Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟ QUARK ΣΕ QUASAR.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟ QUARK ΣΕ QUASAR."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟ QUARK ΣΕ QUASAR

2 ΠΕΡΙΛΗΨΗ-ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ
Στην συγκεκριμένη παρουσίαση θα παρουσιάσουμε μια εικόνα του σύμπαντος ξεκινώντας από τους δομικούς λίθους της ύλης, φτάνοντας μέχρι την μεγαλύτερη γνωστή διάταξη που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, τα κβαζαρ. Ελπίζουμε να σας προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα και ίσως αναθεωρήστε για την θέση μας στο σύμπαν..

3 ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΚΟΥΑΡΚ
Το ηλεκτρόνιο είναι ένα από τα θεμελιώδη υποατομικά σωματίδια της ύλης, το οποίο φέρει αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο. Είναι λεπτόνιο με σπιν 1/2 και μάζα 1,836 × 103 φορές μικρότερη από το πρωτόνιο. Τα ηλεκτρόνια μαζί με τους ατομικούς πυρήνες σχηματίζουν τα άτομα. Ο εκάστοτε αριθμός και η διάταξη των ηλεκτρονίων στις ατομικές ενεργειακές στοιβάδες καθορίζουν τις χημικές ιδιότητες των στοιχείων. Η ροή ηλεκτρονίων μέσω αγωγού δημιουργ εί το ηλεκτρικό ρεύμα. ΚΟΥΑΡΚ Κουάρκ (quarks) θεωρούνται σήμερα βασικοί τύποι των στοιχειωδών σωματιδίων της ύλης. ο Αμερικάνος φυσικός Μάρεϊ Γκελ-Μαν  μέχρι 1980:Πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε ειδικά εργαστήρια προέκυψαν έμμεσες ενδείξεις για την ύπαρξη των κουάρκ. Ανακοινώθηκαν από το εργαστήριο CERN στις αρχές του έτους 2000.

4 ΠΡΩΤΟΝΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΝΕΤΡΟΝΙΟ
ΦΩΤΟΝΙΟ Το φωτόνιο είναι το κβάντο στην κβαντομηχανική και στη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων. Αναφέρεται στο φως και γενικότερα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία (ενέργεια), ως φορέας των ηλεκτρομαγνητικών αλληλεπιδράσεων. ΠΡΩΤΟΝΙΟ Είναι ένας από τούς βασικούς δομικούς λίθους των πυρήνων των ατόμων. Μαζί με τα νετρόνια είναι η κύρια μάζα του ατόμου. ΠΡΩΤΟΝΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΟ ΝΕΤΡΟΝΙΟ “Είμαι πάντα θετικό” “Είμαι πάντα αρνητικό” “Χαλαραααα”

5 ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟΣ (QUASAR) Σήμερα αυτό που βλέπουμε ως κβάζαρ είναι μία σχετικώς πυκνή άλως υλικού που περιβάλλει την κεντρική μαύρη τρύπα μεγάλης μάζας ενός νεαρού γαλαξία. Ως Κβάζαρ στην Αστρονομία εννοείται κάθε εξαιρετικά λαμπρός και μακρινός ενεργός γαλαξιακός πυρήνας. Οι κβάζαρ παρέχουν κάποιες ενδείξεις για μια φάση «επανιονισμού» μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

6 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΟΝΟΜΑΤΑ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΡΙΤΖΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟ QUARK ΣΕ QUASAR."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google