Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις!

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πατέλλης Γρηγόρης Επιβλέπων: κ. Ε. Γαζής 8ο Εξάμηνο Σ.Ε.Μ.Φ.Ε.
Advertisements

ΣΕΙΡΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ Αθήνα, 27 Απριλίου, 2006
Ποιο σωματίδιο είναι ο φορέας της Ισχυρής Αλληλεπίδρασης;
CERN- Εκπαίδευση Τεχνολογία Συνεργασία Έρευνα και Ανακάλυψη Εμμανουήλ Τσεσμελής (CERN) 16 Νοεμβρίου 2011.
Αναζήτηση σωματιδίου Higgs στο LHC Υπευθ. Καθηγήτρια: Θεοδώρα Παπαδοπούλου Σπύρου Δημήτριος.
Από τα μυστικά του Big Bang στο Web και το Grid
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Ψάχνοντας «Το πως και το από τι των πραγμάτων» στους μεγάλους επιταχυντές του CERN και του Σύμπαντος Δρ. Πέτρος Ραπίδης Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής, «Δημόκριτος»
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ - Bullying Πείτε Όχι Στο Bullying Αλλά Πείτε Ναι Στην Φιλία! Ποτέ Μην Αφήσεις Τον Άλλων Να Σε Ελέγχει! Μίλα Στον καθηγητή Σου! Μίλα.
Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Σωματιδιακή Φυσική: Από το Ηλεκτρόνιο μέχρι το Higgs και το Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC) στο CERN Κωνσταντίνος Φουντάς Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων.
Small spaces Big ideas! ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ/ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.
Πρωί ανοιξιάτικης μέρας σε μια συνοικία της Αθήνας …
Χρήση τεχνολογιών πλέγματος για την επίλυση επιστημονικών προβλημάτων Βασιλική Κοτρώνη Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 19 Απριλίου 2005.
‘’ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ’’. ‘’Ορισμός του Φαινομένου’’ Ο σχολικός εκφοβισμός (αγγλικά : school bullying) είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, που.
Επιπτώσεις & μέτρα πρόληψης τοξικών και χημικών ουσιών.
Πληροφορική στο Νηπιαγωγείο Ιστορική αναδρομή Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση + Προσχολική Εκπαίδευση (2003), με την καθιέρωση ενός προγράμματος σπουδών.
ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΟΡΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΤΡΑ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ. Η θεωρία των υπερχορδών γεννήθηκε στην προσπάθειά μας να κατανοήσουμε τους νόμους των θεμελιωδών αλληλεπιδράσεων.
Καρανάνας Γιώργος Θεωρία Χορδών. ● Το Καθιερωμένο Πρότυπο της Σωματιδιακής Φυσικής ● Υπερσυμμετρία ● Θεωρία Χορδών ● Επιπλέον Διαστάσεις Ενότητες.
Σπύρος Καλτσάς Ακαδημία Πλάτωνος – Προγράμματα για ενήλικες πολίτες 9 ος κύκλος 2.2 – Από το Big Bang στο σήμερα Asteroid day 30/6/15.
H Φιλοσοφία του Σχετικισμού (Relativismus) Η Φυσική και οι φοιτητές του Τμήματος Φυσικής Στράτος Θεοδοσίου Αναπληρωτής καθηγητής.
ΤΟ ΠΕΔΙΟ & ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ HIGGS. Τι είναι το σωματίδιο του «Θεού»; Ονομάζεται σωματίδιο του Θεού, επειδή είναι ένα μυστήριο υποατομικό σωματίδιο που.
3 ο 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ.
ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΓΕΛ ΖΑΓΟΡΑΣ ΤΑΞΗ Α’ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 2η
ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ»
Ιστορία και επιτεύγματα
Καλώς Ορίσατε στο CERN Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής CERN - Σήμερα και στο Μέλλον... Ευάγγελος ΓΑΖΗΣ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
το αλσοσ μασ ειναι η μεγαλυτερη πηγη
ΤΙΤΛΟΣ ανοιχτης εκπαιδευτικης πρακτικης
2ο ΓΕ.Λ. ΑΛΙΜΟΥ ΤΑΞΗ :Β΄ ΤΜΗΜΑ:4ο
Κυτταρική διαίρεση (μίτωση, κυτταρικός κύκλος) Βιολογία
Ανδρέας Ιωάννου Κασσέτας
Γενικό Λύκειο Αναβύσσου Ερευνητική εργασία Β΄ τάξης Σχολικό έτος:
H μεγαλη εκρηξη.
ΦΥΣΙΚΗ Στοιχειώδη σωματίδια Από τι αποτελείται η ορατή ύλη
Καλώς Ορίσατε στο CERN Το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο Σωματιδιακής Φυσικής CERN - Σήμερα και στο Μέλλον... Ευάγγελος ΓΑΖΗΣ Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Σύμβολα ανακύκλωσης και επεξήγηση.
Ιστορική Εξέλιξη του Παγκόσμιου Ιστού
ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ LHC Τίνα Λημναίου Bαγγέλης Καλλιπέτης Κωνσταντίνος Αδάμος
ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??
ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ.ΕΤΟΣ
ΔΙΑΣΤΗΜΑ Πληροφορίες, εικόνες και άλλα σχετικά.
Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Χρόνος ο Χορόνους» σχολ. Έτος
Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία
Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Το φως ήταν και είναι μια βασική αιτία ύπαρξης της ζωής στον πλανήτη μας. Τα φυτά, με τη φωτοσύνθεση, μετατρέπουν την ενέργεια που παρέχει.
Αυτοματισμοί κινητήρων
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/12
‘’ΚΟΛΛΗΤΟΥΜΠΙΝΑΚΙΑ’’
ΑΠΟ QUARK ΣΕ QUASAR.
<<Προσεγγίζοντας τις απαρχές του Σύμπαντος>>
ALICE in PLASMA-LAND.
Συνοικία Σαλματοβρουκίου Τρελές Πατρικίες.
Από τον Web 1.0 στον Web X
H προσφορά του καθηγητή και ακαδημαϊκού Δημήτρη Νανόπουλου στη Θεωρητική Φυσική και τις Ενοποιημένες Θεωρίες, όπως προκύπτει από το αυτοβιογραφικό βιβλίο.
Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων (5ου εξαμήνου, χειμερινό ) Τμήμα T2: Κ. Κορδάς & Δ. Σαμψωνίδης Μάθημα 1β Μια εισαγωγή στο αντικείμενο.
João BENTO Μετάφραση / διασκευή : Φράττη Παναγιώτα Αλεξάνδρα
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ … ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
Φασματοσκόπιο Κωδ.F/9 Τεχνικά χαρακτηριστικά.
THREE LIMITS TO THE PHYSICAL WORLD Pierre Darriulat
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ Κατασκευή “προσομοιώσεων βαρών” ενός σώματος στην επιφάνεια των πλανητών του Ηλιακού Συστήματος 1ο ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου Σχολικό έτος.
Ενότητα A5.1.2β (Εντοπισμός Πληροφοριών στον Ιστό )
ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για
Μια σύντομη παρουσιάση του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ.
Παρατήρηση στην Α’ Δημοτικού
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις! Οι κανόνες του παιχνιδιού 7 ερωτήσεις, κάθε μια με 4 απαντήσεις για να επιλέξεις τη σωστή ✔ Επέλεξε την απάντησή σου στο φύλλο απαντή-σεων πριν τη λήξη του χρόνου (20’’) Στη συνέχεια θα δώσουμε τη σωστή απάντηση. Αν απάντησες σωστά, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο επίπεδο ✔ Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις!

Έτοιμος;! Λάβε θέση Ξεκινάμε!

Ποιο σωματίδιο είναι ο φορέας της ισχυρής δύναμης; STOP 1 A. Νουτραλίνο B. Σωματίδιο Ζ C. Γκλουόνιο D. Κουαρκ

Planck Telescope map of the universe, ESA Ποιο είναι ποσοστό του Σύμπαντος, ύλη ή ενέργεια, για το οποίο δεν γνωρίζουμε τίποτα; Planck Telescope map of the universe, ESA STOP 2 A. 95.1 % B. 75 % C. 32.8 % D. 13 %

3 STOP Ποια είναι η κατανάλωση ενέργειας του LHC; Αντίστοιχη με ... B. Ένα μικρό χωριό (5000 κάτοικοι) B. Τα νοικοκυριά του καντονιού της Γενεύης (500χιλ. κάτ.) A. Ελβετία (8 εκ. κάτοικοι) D. Γαλλία (66εκ. κάτοικοι) C.

4 STOP Τι ακριβώς κάνει το σωματίδιο Higgs; A. B. D. C. Εξηγεί τα βαρυτικά κύματα Λύνει το πρόβλημα της σκοτεινής ύλης A. B. Λύνει το πρόβλημα του Big Bang D. Λύνει το πρόβλημα της μάζας C.

Ποιες απο τις παρακάτω εφευρέσεις ξεκίνησαν από την έρευνα της φυσικής στο CERN? STOP 5 B. Το WWW A. Οθόνες αφής D. Όλα τα παραπάνω Σαρωτής PET C.

Κατά την διάρκεια μιας 10ωρης διαδρομής μιας δέσμης στον LHC, τι διάστημα καλύπτουν τα πρωτόνια; (θεωρώντας ότι δεν έχουν αλληλεπιδράσει) STOP 6 Την απόσταση από το CERN στον ήλιο και πίσω B. Την απόσταση από το CERN στον Πλούτωνα και πίσω A. Την απόσταση από το CERN στο κέντρο της Γενεύης C. D. Τον Ισημερινό της Γης

Ποιο είναι το ποιο κοινό στοιχειώδες σωματίδιο στο σώμα μας; STOP 7 A. Το άνω κουάρκ B. Το κάτω κουάρκ C. Το ηλεκτρόνιο D. Το χαμηλό κουάρκ

Σε ποιο επίπεδο έφτασες;