«Ελπίδα Ζωής» Αγγελική Μπαβέλλα- Επιστημονικά Υπεύθυνη-ψυχολόγος

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας – Χατζηπατέρειο Κ.Α.Σ.Π.
Advertisements

Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
Διαταραχη εθισμου στο διαδικτυο και εφηβεια
Η φιλοσοφία του Pro-Skills
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Όνομα:Ελευθερία+Γιώτα
7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-Λ.Τ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ
5ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
Διδακτικές αρχές για τη διδασκαλία των Φ.Ε σύμφωνα με το Δ.Ε.Π.Π.Σ Οι Φ.Ε είναι πειραματικές επιστήμες, περισσότερο Οι Φ.Ε είναι πειραματικές επιστήμες,
1.1 Τίτλος Διδακτικής Πρακτικής «Ψυχική Υγεία – Διαπροσωπικές σχέσεις»
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Ανάδειξη της σχέσης Κοινωνίας, Τεχνολογίας και Φυσικών Επιστημών.
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ Η πρωτογενής φροντίδα του σώματος, την οποία πρέπει να εφαρμόζει συστηματικά κάθε άτομο είναι η σωματική υγιεινή. Έχει ως στόχο την.
Το νέο Αναλυτικό Πρόγραμμα του ελληνικού Νηπιαγωγείου
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
ΚΟΙΝΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 4ου & 22ου ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΥΟΣΜΟΥ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Παρουσίαση Δ.Σ.Μελισσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ Γ’ Λυκείου
Ασφάλεια Διαδικτύου Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας: για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για αγορές, για ψυχαγωγία.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας « Βοηθώ Πρώτος » Σχολικό έτος ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Πρακτικές Οδηγίες Εκπαίδευσης στην Κοινωνικοποίηση… Το τρίπτυχο της συνεργασίας: οι ομάδες που πλαισιώνουν τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΙΡΗΝΗ.
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
Τι είναι ; Πρόκειται για μια δραστηριότητα αρκετών χιλιάδων ετών. Κάποιος στοιχηματίζει χρήματα στο αποτέλεσμα κάποιου συμβάντος, το οποίο μπορεί να ελέγχεται.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
Αγωγή Υγείας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
«Φυσικές Επιστήμες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Βιβλιογραφική επισκόπηση και ζητήματα που αναδύονται» Βασιλούδης Ιωάννης, Δάσκαλος, MSc Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ.
¨Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…¨ 3 η Ημερίδα Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά & τους εφήβους Τρίτη 9 Φεβρουαρίου.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Δρ. Μόνικα Σιακού Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Οι μέθοδοι και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη ΘΚ Χαράλαμπος Πουλόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΒΕΛΙΝΑ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΦΕΝΙΑ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟΥ =] ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Β΄ ΤΑΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Διαδικτυακά παιχνίδια 10 ερωταπαντήσεις και στο τι τελικά είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός και εκπαιδευτικός.
Δυσκολίες προσαρμογής των παιδιών και των εφήβων. Ιδιαιτερότητες – διάκριση απο την ομαλή συμπεριφορά.
Σκοποί αγωγής υγείας-συμβουλευτικής  Διατήρηση σωματικής ισορροπίας ατόμου: υγιεινή, διατροφή, άσκηση  Διατήρηση ψυχικής-κοινωνικής ισορροπίας ατόμου-
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
H ευτυχία των παιδιών, οδηγός για την επιτυχία Ελιζάνα Πολλάτου, αναπ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Μάθηση σημαίνει τροποποίηση συμπεριφοράς & σχηματισμό συνηθειών
Ραχήλ Μαρτίδου Σχ. Σύμβουλος 37ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας
Εθισμός στην Τεχνολογία
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ερευνητική Εργασία Α Γεωπονίας 1
ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
ΘΕΜΑ: ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΖΟΓΟ
Η ασφάλεια του διαδικτύου
ΤΖΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Οι απόψεις των μαθητών του σχολείου μας για τα βιντεοπαιχνίδια
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ «Ελπίδα Ζωής» Αγγελική Μπαβέλλα- Επιστημονικά Υπεύθυνη-ψυχολόγος Ιωάννα Καββεζού- Κοινωνική Λειτουργός

Τι είναι…

Το σκεπτικό μας…. Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου είναι αντικείμενο της πρόληψης και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας γονιών και παιδιών. Μπορεί να γίνει μια μορφή προβληματικής-εξαρτητικής συμπεριφοράς Γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ γονιών και παιδιών, όπου οι γονείς εκφράζουν έντονο προβληματισμό για τις διαδικτυακές δραστηριότητες τους Γιατί οι έρευνες δείχνουν ότι η προβληματική χρήση του διαδικτύου εμφανίζει συσχέτιση με άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές ή\και ψυχική ασθένεια.

Διαδίκτυο …ασφαλώς στη ζωή μας

«Διαδίκτυο …αυτός ο άγνωστος φίλος μας»

Σκεπτικό …επειδή τα παιδιά ξεκινούν την ενασχόληση με το διαδίκτυο πολύ νωρίς …επειδή δεν γνωρίζουν πάντα τους κανόνες …επειδή συχνά δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τους διαδικτυακούς κινδύνους …επειδή δεν μπορούν εύκολα να κατανοήσουν τη διαφορά ανάμεσα στον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο …επειδή συχνά οι ώρες ενασχόλησης με το διαδίκτυο …είναι πολλές …επειδή είναι ανάγκη να μάθουν να πλοηγούνται με υπευθυνότητα

Στόχος του προγράμματος…. …είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η απόκτηση δεξιοτήτων αξιοποίησης, εκ μέρους των παιδιών, των δυνατοτήτων που προσφέρει ο διαδικτυακός κόσμος, αλλά και αντιμετώπισης των δυσκολιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

«Διαδίκτυο αυτός ο άγνωστος κόσμος μας»

Σκεπτικό …επειδή οι γονείς με την στάση τους απέναντι σε διάφορα θέματα καθορίζουν και τις συμπεριφορές, που υιοθετούν τα παιδιά τους …επειδή συχνά δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν τους διαδικτυακούς κινδύνους …επειδή δεν μπορούν εύκολα να συνδέσουν τις δραστηριότητες των παιδιών τους, στον ψηφιακό και στον πραγματικό κόσμο …επειδή νοιώθουν συχνά αβοήθητοι στον γονικό τους ρόλο …επειδή νοιώθουν ότι χρειάζονται ενίσχυση στις επικοινωνιακές τους δεξιότητες …επειδή είναι ανάγκη να μάθουν και οι γονείς, να πλοηγούνται με υπευθυνότητα

Στόχος του προγράμματος…. …είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση και η απόκτηση δεξιοτήτων αξιοποίησης, εκ μέρους των γονέων, των δυνατοτήτων που προσφέρει ο διαδικτυακός κόσμος, αλλά και η βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους, καθώς και η ανάδειξη των ορίων και των κανόνων σε σύμμαχο τους, στη διαμόρφωση μιας καλής σχέσης με το παιδί τους.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ βιωματικής μάθησης που εφαρμόστηκαν

Σκέψεις … από το Εργαστήρι των παιδιών …θεωρούν το διαδίκτυο δικαίωμα τους και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους …καταθέτουν εμπειρίες με επικίνδυνους διαδικτυακούς χειρισμούς …πιστεύουν ότι είναι ανώνυμα …δυσκολεύονται να κατανοήσουν «το μέγεθος» πίσω από την οθόνη τους …δηλώνουν ότι οι γονείς έχουν μια αμφιθυμική στάση απέναντι στο διαδίκτυο

Σκέψεις … από το Εργαστήρι των γονιών …αναγνωρίζουν ότι εκείνοι παραχώρησαν το διαδίκτυο στα παιδιά τους ….δυσκολεύονται να οριοθετήσουν την χρήση του διαδικτύου …δηλώνουν «ψηφιακά ημιμαθείς» …θεωρούν την ενασχόληση των παιδιών τους με το διαδίκτυο, ως οικονομική και ασφαλή δραστηριότητα, για την επικοινωνία με τους συνομηλίκους …ζητούν ενίσχυση στο γονικό τους ρόλο, σε σχέση με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η εισαγωγή του διαδικτύου στη ζωή τους

Σας ευχαριστούμε!