική Μελέτη και Μελέτη Σκοπιμότητας
Αρχές Διοίκησης και Διαχείρισης Έργων
ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (QUALITY SYSTEM)
Κύρια βήματα της έρευνας Πρωτόκολλο έρευνας
Βασικοί Ορισμοί (1) Τι είναι ένα Πληροφοριακό Σύστημα;
Αναστασία Γεωργιάδου Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04
Πληροφοριακό σύστημα Πληροφοριακό Σύστημα μιας επιχείρησης/οργανισμού είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ανθρώπους, διαδικασίες και εξοπλισμό (Υλικό,
Σύγχρονες μεθοδολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων 2ο Κεφάλαιο.
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Εισαγωγή στην Πληροφορική Κωδικος Διαφανειών: ΑΟΑ183
Σχεσιακεσ βασεισ δεδομενων
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ TEAMWORK
ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ανάλυση και σχεδιασμόσ πληροφοριακών συστημάτων Κύκλος Ανάπτυξης και Ζωής ενός ΠΣ ΜΕΡΟΣ 1Ο (Διάλεξη 3)

Βασική δομή κύκλου Μελέτη σκοπιμότητας Έρευνα συστημάτων Ανάλυση συστημάτων Σχεδιασμός συστημάτων Υλοποίηση Αναθεώρηση και συντήρηση

Μελέτη σκοπιμότητασ (1) Εξετάζει στο παρόν σύστημα Τις απαιτήσεις που θα έπρεπε να ικανοποιεί Γιατί δεν τις ικανοποιεί Ποιες είναι οι νέες απαιτήσεις Ποιες είναι οι εναλλακτικές Για κάθε μια από τις εναλλακτικές δίνονται περιγραφές από διάφορες απόψεις (των τεχνικών, της οργάνωσης και των δαπανών ή του κόστους

Μελέτη σκοπιμότητασ (2) Το προτεινόμενο σύστημα πρέπει να είναι εφικτό από άποψη: Νομική Οργανωτική και κοινωνική Τεχνική Οικονομική

Έρευνα συστημάτων (1) Λεπτομερής έρευνα για τον τομέα εφαρμογής του συστήματος Εξετάζονται: Λειτουργικές απαιτήσεις του υπάρχοντος συστήματος και αν ικανοποιούνται Οι νέες απαιτήσεις του συστήματος Οι περιορισμοί Το εύρος των τύπων και ο όγκος των δεδομένων που υποβάλονται σε επεξεργασία Περιπτώσης εξαίρεσης Προβλήματα που παρουσιάζουν οι σημερινές μέθοδοι εργασίας

Έρευνα συστημάτων (2) Τα προηγούμενα στοιχεία συλλέγονται με: Παρατήρηση Συνέντευξη Ερωτηματολόγια Εξέταση των αρχείων και του υλικού τεκμηρίωσης Δειγματοληψία

Ανάλυση συστημάτων Ανάλυση του παρόντος συστήματος με ερωτήματα όπως: Ανάλυση του παρόντος συστήματος με ερωτήματα όπως: Ο λόγος ύπαρξης των προβλημάτων Ο λόγος που υιοθετήθηκαν οι συγκεκριμένες μέθοδοι εργασίας Υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι; Υπάρχη πιθανότητα αύξησης δεδομένων; Ουσιαστικά προσπαθούμε να καταλάβουμε τις πτυχές του παρόντος ΠΣ, το γιατί αναπτύχθηκε με τον τρόπο που αναπτύχθηκε και το πώς μπορεί να γίνει κάποια βελτίωση μέσα από κάποιο νέο σύστημα

Σχεδιασμόσ συστημάτων Συνήθως ο νέος σχεδιασμός είναι παρόμοιος με αυτόν του προηγούμενου συστήματος προσπαθώντας να αποφύγουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο παλιό Περιέχει διάφορες λεπτομέρειες όπως: Δεδομένα εισόδου και πως μπορούν να εισαχθούν στο σύστημα Τις αναμενόμενες εξόδους (τα αποτελέσματα) του συστήματος Τις διαδικασίες που συμμετέχουν στην μετατροπή των δεδομένων εισόδου σε δεδομένα εξόδου Την δομή των ηλεκτρονικών (και μη) αρχείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σύστημα Την ασφάλεια και την δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Τους ελέγχους σωστής λειτουργίας του συστήματος

υλοποίηση Εάν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει προγράμματα υπολογιστών πρέπει να γραφούν και να ελεγχθούν πριν ολοκληρωθεί η μετάβαση στο νέο σύστημα Πρέπει να αγοραστούν και να εγκατασταθούν νέα (συμβατά) συστήματα υλικού και λογισμικού (ή πακέτων εφαρμογών) Οι διαδικασίες μαζί με το υλικό και το λογισμικό πρέπει να περάσουν από μια φάση ελέγχου ποιότητας ( να εξεταστεί δλδ ως προς το πόσο ικανοποιούν τις ανάγκες των χρηστών και των αναλυτών) Το προσωπικό πρέπει να εκπαιδευτεί και να γίνει η κατάλληλη κατάρτηση του Πρέπει να καταρτηστεί κατάλληλη τεκμηρίωση (π.χ. εγχειρίδια χρηστών) Πρέπει να εξεταστούν οι διαδικασίες ασφάλειας (για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκατάσταση του συστήματος στην περίπτωση προβλημάτων)

Αναθεώρηση και συντήρηση Ακολουθείται όταν το σύστημα είναι πλέον λειτουργικό Γίνονται αλλαγές που οφείλονται σε αλλαγές που γίνονται στον οργανισμό (ή στο περιβάλλον του), στην τεχνολογική πρόοδο ή σε κάποιες επιπλέον λειτουργίες που απαιτούνται από τους χρήστες Κατά την χρήση του συστήματος ακολουθείται μια διαδικασία αξιολόγησης του που μπορεί να οδηγήσει στην βελτίωση του Συχνά υπάρχει απόκλιση μεταξύ της λειτουργίας του συστήματος και των απαιτήσεων που μελετήθηκαν στην πρώτη φάση Οι αλλαγές στον τομέα των εφαρμογών μπορούν να καταστήσουν το σύστημα ακατάλληλο και γιαυτό να πρέπει να αντικατασταθεί Με τις τελευταίες αλλαγές κλείνει και ο κύκλος ανάπτυξης και ζωής του πληροφοριακού συστήματος