Ψίθυροι παιδιών – Ψίθυροι Ελλάδας Murmors of children – Murmors of Greece Συνεργάστηκαν: Γιαπιτζάκη Μαρία, εκπαιδευτικός Α/θμιας, Κολλιάς Σπυρίδων,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Welcome to... A Game of X’s and O’s
Advertisements

GREEK TRADITIONAL GAMES Ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια  Freedom  (Ελευθερία)  The hen, the chicks and the hawk  (Η κλώσα, τα κλωσόπουλα και το γεράκι)
# 22 Ένα παιδί πρόσφυγας απαιτεί προστασία και βοήθεια.
Lesson 1a: Let’s Get Started JSIS E 111: Elementary Modern Greek Sample of modern Greek alphabet, M. Adiputra,
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Θέματα Διδακτικής των Φυσικών Εννοιών Teaching Science in Science Museums and Science Centers Towards.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Θέματα Διδακτικής των Φυσικών Εννοιών Teaching Science in Science Museums and Science Centers Towards.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Η βία και ο σχολικός εκφοβισμός παραβιάζουν τα δικαιώματα του παιδιού Σκοπός του κεφαλαίου είναι να παρουσιάσει: τα δικαιώματα του παιδιού τις διεθνείς.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ομάδα Εργασίας Ιδιωτικής Ασφάλισης / Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Βλασσόπουλος Γεώργιος, Regional.
Στρατηγικό σχέδιο για το branding και marketing του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό ΕαρΟινά 2010 Δρ Ιωάννης Βογιατζής.
1 Α. Ι. Ζουμπούλης Τομέας Χημικής Τεχνολογίας & Βιομηχανικής Χημείας, Τμήμα Χημείας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ INNOVATIVE STRATEGY FOR RAISING AWARENESS OF LIFELONG LEARNING IN GREECE - INSTALL.
 H PRAKSIS είναι ένα Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που έχει ως βασικό στόχο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικού και ιατρικού.
Ανατομικοί χώροι Κεφαλής & Τραχήλου 2010 Ι. Α. Ιατρού Αναπλ. Καθηγητής ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΝΑΘΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ.
BOHEMIA & GREECE VIP’S GROUP ... ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΛΟΣ INTERNATIONAL REAL ESTATE & INVESTMENT GROUP.
1 WHAT IS GREECE’S POSITION AND POTENTIAL? A dialogue with business Vassilis Kappas GAIA EPICHEIREIN Director N. Greece office.
EURES Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τεχνογνωσία εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας Ώρα 19:00 46η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας 2012 Περίπτερο Α΄ Ημερίδα Σάββατο,19 Μαϊου 2012 Ημερίδα Σάββατο,19 Μαϊου.
MOORE STEPHENS GREECE.
Καλές πρακτικές Ελίνα Ρέπα
Ο κ. Guo Ping,  Rotating CEO Huawei Technologies, υποδέχεται τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Huawei στο.
«Η σημασία των STARTUPS στην Υλοποίηση της Νέας Βιομηχανικής Πολιτικής» 2 Φεβρουαρίου 2017, Βόλος.
SURVIVOR GREECE 2017.
Αειφορια και εθελοντισμοσ
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
Μετατροπή Σχήματος Ο/Σ σε Σχεσιακό Σχήμα
Μαθησιακές δραστηριότητες και εμπλοκή
Διδακτική Μεθοδολογία – Σχέδιο Μαθήματος
στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Διαφανειών: MKT110
Ποιοτικη ερευνητικη μεθοδολογια
«Παραπέταξαν το Θεό και το Έθνος»
Ο τόπος μας… Το πολιτιστικό μας πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης¨
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Φώτης Κοκοτός: επιχειρηματίας, μηχανικός περιβάλλοντος, υποψήφιος βουλευτής με τη ΔΡΑΣΗ και τη ΔηΞα -
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
THE HELLENIC HYDROCARBON RESOURCES MANAGEMENT COMPANY
Πως μπορούν να μάθουν καλύτερα
Μεγάλο θάρρος.
Επικεφαλής κινήματος οι συνταγματάρχες Νικόλαος Πλαστήρας
Διδακτική Μεθοδολογία – Σχέδιο Μαθήματος
Μεταναστευτικό Αιγαίο
Θεόδωρος Τερζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: Η οργάνωση του χώρου στην κοινωνία.
WELCOME TO ESN! ΟΠΑ.
STUDENTS’ BELIEFS AND ATTITUDES ABOUT STUDYING AND LEARNING MATHEMATICS Kapetanas Eleftherios and Zachariades Theodosios University of Athens, Greece Παρουσίαση:
Διγενης ακριτας Έπος ή μυθιστόρημα;.
Thessaloniki ' th National Selection Conference of EYP Greece
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Η φροντίδα του άρρωστου παιδιού
This story was written in Cyprus by Primary School children.
Ιστορική εξέλιξη της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
Επιτροπή Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό
1o Δημοτικό Σχολείο Χίου
Στρατηγική Προσέγγιση Διοίκησης του Ανθρωπίνου Δυναμικού
“Financing Growth” Thessaloniki Summit 2016
Μεθοδολογία Έρευνας Δρ Ηλίας Αβραμίδης Tel:
ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ Σχολικό έτος
Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ
c’ est la vie 8th Junior highschool of kalamaria, greece
ATHANASIOS SAVVAKIS President Federation of Industries
Προκλήσεις Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής
Το Σχεσιακό Μοντέλο Βάσεις Δεδομένων Ευαγγελία Πιτουρά.
Επιτροπή Αγώνων σε Δημόσιο Δρόμο και Βουνό
Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Πολιτική για τη δημιουργία Φιλικών Πόλεων για τα άτομα με Άνοια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέλετε διαφορετική εικόνα σε αυτή τη διαφάνεια; Επιλέξτε.
Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ψίθυροι παιδιών – Ψίθυροι Ελλάδας Murmors of children – Murmors of Greece Συνεργάστηκαν: Γιαπιτζάκη Μαρία, εκπαιδευτικός Α/θμιας, Κολλιάς Σπυρίδων, εκπαιδευτικός Πληροφορικής Μπάρκα Πανάγιω, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας Αλεξίου Θωμάς (στη διδασκαλία του Τσακώνικου χορού) Λίζου Μαλαματένια (στη μουσική συνοδεία) 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων - Γ΄ Καρδαμίτσια – Ιωάννινα

Η εκπόνηση του προγράμματος βασίστηκε σε τέσσερις άξονες Η εκπόνηση του προγράμματος βασίστηκε σε τέσσερις άξονες Γνωριμία με την Ευρώπη Εισαγωγή στην τέχνη της φωτογραφίας Παρουσίαση του σχολείου μας μέσα από φωτογραφίες που τράβηξαν τα παιδιά. Δημιουργία μηνύματος με τραγούδι και χορό, εμπνευσμένου από την ελληνική μυθολογία, που θα συνοδεύει τις φωτογραφίες μας.

1. Γνωρίζουμε την Ευρώπη Παρουσίαση – δράση από τον κ 1. Γνωρίζουμε την Ευρώπη Παρουσίαση – δράση από τον κ. Γκόλα Δημήτριο, επικεφαλή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EURODIRECT Ηπείρου

Συζητήσαμε για την Ευρώπη και για τις χώρες που την αποτελούν Συζητήσαμε για την Ευρώπη και για τις χώρες που την αποτελούν

Μελετήσαμε ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς χάρτες Μελετήσαμε ευρωπαϊκούς ταξιδιωτικούς χάρτες

Δουλέψαμε με τις σημαίες των χωρών.

Συμπληρώσαμε το «διαβατήριο» της Ευρώπης

Διαβάσαμε το παραμύθι «Τα Αστέρια της Ευρώπης»

2. Εισαγωγή στην τέχνη της φωτογραφίας Παρουσίαση – δράση από την κ 2. Εισαγωγή στην τέχνη της φωτογραφίας Παρουσίαση – δράση από την κ. Nitouche Ανθούση, φοιτήτρια της σχολής Πλαστικών τεχνών και μέλος του Photometria phestival Ioannina.

Εξετάσαμε τη φωτογραφική μηχανή

Ξεφυλλίσαμε φωτογραφικά άλμπουμ… Ξεφυλλίσαμε φωτογραφικά άλμπουμ…

Φωτογραφικά άλμπουμ για την Ήπειρο και για τη φωτογραφία ως τέχνη Φωτογραφικά άλμπουμ για την Ήπειρο και για τη φωτογραφία ως τέχνη

3. Παρουσίαση του σχολείου μας μέσα από φωτογραφίες που τράβηξαν τα ίδια τα παιδιά.

Η αυλή από διάφορες οπτικές.

Στιγμές και μέρη αγαπημένα.

Στιγμές και μέρη αγαπημένα.

Η σχολική μας βιβλιοθήκη, αυτοδιαχειριζόμενη και σταθερά ενεργή. Η σχολική μας βιβλιοθήκη, αυτοδιαχειριζόμενη και σταθερά ενεργή.

Στο εσωτερικό, το κυλικείο, η κεντρική σκάλα και τα ενδιαφέροντα σημεία από αυτήν.

Το δεκατιανό, ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα…

Φιλικοί προς το περιβάλλον.

«Μπαίνοντας» στους χώρους…

«Μπαίνοντας» στους χώρους…

Η τάξη μας

4. Με αφορμή τον μύθο του Μινώταυρου, δημιουργήσαμε μήνυμα με ένα μικρό δρώμενο, τραγούδι και χορό. Ο Τσακώνικος χορός συμβολίζει την είσοδο των νέων της Αθήνας στον λαβύρινθο (τα παιδιά του Γ΄1). Με τα χέρια γερά πιασμένα -άμυνα απέναντι στον φόβο -προχωρούν με ελιγμούς που συμβολίζουν τις στροφές του λαβυρίνθου και τραγουδούν τους παρακάτω στίχους. Η Μιχαέλα – Μινώταυρος τους περιμένει σε κάθε στροφή.

Οι στίχοι (τους οποίους δημιούργησαν τα παιδιά ) Τσακώνικος   Για τη βία σας προτείνω, στηριχτείτε σ’ έναν φίλο. Αν σε φίλο ακουμπάτε, τότε φόβο χαιρετάτε. Ενωμένοι προχωρούμε απ’ το Λαβύρινθο να βγούμε. Χωρίς φόβο προχωρούμε το Μινώταυρο νικούμε. Φόβος κι απειλή να φύγει κι η καρδιά μας να ανοίγει. Όποιος θέλει να νικήσει, φιλία κι αγάπη είν’ η λύση.

Murmors of Children – Murmors of Greece Το μήνυμα Είμαστε στην Ευρώπη. Είμαστε στην Ελλάδα Είμαστε στα Ιωάννινα Είμαστε ένα μικρό σχολείο Όπως οι νέοι και οι νέες της Αθήνας, μπαίνουμε στον λαβύρινθο του διαδικτύου σε μια νέα περιπέτεια. Αναζητάμε την επικοινωνία και το άνοιγμα της μικρής μας κοινότητας σε μια άλλη μεγαλύτερη, αυτήν της Ευρώπης. Στέλνουμε κάποια στοιχεία από την καθημερινότητά και τον πολιτισμό μας, μαζί με ένα μήνυμα – δράση που δημιουργήσαμε φέτος, εμπνευσμένο από την ελληνική Μυθολογία. Περιμένουμε μια απάντηση. Από την Ευρώπη. Από μια χώρα της. Από ένα άλλο σχολείο. Που μπαίνοντας στο λαβύρινθο του διαδικτύου από μια διαφορετική άκρη, θα συναντηθεί με εμάς, θα μας γνωρίσει και θα χορέψει μαζί μας για ένα κοινό όραμα, αυτό της επικοινωνίας, της φιλίας, της ένωσης των νέων απέναντι στον Μινώταυρο του φόβου και τη βίας.

Και έτσι, παρουσιάζουμε το σχολείο μας και θραύσματα της καθημερινότητάς μας σε αυτό μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Αντιλαμβανόμαστε τη θέση μας στο χώρο και τον χρόνο. Ανοιγόμαστε στην κοινωνία και την Ευρώπη μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας, του χορού, της μουσικής και του θεάτρου .