Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ιστορία του ψωμιού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ιστορία του ψωμιού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ιστορία του ψωμιού

2 Πότε εμφανίστηκε το ψωμί…
Δεν γνωρίζουμε ποτέ και πού οι άνθρωποι άρχισαν να τρώνε ψωμί. Λέγεται ότι 6 – 7 χιλιάδες χρόνια πριν εμφανίστηκαν τα πρώτα ψωμιά, αλλά η φράση «βγάζω το ψωμί μου» μάλλον κρατάει από την Αίγυπτο.

3 Το ψωμί στην Αίγυπτο Όπως περιγράφει ο Ηρόδοτος, στην Αίγυπτο το ψωμί για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως νόμισμα, δηλαδή πλήρωναν τους μισθούς των εργαζομένων με ψωμί!!!

4 Στην αρχαία Αθήνα Στην αρχαία Αθήνα, και ειδικά στα συμπόσια, προσφέρονταν άφθονες ποσότητες κρέατος και οι καλεσμένοι έτρωγαν με τα χέρια και χρησιμοποιούσαν αντί για πετσέτα, κομμάτια ψωμί, τα οποία πετούσαν έπειτα στα σκυλιά τους, που τους ακολου θούσαν παντού.

5 Γνωρίζετε ότι… Οι αρχαίοι Έλληνες Μακεδόνες αφού έκοβαν το ψωμί, δοκίμαζε και τις δύο μερίδες ο μέλλων σύζυγος. Έτσι έγινε και στον γάμο του Μ. Αλεξάνδρου με τη Ρωξάνη. Αλλά και στις τελετές του γάμου στην αρχαία Ρώμη, οι δύο οικογένειες που ενώνονταν έτρωγαν ψωμί μαζί. Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να βάζουν θαλασσινό αλάτι στο ψωμί για νοστιμιά. Το άσπρο ψωμί, όταν το έβλεπες σε όνειρο σύμφωνα με τους αρχαίους Αιγύπτιους ήταν καλό σημάδι.

6 Το ψωμί στα παλιά χρόνια

7 Ο νερόμυλος

8 Η σκάφη για το ζύμωμα

9 Πινακωτή Όταν αυτό φούσκωνε, το έπλαθαν μέσα στις πινακωτές.

10 Παραδοσιακός φούρνος

11 Το ξεφούρνισμα

12 Το ψωμί σήμερα

13 Σήμερα τη δουλειά αυτή έχουν αναλάβει τα σύγχρονα εργαστήρια , οι φούρνοι.

14 Ηλεκτρικός φούρνος ζυμωτήριο Σήμερα υπάρχουν ο ηλεκτρικός φούρνος και το ζυμωτήριο τα όποια επιταχύνουν και διευκολύνουν την διαδικασία παρασκευής του ψωμιού.

15 ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΦΕΛΙΜΟ!

16 Τι μας προσφέρει το ψωμί;
Το ψωμί είναι πλούσιο σε: πρωτεΐνη, η οποία βοηθάει στην ανάπτυξη και συντήρηση του μυϊκού συστήματος. Άμυλο (υδατάνθρακας), το οποίο παρέχει ενέργεια στον οργανισμό για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις διάφορες δραστηριότητες. Κυτταρίνη (υδατάνθρακες), η οποία είναι απαραίτητη για την καλή πέψη και καλή λειτουργία του εντέρου. Φυτικές ίνες, οι οποίες μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Βιταμίνη Ε, η οποία έχει αντιοξειδωτική δράση. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β , οι οποίες είναι υπεύθυνες για την καλή κατάσταση του νευρικού και πεπτικού συστήματος καθώς και για την καλή κατάσταση του δέρματος.

17 ΕΙΔΗ ΨΩΜΙΟΥ

18 Σταρένιο λευκό

19 Σικάλεως

20 Χριστόψωμο

21 Χωριάτικο

22 Ολικής αλέσεως

23 Πολύσπορο

24 ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

25 BAGELS NΕΑ ΥΟΡΚΗ

26 Naan ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

27 Μπαγκέτες! Γαλλία Oh la la !!!

28 Roti Νοτιοανατολική Ασία

29 Σας ευχαριστούμε! Τα παιδιά της Στ΄2
Σας ευχαριστούμε! Τα παιδιά της Στ΄2


Κατέβασμα ppt "Ιστορία του ψωμιού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google