ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η έννοια της διαφοράς στο σχολείο Προβληματισμοί και προτάσεις.
Advertisements

CLASS 6B Οι απόψεις των παιδιών για τα ζώα και οι τρόποι
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Στο διάλειμμα.
Μη μας από-ρίπτετε…. Επαναχρησιμοποιήστε μας!!!
Το Μάννα Κάθε φορά που κάνω κάποια σκέψη, αν δεν θα έπρεπε να την αναλύσω, θα έγραφα απλώς: Το μοναδικό φαγητό, που σύντομα πιστεύω ότι θ’ αντικαταστήσει.
Μια ομάδα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό...
Τζάκλιν Ουίλσον : Γεννήθηκε το 1945 στο Μπαθ. Εργάστηκε σε εκδοτικό οίκο, δούλεψε ως δημ/φος προτού ασχοληθεί επαγγελματικά με τη συγγραφή.
Η παραβολή του σπλαχνικού πατέρα (παραβολή του «ασώτου υιού»)
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Όλα εξαρτώνται από μένα !!!
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.
POKEMON ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΔΩΝΑΣ.
«Για σκέψου...» Πατήστε το κουμπί του ποντικιού ή Page Down...
Μια πόλη για τους πεζούς
Ένατη Εκπαιδευτική Εβδομάδα. • Τέλος η θεωρία, τα tutorials, τα παραδείγματα και οι ασκήσεις.
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
ΠΟΙΗΜΑ Ένα όμορφο πρωινό αποφάσισα και εγώ τα παπούτσια μου να βγάλω για να μοιάσω σε κάποιον άλλο, ένα παιδί πολύ μικρό που δεν έχει παπούτσια να βάλει,
Παρίσι!Μία πόλη γεμάτη αξιοθέατα!!!!
Μια παρέα από άντρες κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και μετοχές, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό...
Να σκέπτεσαι και... να ενεργείς Η διαφορά μεταξύ φτωχών και πλούσιων χωρών δεν έγκειται στην ηλικία της χώρας.
Έχεις δύο επιλογές! από το
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Εισαγωγή στο σενάριο   Τι είναι το σενάριο. Α. H τέχνη του να σκέφτεσαι σε εικόνες. -Προ-σχεδιο της τελικής ταινίας Β.Στο σενάριο δεν μπορείς να περιγράψεις.
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Καμιά φορά κάθομαι και σκέπτομαι..
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Ενότητα 6 Γράφω το δικό μου άρθρο Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
Το πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται στον Ρόμπι, το πρώτο ρομπότ το οποίο πουλήθηκε σε μια οικογένεια σαν κουβερνάτα της κόρης τους. Το κορίτσι αγαπά πολύ το ρομπότ.
Εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα ευαισθητοποιούμε τους μαθητές μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα Με τους μαθητές του Γ1 ασχοληθήκαμε με.
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Ας θυμηθώ τις βασικές έννοιες που έμαθα!
Η γαλοπούλα.
Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑ ΕΦΗ (Β2) ΚΟΥΡΜΕΝΤΖΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Γιώργος Καραΐσκος.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Όταν σου ζητάνε να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία τί κάνεις;
(Παλιά εποχή της πέτρας)
 Η ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται.
ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩ ΚΟΣΜΟ 17 Ασίκη Ζωή / 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης.
Αγαπημένο μου παιδί....
Η ορθόδοξη άσκηση.
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
17/9/15 ΣΤ2. Το όνομα του συγγραφέα είναι Γουέντι Σμιθ.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Μια γατούλα έχω εγώ ποπό! Να τη χαρώ έχει γούνα τρυφερή παίζει, τρέχει εδώ κι εκεί.
Ασπρογάλανο πανί ● Μιλούσανε δυο νεράιδες: ● - Τι σημαία να δώσουμε σ' αυτή τη χώρα; ● είπαν κι έδειξαν την Ελλάδα. ● - Ας ρωτήσουμε την ίδια, είπε η μια.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Αγαπημένο μου παιδί....
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
Η ημέρα που σε πήρα αγκαλιά <3 Σε ποιον πιστεύετε ότι αναφέρομαι;
GHANDI Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Κατερίνα και Μαριαλένα
ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΩ Μαρία-Νικολέτα θανάσης Δ’1.
Ο άνθρωπος ως διάκονος του πλησίον
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Πώς να κάνουμε σωστές επιλογές, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη
KOYIZ ΓΝΩΣΕΩΝ Από τους μαθητές του Ε2.
Βδομάδα 12_16/6/16 Θέλω να …..
 Η χώρα μας εξαιτίας της μακρόχρονης ιστορίας της, διατηρεί πολυάριθμα μουσεία με ποικίλα θέματα.  Ωστόσο, οι νεοέλληνες δεν δείχνουν μεγάλη ευαισθησία.
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός: Δήμητρα Μυλωνάκη Τάξη: Δ1
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ; Χρονογράφημα ονομάζεται το ελαφρύ πεζό λογοτέχνημα, που δημοσιεύεται σε εφημερίδα ή περιοδικό. Συνήθως πραγματεύεται ζητήματα κοινωνικά, πολιτιστικά και ηθικά, θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την κοινή γνώμη αλλά όχι κατ’ ανάγκην πολιτικά. Στο χρονογράφημα, ο γράφων αναπτύσσει το δικό του, προσωπικό ύφος που συνήθως συνδυάζει τη χάρη με την ευφυολογία ή ακόμα και την ειρωνεία. Σκοπός του χρονογραφήματος είναι κυρίως η τέρψη του αναγνώστη μέσα από ένα διδακτικό ή ηθοπλαστικό περιεχόμενο. Αφορμή για συγγραφή χρονογραφήματος μπορεί να δώσει οτιδήποτε: μια εντύπωση, ανάμνηση, ιστορία, κριτική, ασήμαντο καθημερινό γεγονός, κλπ.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ Όπως είναι γνωστό στις μέρες μας η τεχνολογία έχει εξελιχθεί. Ως απόρροια του προαναφερθέντος, το πρωί με το που θα ξυπνήσουμε, αλλά και την ώρα που τρώμε είμαστε μπροστά σε μία οθόνη, κάτι που καταλήγει να γίνει αρρώστια. Για το λόγο αυτό, αν υπολογίσουμε το βαθμό εξέλιξης της τεχνολογίας, όπου να’ ναι θα βγαίνει από την οθόνη ένα χέρι το οποίο θα μας ταΐζει, θα μας κάνει μπάνιο, αλλά και όλες τις λοιπές δουλειές ώστε να μην χρειάζεται να σηκωνόμαστε μπροστά από την οθόνη και να χάνουμε τη σειρά μας, διότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα άμα χάσουμε τη σειρά, αφού θα ζούμε πια σε άλλο «κόσμο»!

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ τηΣ φιλησ μου ειρηνησ μπροκου

ΑΓΑΠΑΣ ΤΑ ΖΩΑ; ΑΠΟΔΕΙΞΗ! Το 2016 μπήκε με τις καλύτερες προοπτικές. Η θερμοκρασία είναι υψηλή και οι καιρικές συνθήκες κατάλληλες για μακρινούς περιπάτους. Όπως αρκετοί συμπολίτες μου, έτσι και εγώ αγαπώ το περπάτημα και αποφάσισα να χαρώ την διαδρομή των παραλιακών δρόμων της πανέμορφης κατά τα άλλα πόλης μου. Καθώς περπατούσα αμέριμνη και θαύμαζα την καταγάλανη θάλασσα, ένιωσα να πατάω σε κάτι μαλακό και γλοιώδες, το οποίο δεν μύριζε και τόσο ωραία. Ναι, σωστά καταλάβατε: ένα συμπαθές τετράποδο είχε αποφασίσει να κάνει την ανάγκη του στη μέση του πεζοδρομίου. Και το καημένο το ζώο, ζώο είναι θα κάνει την ανάγκη του όπου βρει, ο ιδιοκτήτης όμως; Που θα είναι και <<φιλόζωος>>; Εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι τα ζώα δεν φταίνε. Φταίνε οι άνθρωποι οι οποίοι ενώ αποφασίζουν να έχουν κάποιο κατοικίδιο δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, πολλοί από αυτούς που έχουν κατοικίδια φροντίζουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των ζώων τους δείχνοντας έτσι τον σεβασμό τους στην πόλη και στους συμπολίτες τους. Δεν θέλω να κατηγορήσω ως ανεύθυνους και ασεβείς εκείνους που δεν το κάνουν. Θέλω όμως να περπατάω χωρίς κίνδυνο να καταστρέψω τα πρόσφατα αγορασμένα παπούτσια μου. Γι’ αυτό και θα πρότεινα στους απανταχού φιλόζωους, προτού αποκτήσουν κατοικίδιο, να σκεφτούν τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουν απέναντι στους συνανθρώπους τους. Αυτά είχα να πω! Πάω για περπάτημα ελπίζοντας να μην έχω άλλο ατύχημα!