ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τυποποίηση Προϊόντων - Συστήματα
Advertisements

Κατηγορίες κινδύνων Μικροβιολογικοί, Χημικοί, Φυσικοί
Quality Safety Environment
TIENS Η φιλοσοφία των 5 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ TIENS Η φιλοσοφία των 5 ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ TIENS.
Ενότητα 3 Μάθημα 1 ον : Σύστημα HACCP ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:  Ορίζει το σύστημα HACCP  Εξηγεί τα ακρωνύμια της λέξης HACCP  Αναφέρει την ιστορική αναδρομή.
2ήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ISO 22000:2005 T & T - Top Training Οργάνωση Επιμορφωτικών Σεμιναρίων Ερμού 10, Κορυδαλλός τηλ. & fax:
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Θέμα πτυχιακής εργασίας
Ανάλυση Κινδύνων- Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Hazard Analysis Critical Control Points (HACCP) 2/2
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Για ποιους λόγους φεύγουν οι πελάτες και δεν ξανάρχονται Τρόποι να τους ξανακερδίσετε.
Δρ. Ε. Μαλισσιόβα DVetMed, MSc, MSc, PhD Καθηγήτρια Εφ/γών, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας Επιστ. Συν/δα Εργ. Υγιεινής & Επιδημιολογίας Τμήμα.
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ιδρύθηκε το 1923, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αιρετή Διοίκηση. Κατά τους κανόνες.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ Εισηγήτρια: Ευαγγελοπούλου Κλειώ PhD Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ Α.Π.Θ., M.B.A.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα Α. Σεμινάρια Βραχείας Διάρκειας (120 ωρών) Β. Επαγγελματικά Σεμινάρια (120 ωρών) Γ. Ταχύρυθμα Σεμινάρια 80 ωρών Δ. Συνέδρια –
Ομαδική Παιδαγωγική Σύσκεψη Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων 53 ης Περιφέρειας Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής – Ε. ΜΟΥΣΕΝΑ με θέμα: « Διοικητική λειτουργία.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Χ. ΠΙΤΥΡΙΓΚΑ ΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1η: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ.
Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (LOGISTICS) ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΓΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 4 Η ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
ΜΑΘΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (Δ.Ο.Π) ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
Πρόσθετες Ύλες Ενότητα 6: Ουσίες ρύθμισης Οσμής - Γεύσης Αναστασία Κανέλλου, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας Το περιεχόμενο.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 5 Η ΤΥΦΟΕΙΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ & ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Ένταξη αποφοίτων στην Αγορά Εργασίας Χρόνος διεξαγωγής έρευνας: Φεβρουάριος 2015 – Αύγουστος 2015.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
Ο Βόλος στο πέρασμα των χρόνων…  Εργασία στο μάθημα της τοπικής ιστορίας Μέλη ομάδας: Ασπρούδης Στέφανος Ευτυχίδης Αποστόλης Ζυλάλι Οργκές Γκέσκoυ Μαλένα.
Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου
Τροφιμογενείς δηλητηριάσεις Νομοθεσία Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων
ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Η ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ
Αρχές HACCP Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΗΛΙΟΣ, MSc, PhD Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΔΕ
Σημειώσεις 5ης Συνάντησης
Τεχνικές εκτίμησης περιβαλλοντικών κινδύνων - διαχείριση κρίσεων Ι
Συστήματα διαχείρισης ποιότητας & Εφαρμογές προτύπων ποιότητας
ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ SRT ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ(TTIP): ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Νίκος Κατσαρός Επιστ.Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ.
ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 31: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ…………………………………………….
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 58 ΑΘΗΝΑ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΜΙΛΟΥ MF
Νέο Νομοθετικό Πλαίσιο για την Υποχρεωτική Ασφάλιση Οχημάτων
Κοινωφελης δημοτικη επιχειρηςη πειραια (κοδεπ)
«ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Α.Μ 754
5ος ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ
Αξιολόγηση VIDEO μικροδιδασκαλίας
Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Ι. Γιδαράκου (Ομότιμη Καθηγήτρια ΓΠΑ) Α. Κουτσούρης (Καθηγητής ΓΠΑ)
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ Γιαμπουδάκη & Νεάρχου Τηλ.& fax:
Γιατί τα πλοία επιπλέουν; Από τον Νεύτωνα στον Αρχιμήδη
ειδικό πρόσθετο για επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων/ποτηριών
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Οκτωβρίου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τέλεσης Μνημόσυνου υπέρ Του Μακεδονομάχου « ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ»
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22000:2005 ΣΕ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διαχείριση Ποιότητας Λευτέρης Αντωνόπουλος
Διαχειριση εργων: εισαγωγη
2006 / 2007.
ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Επιθεώρηση
ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ Ν
Project: Το Παιχνιδι Εργασία φοιτητριών.
Βασικοί ορισμοί ποιότητας
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ
Ιωάννης Σταυρόπουλος ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να τοποθετεί ορθά τις διαστάσεις και κάμνει σωστή χρήση της κλίμακας.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ» Λίλη Αναστασία (Α.Μ 8837)

Σκοπός της εργασίας..... Η γενική περιγραφή των διαδικασιών και της οργάνωσης που ακολουθούνται από την εταιρεία «ΡΕΚΟΡ», ώστε να εξασφαλίζει ότι το εφαρμοζόμενο σύστημα HACCP εκπληρώνει τις απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ 1416:2000

H.A.C.C.P H.A.C.C.P: Hazard Analysis Critical Control Points = Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου Το πλήρες πρότυπο που αφορά το HACCP είναι το ISO 22000 και στην Ελλάδα εφαρμόζεται από το 2000. Αποτελεί μια συστηματική προσέγγιση στην αναγνώριση, εκτίμηση και έλεγχο των υγειονομικών κινδύνων. Σκοπός του είναι η εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγιεινής των τροφίμων

ΣΧΕΔΙΟ HACCP

Παρουσίαση Εταιρείας

www.rekor.com.gr fb: Αλλαντικά ΡΕΚΟΡ

Σύστηματα ασφαλείας και ποιότητας της εταιρείας ΡΕΚΟΡ Στόχος της πολιτικής της Επιχείρησης είναι η διαρκής ικανοποίηση των απαιτήσεων των καταναλωτών, της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας για υγιεινά τρόφιμα και ιδιαίτερα για υγιεινά και ασφαλή προϊόντα. Στόχος, επίσης, που εντάσσεται στην πολιτική για την ασφάλεια αποτελεί η πιστοποίηση της Εταιρίας κατά ΕΛΟΤ 1416:2000 από ανεξάρτητο Οργανισμό Πιστοποίησης.

Ομάδα HACCP αναγνωρίζουν και καταγράφουν τυχόν προβλήματα σχετικά με τα προϊόντα, τις διεργασίες και το σύστημα HACCP προτείνουν διορθωτικές ενέργειες και ελέγχουν τα μη συμμορφούμενα προϊόντα, τις διεργασίες και το σύστημα HACCP προτείνουν μέτρα πρόληψης της εμφάνισης προϊόντων και διεργασιών εκτός των κρίσιμων ορίων και μη συμμόρφωσης του συστήματος HACCΡ

Το Σύστημα HACCP της Εταιρείας είναι καταμερισμένο στα εξής επίπεδα: • Οδηγίες εργασίας (ΟΔ) • Το Σχέδιο HACCP • Τα Έντυπα Συστήματος HACCP (ΕΣΗ) • Τα Παραρτήματα του συστήματος HACCP

Σχεδιασμός HACCP της ΡΕΚΟΡ Έχει καθιερώσει και τηρεί συγκεκριμένη διαδικασία σύμφωνα με την οποία καθιερώνονται τα προληπτικά μέτρα για κάθε κίνδυνο που απαιτεί έλεγχο. Έχει θεσπίσει και τεκμηριώσει Κρίσιμα Όρια για κάθε Κρίσιμο Σημείο Ελέγχου . Παρακολουθεί με λεπτομέρεια κάθε κρίσιμο σημείο ελέγχου και εντοπίζει την περίπτωση απώλειας ελέγχου. Έχει θεσπίσει και τεκμηριώσει διορθωτικές ενέργειες, για να επεμβαίνουν όπου απαιτείται, οι οποίες καταγράφονται σε κατάλληλα αρχεία. Υπάρχει ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο HACCP για κάθε γραμμή παραγωγής της εταιρείας.

Αναγνώριση κινδύνων Σκοπός Αντικείμενο η αναγνώριση επικίνδυνων για την υγεία του καταναλωτή πρώτων και βοηθητικών υλών και προϊόντων. η αναγνώριση των κινδύνων που αφορούν τα στάδια παραγωγής του προϊόντος. ο καθορισμός της πιθανότητας επιβίωσης των μικροοργανισμών ή του πολλαπλασιασμού τους κατά τη παραγωγική διαδικασία. ο καθορισμός της πιθανότητας παραμονής χημικών ή φυσικών κινδύνων κατά την παραγωγική διαδικασία. . είναι η παρουσίαση των κινδύνων των πρώτων υλών, των τελικών προϊόντων και των γραμμών παραγωγής της εταιρείας «ΡΕΚΟΡ» και η αξιολόγησή τους, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προτύπου ΕΛΟΤ 1416:2000.

Αναγνώριση κινδύνων πρώτων υλών Η αναγνώριση των κινδύνων των κατηγοριών των πρώτων υλών, όπως αυτές περιγράφονται στην Δ/ΣΗ, πραγματοποιείται με βάση διεθνή αποδεκτά δεδομένα (Codex Alimentarius) και τις επιδημιολογικές αναφορές. Ταξινομούνται σε κατηγορίες και βασίζεται στις υπάρξεις (+) ή όχι (0), για κάθε πρώτη ύλη. Αναγνώριση κινδύνων των τελικών προϊόντων Η αναγνώριση των κινδύνων της κάθε ομάδας προϊόντων πραγματοποιείται με βάση διεθνή αποδεκτά δεδομένα (Codex Alimentarius) και τις επιδημιολογικές αναφορές. Όλοι οι κίνδυνοι που εμφανίζονται καταγράφονται από την ομάδα HACCP της εταιρείας. Οι κρίσιμοι κίνδυνοι αξιολογούνται πάντοτε για την πιθανότητα εμφάνισης, παραμονής ή / και επανεμφάνισης σε κάθε στάδιο της διεργασίας. Με βάση την αξιολόγηση των κινδύνων, αναγνωρίζονται αναφορικά με τη δεδηλωμένη πολιτική υγιεινής και ασφάλειας της επιχείρησης «ΡΕΚΟΡ» και εγκαθίστανται οι σχετικοί έλεγχοι οι οποίοι καταγράφονται στα σχέδια HACCP.

Ανάκληση & Κοινοποίηση Σκοπός της εταιρείας Ένα προϊόν μπορεί να ανακληθεί από την αγορά για 2 λόγους : εξαιτίας ποιοτικού ελαττώματος το οποίο όμως δεν αφορά την δημόσια υγεία και την ασφάλεια του προϊόντος και για τη διερεύνηση ενός τροφίμου το οποίο είναι ύποπτο για τη δημιουργία κινδύνου στη δημόσια υγεία και ασφάλεια, καθώς το προϊόν μπορεί να αποτελέσει την αιτία της τροφικής δηλητηρίασης ή ενός κινδύνου που σχετίζεται με την κατανάλωσή του. Σκοπός της ΔΣΗ είναι η καθιέρωση και εφαρμογή από την Εταιρεία τεκμηριωμένων ενεργειών για την κοινοποίηση και ανάκληση προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη (αρχές / πελάτες / καταναλωτές) ή και την ανάκληση των προϊόντων, όταν αυτά είναι ύποπτα ή ακατάλληλα προς κατανάλωση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του συστήματος HACCP

Διαδικασία ανάκλησης 6. Τα ύποπτα προϊόντα μετακινούνται σε ειδικό χώρο συγκέντρωσης και επισημαίνονται ως «ΥΠΟΠΤΟ» με τη χρησιμοποίηση πορτοκαλί ετικέτας σε ευδιάκριτο σημείο 7. Τα προϊόντα τα οποία ανακαλούνται συλλέγονται από όχημα της Εταιρείας και επισημαίνονται με τη χρησιμοποίηση κόκκινης ετικέτας σε ευδιάκριτο σημείο με την ένδειξη «ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΙΟΝ» Τα προϊόντα αυτά καταστρέφονται. 1. Ο Υπεύθυνος HACCP συμπληρώνει το Έντυπο Ανάκλησης. 2. Ενημερώνεται ο Διευθυντής και αξιολογείται η κατάσταση. 3. Ενημερώνονται τα σημεία πώλησης και οι Υπεύθυνοι διακίνησης με αποστολή του συμπληρωμένου έντυπου μέσω FAX. 4. Κινητοποιείται ο μηχανισμός συλλογής των προς ανάκληση προϊόντων (με τη χρήση φορτηγών ψυγείων). 5. Τα ανακληθέντα προϊόντα επισημαίνονται ανάλογα, μετά την άφιξή τους στη επιχείρηση.

ΤΕΛΟΣ.... Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας...