Στην καρδιά της Ευρώπης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση προτεινόμενου εκπαιδευτικού προγράμματος
Advertisements

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
το αμπέλι 1ο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Σουφλίου Δ΄ Τάξη
« Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ Ζ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΑΠ.ΑΝΔΡΕΑ) - (Κ.Α) Π.Ι., ΛΕΜΕΣΟΣ, ΤΡΙΤΗ 21/02/2012.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Comenius Αθήνα, 25 Ιoυνίου ΜΑΡΙΑ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΥ.
Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Σχέδιο Δράσης της Σχολικής Μονάδας
Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Άτυπη ομάδα νέων Καισαριανής
Συνεργασία με το Δημοτικό Κάμπινγκ Αλεξανδρούπολης
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Παίζοντας & ζωγραφίζοντας
«Περισσότερες Εμπειρίες, Περισσότερες Γνώσεις, Περισσότερη Χαρά»
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εργασία στο μάθημα : «Εικονική πραγματικότητα και Εκπαιδευτικές εφαρμογές τεχνητής.
Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο της Βεργίνας
Πρόγραμμα Ασφαλές σχολείο για το διαδίκτυο
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ
Ενότητα 1.1 Ο ρόλος των ΤΠΕ στη δόμηση της κοινωνίας της Γνώσης. Η ένταξη των ΤΠΕ στα πλαίσια των στόχων της εκπαίδευσης για την περίοδο και.
Αρχικός τίτλος: «Το κλίμα αλλάζει. Κάνε κάτι και εσύ» H ομάδα ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ ξεκινά ένα πρόγραμμα που εποπτεύεται από τη ΓΓΝΓ, και υλοποιείται από το Ινστιτούτο.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Η ΧΡΗΣΗ VIDEOCONFERENCE ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 2o Δημοτικό Σχολείου Βόλου Παρουσίαση.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η Φιλία στη ζωή μας»
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή» ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ: ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Συνεργαζόμενα Σχολεία : Γυμνάσιο Γαζίου - Ηράκλειο.
Γιάννης Τζωρτζάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Αξιολόγηση με Πίνακες Διαβαθμισμένων Κριτηρίων (rubrics) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
4o Δ. Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Ε 1 ΄ ΤΑΞΗ ΤΣΟΥΜΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Το θέατρο στην Ευρώπη.
Ο Φοίβος και η Αθηνά ταξιδεύουν στην Ευρώπη!! 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Τάξη: Στ΄1 Υπεύθυνη Δασκάλα: Ευτυχία Καλογερά Σχολικό έτος:
Eπεξεργασία βιβλίου «κατανόηση» «εμβάθυνση» «εμπλοκή» «συμμετοχή» «παράλληλες αναγνώσεις» 6/4/2016.
ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
«Μ΄ ένα Αστέρι κι ένα Μύθο την Ευρώπη θα γνωρίσω» 2 ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας
«Στο δρόμο για την αειφορία».  Βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Κυψέλης, στην οδό Δοϊράνης 43.  Μετρά 90 χρόνια λειτουργίας.  Έχει πλούσια συμμετοχή.
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Ευάγγελος Αλμπανίδης Καθηγητής
Στόχος Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Οι διαταραχές όρασης Αθανάσιος Κ. Ρισβάς.
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Μαθαίνω να χρησιμοποιώ με ασφάλεια το διαδίκτυο
Παρουσίαση προγράμματος Τ4Ε «Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη»
Παρουσίαση προγράμματος Τ4Ε «Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη»
` 1ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής Εκπαιδευτικοί Μητσινιώτου Κατερίνα Χρύσανθου.
«Τάξη» έξω από την «τάξη»…
6η Μαρτίου - Παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση»
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
«Η χώρα με τους παράξενους ανθρώπους»
Δημοτικό σχολείο Ζυγού
«Καλές πρακτικές και αξιοποίηση του υλικού του προγράμματος T4E»
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
Teachers 4 Εurope ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ Γ΄ ΤΑΞΗ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ αποτελεί σημαντικό μέρος της μεθοδολογικής προσέγγισης Χριστίνα Παπαζήση Σχολική Σύμβουλος ΠΕ04.
Σχεδιασμοί 1η παρέμβαση.
Ελληνογερμανική Αγωγή
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
Το διαδίκτυο που θέλουμε !
7 ο Νηπιαγωγείο Πατρών – Γεωργάκης Ολύμπιος
3/θ 45ο Νηπιαγωγείο Πατρών
37 ο Νηπιαγωγείο Πατρών
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Νηπιαγωγείο Καλλιθέας
Νηπιαγωγείο Λουσικών
«Γνωρίζοντας το μελλοντικό μου σχολείο» 71o Νηπιαγωγείο Πατρών
1 ο Νηπιαγωγείο Κάτω Αχαΐας
44ο Νηπιαγωγείο Πατρών
Νηπιαγωγείο Μαυρομανδήλας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Στην καρδιά της Ευρώπης Μαρία Ζέζα Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας Σχολικό έτος 2016-17

Εκπόνηση της εργασίας Σχολεία: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας, Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Καλλιθέας Σύνολο μαθητών που συμμετείχαν στην εργασία: 20  Εκπαιδευτική Περιφέρεια που πραγματοποιήθηκε η δράση: Δ΄Δ/νση Π.Ε. Αθήνας Όνομα Επιβλέποντα Πρεσβευτή: Καμπούρμαλη Ιωάννα

Στόχοι Η γνωριμία με τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ο προσδιορισμός της γεωγραφικής τους θέσης Η ανάγκη για ειρήνη, ασφάλεια και ευημερία Οι μαθητές να πλαισιώσουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πολυαθητηριακά μέσω: της όρασης (οι μαθητές με μειωμένη όραση), της αφής ( κατασκευή απτικού χάρτη), της όσφρησης (μυρωδιές, βότανα και μπαχαρικά), της γεύσης (προετοιμασία συνταγών από διάφορες χώρες), της ακοής (μουσική από διάφορες χώρες) Η επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και η δυνατότητά τους να συνυπάρξουν αρμονικά σεβόμενοι τη διαφορετικότητα και την πολυπολιτισμικότητα.

Επιμέρους στοιχεία Οι βιωματικές εμπειρίες και εμπλοκή σε εκπαιδευτικές δράσεις σχεδιασμένες υπό το πρίσμα της πολυαισθητηριακής προσέγγισης δίνουν την ευκαιρία για τη δημιουργία ενός επικοινωνιακού και προσβάσιμου μαθησιακού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή και την κατανόηση. Για την οργάνωση της ομαδικής δραστηριότητας απαιτούνται: χρήση ΤΠΕ, απτικά υλικά χειροτεχνίας. Για το σχεδιασμό της δραστηριότητας επιλέχθηκαν: η πλοήγηση στο διαδίκτυο άντληση υλικού από τη europal tv δημιουργία κειμένου στο word εκτύπωση του κειμένου σε έντυπη μορφή και στη γραφή braille προσαρμογή παραμυθιών στη γραφή braille: « Μια παρέα, μια καρδιά», «Τα αστέρια της Ευρώπης» Η αξιολόγηση στο τέλος κάθε δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε με ερωτήσεις και την τήρηση ημερολογίου.

Η κατασκευή του απτικού χάρτη Οι μαθητές μέσα από συζήτηση, κατάθεση των απόψεών τους και των εμπειριών τους και βιωματικές εμπειρίες: προσδιορίζουν απτικά τη γεωγραφική θέση και το μέγεθος των χωρών, κατανοούν ότι τα κράτη μέλη μοιράζονται συμφωνημένες πολιτικές με πρωτεύουσα την ανάγκη για ειρήνη και ευημερία προσλαμβάνουν προφορικές πληροφορίες για κάθε χώρα (παραγωγή, μνημεία, χαρακτηριστικά, ιστορία) εκτελούν μαγειρική συνταγή από επιλεγμένες χώρες έρχονται σε επαφή με τη μουσική παράδοση επιλεγμένων χωρών  Με την ολοκλήρωση της δράσης ο χάρτης αναρτήθηκε σε χώρο του σχολείου.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών Κατά το σχολικό έτος 2016-17, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Καλλιθέας και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας συνεργάστηκαν στην εκπόνηση του παρακάτω ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής με σχολεία της Ευρώπης, που οργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ: Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών

Στόχοι: Ανταλλαγή στολιδιών και ευχών Γνωριμία με τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων Επαφή με χώρες, γλώσσες πολιτισμούς και παραδόσεις Ευρωπαίος πολίτης Συνεργασία Ευαισθητοποίηση και σεβασμός στη διαφορετικότητα

Προσαρμογή βιβλίου Ολοκληρώθηκε από το προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλοκωφών σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς του Ειδικού Νηπιαγωγείου Τυφλών η προσαρμογή του βιβλίου: «Μια παρέα με καρδιά». Παράλληλα με την ανάγνωση του βιβλίου εκπονήθηκαν: - παιχνίδια φιλαναγνωσίας - χειροτεχνίες με τους ήρωες του παραμυθιού - απτικός χάρτης της ιστορίας και - επιδαπέδιο απτικό παιχνίδι με τους ήρωες του παραμυθιού.