ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Στιγμές του χωριού μας από το παρελθόν και το παρόν.
Advertisements

Ιστορία του ψωμιού.
Ας διοργανώσουμε ένα πάρτι...
KYKΛAΔITIKΟΙ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ
1 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας επιχειρηματιών Λευκωσία, 2011 ERASMUS ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ.
Δασκάλες: Ολυμπία Κουκουμά
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1. Σταθερή η αύξηση των ταξιδιών των Ελλήνων στο εξωτερικό. 1 στους 4 Αθηναίους ταξίδεψαν στο εξωτερικό τους τελευταίους 12 μήνες.
ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τα δικαιώματα των παιδιών στην εκπαίδευση. 3 ο Γενικό Λύκειο Υμηττού Ομάδα εργασίας: Τα σαΐνια της εκπαίδευσης  Γεωργία Γ.  Παναγιώτα Μ.  Αλέξης Φ.
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ
«Παράλληλες διαδρομές» Πολιτιστικό Διασχολικό Πρόγραμμα: Εσπερινό Γυμνάσιο & Παράρτημα 6 ου Γυμνασίου στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου Η παρουσίαση αυτή εμφανίζει τα.
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΥΠΕΥΘΗΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:Κ.ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
12. Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Κώστας Κ.- Γιάννης Φ..
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
Ευδοξία-Ηλιάνα ΣΤ΄2 109 Ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών «Οδυσσέας Ελύτης»
Είναι προφανές ότι οι κάτοικοι της διοργανώτριας χώρας θεωρούν ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιβάρυναν τον οικονομικό τομέα της ζωή τους, επιφέροντας.
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Τα ειδώματα του πανηγυριού» Σχ. έτος
ΜΕΡΟΣ Β΄ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
5ο Ιστορικό Λύκειο Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΠΕΔΟ Οικόπεδο = ένα κομμάτι γης, το οποίο είναι οικοδομήσιμο. Ο θείος μου έχει ένα οικόπεδο με δέντρα, στο οποίο πηγαίνουμε συχνά.
1ο ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ Περιβαλλοντική
ΤΑ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Εργασία Λογοτεχνίας “Η γυναίκα στην σύγχρονη εποχή” Από τους μαθητές:
Το σχολείο μας ξεκίνησε να λειτουργεί το 1936 με ιδρυτή τον Ιωακείμ Ξενόπουλο, ο οποίος ήταν δάσκαλος και είχε έρθει από τη Μ. Ασία. Το πρώτο κτίριο που.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ A’ ΤΑΞΗ - Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2Ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ
Ευχές για καλή συνέχεια στο Ταξίδι της Ζωής
Project στο μάθημα των Γερμανικών Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου Υπεύθυνη καθηγήτρια: Στεφανία Κοσμίδου.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
TA XIONOΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ.
Το πρόγραμμα «Ο Ιλυρρικός λαός από το χθες στο σήμερα» Μας έδωσε την ευκαιρία να…
Σεμιναριο 9 σεπτεμβριου 2014
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ Ο Γεώργιος Ιακωβίδης ήταν διακεκριμένος έλληνας ζωγράφος και ακαδημαϊκός. Ο Γεώργιος Ιακωβίδης γεννήθηκε το 1853.
Τότε και τώρα. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η επιλογή του θέματος του Project έγινε από εμάς τους μαθητές, που επικράτησε ανάμεσα σε 3 θέματα. Οι λόγοι που επιλέξαμε το θέμα.
Οι άνθρωποι στη Μεσόγειο Τοιχογραφία από τη Σαντορίνη 17 αιώνες π.Χ. Απεικονίζεται εμπορική νηοπομπή.
Τι είναι το πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης αστικής ανάπτυξης Αφορά :  Στην κοινωνική ένταξη & υποστήριξη ανέργων, μειονεκτικών & ευπαθών ομάδων πληθυσμού.
Υπεύθυνοι Προγράμματος: Προδρόμου Χρυσούλα (ΠΕ. 05) Γαβριηλίδου Ευθυμία (ΠΕ. 02) Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης Τμήμα: Γ2 Επιμέλεια:
Η μεταβολή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περίοδο κρίσης
OASIS PALACE.
ΕΕΕΕΚ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μυρτώ Γεωργοπούλου Β3 Σχολ. Έτος:
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 2012.
Συνθήκες Διαβίωσης Στη Ζίτσα
Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό
Πόρτα Ανοιχτή Κοινωνικοποίηση και ένταξη Παιδιών με Αναπηρία –
Οι επιπτώσεις της κρίσης στην εκπαίδευση
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
«Μόνο ότι δέχεσαι με την ψυχή σου, αυτό μόνο μαθαίνεις και αυτό ενσωματώνεις στη ζωή σου και το χαρακτήρα σου» Dewey.
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
Ερευνητική Εργασία. Στη πόλη μας ο τουρισμός αποτελεί μία από τις σημαντικότερες οικονομικές δραστηριότητες και κατέχει κυρίαρχη θέση στον τριτογενή τομέα.
Ευρωπαϊκο προγραμμα comenius
Βαζουμε χρωμα Στην αυλη μαΣ, δινουμε χρωμα Στη ζωη μαΣ!!!
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ
Γνωρίζω τον τόπο μου; Καλή Επιτυχία !!!
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Η εκπαίδευση στο Βυζάντιο Κεφ. 12 Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΤΟ ΝΥΔΡΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Υπεύθυνη καθηγήτρια :ΛΑΖΑΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ-ΠΕ01 Τμήμα: Γ1 γυμνασίου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ -ΚΑΤΟΙΚΟΙ 2011 2005 1298 1748 2001 865 1991 778 1961 510 Ο αριθμός των μόνιμων κατοίκων παρουσιάζει αυξομειώσεις τα τελευταία πενήντα χρόνια.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του Νυδριού στις αρχές της 50ετίας ήταν γεωργοί και ψαράδες

ΣΚΟΡΠΙΟΣ-ΩΝΑΣΗΣ Η απόκτηση του Σκορπιού από τον Ωνάση ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τον οικισμό του Νυδριού να αναπτυχθεί……..Ο Ωνάσης δεν έδωσε μόνο δουλειά σε πολλούς κατοίκους …..αλλά πρόσθεσε και ένα κοσμοπολίτικο αέρα στην ήρεμη εως τότε ζωή του τόπου. Φιλοξενούσε κατά καιρούς διασημότητες και επισκέπτονταν το Νυδρί για διασκέδαση και φαγητό…… Ο οικισμός έγινε γνωστός και παραμένει ακόμα και σήμερα συνδεδεμένος με τη φήμη της οικογένειας,

ΑΝΑΠΤΥΞΗ Πολλοί από τους κατοίκους άφησαν τα έως τότε παραδοσιακά επαγγέλματα και στράφηκαν προς τον τουρισμό…….. Τα χωράφια σύντομα έγιναν οικόπεδα για να χτιστούν τα πρώτα καταλύματα, οι ψαρόβαρκες άλλαξαν χρήση για να μεταφέρουν τουρίστες και να κάνουν μίνι κρουαζιέρες, εμφανίζεται η πρώτη ταβέρνα και το πρώτο καφέ………Ο ρυθμός της ανάπτυξης ήταν μεγάλος και συνεχίστηκε έως το 2000 όπου άρχισε να διαφαίνεται η κρίση.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ Ρωτήσαμε επιχειρήσεις…. ΑΠΌ ΤΟ ‘65 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΥΔΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΤΟ 2000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΠΟΛΎ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΩΝ(Μεγανήσι-Σύβοτα-Βασιλική) ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΩΣΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ. ΑΛΛΑΞΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ (Πιο πολλοί τα τελευταία χρόνια αλλά πιο φτωχοί) ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗ- ΑΠΟ ΤΟ 1972 –ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ 1977-2000 ΝΤΟΥΖΟΣ ΨΑΡΑΔΙΚΟ-ΑΠΟ ΤΟ 1950-ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΑΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10ΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΝΩ ΠΡΙΝ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΣ-ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ,ΚΑΦΕ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ-ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ. ΣΟΛΔΑΤΟΣ-ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 40 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ NICK THE GREEK-ΤΑΒΕΡΝΑ- ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΕΝΏ ΠΡΙΝ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΕΚΤΙΖΑΝ ΈΝΑ ΣΠΙΤΙ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑΥΑΓΗΣΑΝ Στη περιοχή υπήρχαν δύο εργοστάσια παραγωγής και εμφιάλωσης αναψυκτικών που αξιοποιούσαν με τον καλύτερο τρόπο τη παραγωγή του κάμπου σε εσπεριδοειδή 1.ΝΥΔΡΙ 2.ΕΠΤΑΝΗΣΑ

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Η ζωή των ανθρώπων ωστόσο ήταν απλή τα πρώτα χρόνια…… ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Η ζωή των ανθρώπων ωστόσο ήταν απλή τα πρώτα χρόνια……..διασκέδαζαν , γελούσαν ,χόρευαν με κάθε ευκαιρία .Κάθε κοινωνικό γεγονός (γάμοι, αρραβώνες βαφτίσια.) αλλά και θρησκευτικές εορτές , έδιναν την ευκαιρία να στηθεί το πανηγύρι και να ανταμώσουν όλοι μαζί

Πλήρωναν τους οργανοπαίχτες για να έχουν αποκλειστικότητα στο χορό.

ΤΑΞΙΔΙΑ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ Έως το έτος 1968….. Μαζί του πήρε αναμνήσεις και ταξίδια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΤΟ 1Ο ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΧΡΟΝΙΑ. ΣΗΜΕΡΑ 2 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. ΑΥΞΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ(διαπολιτισμικό σχολείο)-το κτήριο χτίστηκε το 1996 με την βοήθεια του ιδρύματος Ωνάση έπειτα από συνένωση τριών (3) δημοτικών σχολείων της περιοχής. ο αριθμός των μαθητών τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κι πάνω από το 50% των μαθητών είναι αλλοδαποί. ΓΥΜΝΑΣΙΟ-1978- ΑΥΞΩΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-1989- ΜΕΙΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Οι αλλοδαποί και όχι μόνο, που εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην περιοχή του Νυδριού, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της κοινωνίας, εργάζονται σε επιχειρήσεις ή έχουν αποκτήσει τις δικές τους και τα παιδιά τους φοιτούν στα δημόσια ελληνικά σχολεία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η περιοχή του Νυδριού έχει αλλάξει πολύ τα τελευταία πενήντα χρόνια όπως άλλαξε επίσης και η κοινωνία του. Περίοδος αλματώδους ανάπτυξης υπήρξε η περίοδος από το 1975 έως το 2000 μ.χ οπότε ξεκίνησε και η κρίση. Σήμερα παρά τα προβλήματα το ενδιαφέρον κάποιων αφήνει ελπίδες ότι ο τόπος μας θα κρατήσει τη γοητεία του και οι κάτοικοι θα συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ