Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι αλυκές του κόλπου Καλλονής και οι φτερωτοί επισκέπτες τους
Advertisements

Ο ΤΡΙΧΩΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΡΟΥΖΟΥ.
ΤΗΣ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗΣ.  Στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Έβρου, στα σύνορα με την Τουρκία, ο ποταμός Έβρος σχηματίζει ένα εκτεταμένο Δέλτα, διεθνούς.
Υπάρχει φυλετικός διμορφισμός στις γαρίδες;
Και γυρίνοι Βατράχια Στυλιανός Γεωργίου Γ΄2.
Θάνος Τράχος ΒΙΣΤΟΝΙΔΑ.
Βαγγέλης Νικολαΐδης.
Σοφία Σαββοπούλου, Φωτεινή Σωτηροπούλου, Παύλος Σινιγάλιας
Αγριόγιδο. Είναι ορεσίβιος τύπος και μάλιστα ιδιαίτερα ευκίνητος
Εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πρόγραμμα: «Τα ζώα του δάσους»
6.3 Η αναπαραγωγή στους ζωικούς οργανισμούς
Φώκια Monachus Monachus
Η θάλασσα με τα ψάρια της
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Σουλούνια Αλεξάνδρα Κρυστάλλω Μπάτη Βαλάντω Μπακαρή.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου Δημήτρης Τοπάλης Δημήτρης Τοπάλης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ Γιώργος Χρονόπουλος.
Παναγιώτης Βουτσιώτης Διονύσης Θεοφιλόπουλος Θοδωρής Γκάντσεφ
Kαφέ αρκούδα Είναι ζώο σωματώδες με μεγάλη μυϊκή δύναμη, ιδιαίτερα στο λαιμό και στα άκρα. Έχει τριγωνικό κεφάλι, κυκλικά μικρά αφτιά και μικρά μάτια.
Άγρια Πανίδα της Κύπρου.
7.1 Η εξέλιξη και οι μαρτυρίες της
“Ο λύκος των παραμυθιών και ο λύκος της φύσης ”
Ενδημικά Ζώα / Πουλιά Του Τόπου Μας
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.
ΕΧΙΔΝΑ Οι Ταχυγλωσσίδες (Tachyglossidae) γνωστές και ως έχιδνες είναι οικογένεια της τάξης των μονοτρημάτων, τάξη ωοτόκων θηλαστικών. Υπάρχουν τέσσερα.
ΤΑ ΖΩΑ.
Kιρκινέζι Το είδος είναι αφιερωμένο στον Γερμανό φυσιοδίφη Γιόχαν Αντρέας Νάουμαν (Johann Andreas Naumann 1744–1826), ο οποίος έγραψε ένα ενδιαφέρον βιβλίο.
ΣΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΡΙΝΑ ΑΑΡΤΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΑ
Οι λιβελούλες Φανή Λαζάρου –Τρανού Ε2 2014
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
ΕΡΓΑΣΙΑ: ΓΑΪΤΑΝΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΓΗΡΕΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΖΟΥΡΤΟΥΜΙΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ + ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Δ΄2
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε-Α.Π.Θ
Το Γιγαντιαίο Πάντα Το Πάντα είναι ένα ζώο το οποίο είναι ένα από τα πιο γνωστά είδη υπό εξαφάνιση.
Φλαμίνγκο Το Φλαμίγκο είναι ένα ροζ πουλί που όλοι ξέρουμε. Τα Φλαμίγκο είναι πτηνά του γένους των φοινικόπτερων. Είναι ένα πουλί που συναντάται σε όλο.
ΥΓΡΟΤΟΠΟΙ.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Δάφνη +Ηλίας.
ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΟΜΟ ΠΑΓΩΝΙ.
ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ ΔΗΜΟΣ ΙΑΛΥΣΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ.
Της Σοφίας, της Αθηνάς Και της Παρασκευής
Χάρτης Κορώνειας και Βόλβης
Το Δέλτα του Έβρου Το Δέλτα του Έβρου αποτελεί υγρότοπο διεθνούς σημασίας προστατευόμενο από τη σύμβαση RAMSAR. Οι φυσικές ή τεχνητές περιοχές αποτελούμενες.
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
Ένα πάρκο για τα πουλιά και τους ανθρώπους 1
1 η ομάδα Γεωπόνοι Γαμπιεράκης Γιάννης Γιαννουκάς Ηλίας Ντεληγιώργη Σαββίνα Φασόλης Γιώργος Χαρινού Σταυρούλα Ελιά: από το δέντρο στο... πιάτο μας.
ΖΩΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια,
Γεια σας παιδιά, είμαι η Μάγια η μέλισσα. Τι λέτε πάμε να μάθουμε κάποια πράγματα για μας τις μέλισσες;
Υγρότοπος και άνθρωποι. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μία γαλάζια λίμνη, που μέσα στα νερά της κολυμπούσαν τι ;
Επίσκεψη στο Δέλτα Αξιού
Φλαμίνγκο παπα.
Θηλαστικά που δεν γεννούν μικρά
Χρυσάνθεμο Τα χρυσάνθεμα (chrysanthemum), είναι γένος ανθοφόρων φυτών που ανήκει στην οικογένεια των αστεροειδών.Τα χρυσάνθεμα είναι ιθαγενή της Ασίας.
ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ
ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Gambusia holbrooki
Πάρτι στη… λάσπη.
ΕΡΓΑΣΙΑ Μάθημα:Γεωγραφία Καθηγητής κ. Φανουρίου Μαθήτρια Τσουλφά Σοφία
Αντώνης Χατζηστυλλής Ε’1 Σταχτοτσικνιάς
COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIP EUROPEAN MULTIGUIDE
ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ
Σχέδιο: © Λίλα Σιμιτζή/ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ
O θαυμαστός κόσμος ενός ξεχασμένου βασιλείου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ ΡΟΔΟΥ
ΤΑ ΖΩΑ.
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου
ΤΣΙΠΟΥΡΑ Η τσιπούρα μπορεί να φτάσει τa 70 cm, συνήθως την συναντάμε μέχρι 40cm.  Όταν ξεπεράσει τα 25cm, το φύλλο της από αρσενικό γίνεται θηλυκό. Την.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκη Τάξη Ε
Οι λίμνες της Ελλάδας (β΄ μέρος)
Η φύση είναι το σπίτι μας
Εργασία project Γιώργος Σταμούλης Σωτήριος Παπαδόπουλος
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea

Σταχτοτσικνιάς Ένας επιδέξιος ψαράς Είναι ο μεγαλύτερος από τους ερωδιούς που συναντούμε στη χώρα μας και αποτελεί τον κλασικό αντιπρόσωπο της οικογένειάς του. Μπορεί να παρατηρηθεί στην Ελλάδα όλο το χρόνο στους περισσότερους υγρότοπους. Αρκετοί Σταχτοτσικνιάδες είναι επίσης αποδημητικοί. Κάθετε πολλή ώρα ακίνητος κοντά ή μέσα στο νερό περιμένοντας υπομονετικά και με ένα αστραπιαίο τίναγμα του λαιμού και ράμφους «καμακώνει» με το ράμφος τη λεία του, συνήθως ψάρια και βατράχια .

Δενδροβάτραχος Hyla arborea

Δενδροβάτραχος Hyla arborea Αυτοί οι ευχάριστοι μικροί βάτραχοι αφθονούν στην Κρήτη και μπορούν να βρεθούν εκτός από τις λίμνες και σε άλλες πηγές γλυκού νερού, σε χιλιάδες την άνοιξη. Ως γνώρισμα της αμυντικής στρατηγικής τους, μπορούν να αλλάξουν το χρώμα τους ποικιλόμορφα. Μερικές φορές παίρνουν μια τέτοια λαμπρή εμφάνιση που οι επισκέπτες στο Aquaworld τους μπερδεύουν με τα πλαστικά αντίγραφα!

Λιβολούλα - Libellilidae

Λιβελούλα Zει κοντά σε λίμνες, ρυάκια και υδροβιότοπους, τρέφεται με μικρά έντομα όπως κουνούπια, σκνίπες ή πεταλούδες και ζευγαρώνει στον αέρα. Tο αρσενικό, αφού ζευγαρώσει με το θηλυκό, γίνεται τροφή του, ώστε το θηλυκό να εξοικονομήσει τη μέγιστη δυνατή ενέργεια για την αναπαραγωγή! Το θηλυκό γεννά τα αυγά του συχνά πάνω σε φύλλα φυτών, που βρίσκονται κοντά ή πάνω στο νερό.

Καλαμοκανάς Himantopus himantopus

Καλαμοκανάς Ζ ει σε υγροτόπους με ρηχό νερό, συχνά σε αρμυρόβαλτους , αλυκές, ρηχά έλη. Τρέφεται κυρίως με έντομα που αναζητά και σε πιο βαθύ νερό χάρη στα μακριά πόδια του. Φτιάχνει τη φωλιά του κοντά στο νερό. Ανήσυχος όταν φωλιάζει ξεσηκώνεται με το παραμικρό. Διαδεδομένος καλοκαιρινός επισκέπτης(Μάρτιος - Σεπτέμβριος) στην Ελλάδα , μπορεί να φωλιάσει και σε μικρούς υγροτόπους αν δεν παρενοχλείται.

Αργυροπελεκάνος - Pelecanus crispus

Αργυροπελεκάνος Ο Αργυροπελεκάνος είναι πανάρχαιο είδος και το πιο μεγαλόσωμο από τα εφτά είδη πελεκάνων που επιβιώνουν σήμερα στη Γη. Είναι ο μόνος πελεκάνος που υπάρχει όλο το χρόνο στον Αμβρακικό. Με άνοιγμα φτερών που ξεπερνά τα 3,2 μέτρα, είναι τo μεγαλύτερο υδρόβιο πουλί του κόσμου. Ζει και φωλιάζει σε λίμνες, παράκτιους υγροτόπους και ρηχές λιμνοθάλασσες, σχηματίζοντας αποικίες σε απρόσιτα σχετικά σημεία και τρεφόμενος αποκλειστικά με ψάρια. Δεν είναι μεταναστευτικό πτηνό, όταν όμως οι περιβαλλοντικές συνθήκες γίνουν δυσμενείς, μπορεί να μετακινείται σε κοντινούς υδροβιότοπους, εξασφαλίζοντας έτσι την επιβίωσή του.

Νούφαρο - nymphaea

Nούφαρο Το νούφαρο είναι ένα υδρόβιο φυτό που έχει περίπου 50 είδη. Το αρχαίο όνομα του νούφαρου –Νυμφαία- προέρχεται από την αρχαία λέξη νύμφη. Τα άνθη του νούφαρου είναι ακτινωτά και εξέρχονται από το κεντρικό μίσχο του φυτού. Έχουν ποικιλία χρωμάτων με πιο συνηθισμένο το λευκό. Τα νούφαρα του Νείλου αποκαλούνται λοτοί.