Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο τόπος μας… Το πολιτιστικό μας πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης¨

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο τόπος μας… Το πολιτιστικό μας πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης¨"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο τόπος μας… Το πολιτιστικό μας πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης¨
και οι δραστηριότητές μας σε αυτό…

2 …λίγα λόγια για το πάρκο Τρίτση…
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", ανάμεσα στους Δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, αποτελεί τμήμα ενός μεγαλύτερου κτήματος στρεμ. (γνωστό ως "Πύργος Βασιλίσσης") που είχε διαμορφωθεί κατά την Οθωνική περίοδο σε Πρότυπο Κέντρο Γεωργίας & Κτηνοτροφίας.

3 Οι ενέργειες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πάρκου ξεκίνησαν το 1987 και τα τελευταία χρόνια η Πολιτεία προχώρησε στην υλοποίηση σημαντικών έργων διαμόρφωσης του χώρου. Το υγρό στοιχείο των γλυκών νερών, σπάνιο στην Αττική, αναδείχθηκε σε κυρίαρχο χαρακτηριστικό του τοπίου με τη δημιουργία σειράς τεχνητών λιμνών. Έτσι, η οικολογική αξία του κτήματος που είχε γλιτώσει από την ισοπέδωση της μεγαλούπολης έγινε ακόμη μεγαλύτερη προσελκύοντας νέα είδη άγριων ζώων.

4 Σήμερα, το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" έχει έκταση 1000 στρ
Σήμερα, το Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" έχει έκταση 1000 στρ. (έξη φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο) και αποτελεί ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας. Μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, την τελευταία δεκαετία, παρατηρούν τα πουλιά του Πάρκου και έχουν καταγράψει 168 διαφορετικά είδη. Φυλλοβόλα δέντρα, πεύκα και άλλα κωνοφόρα, αγροτικές καλλιέργειες και καλαμιώνες σφύζουν από ζωή, ιδιαίτερα κατά τη μετανάστευση των πουλιών.

5 Μερικές φωτογραφίες από επισκέψεις μας στο πάρκο Τρίτση….

6 Το σχολείο μας This is our school with …..its own olive tree! Children love picking the olives at harvest time.

7 Η είσοδος του σχολείου μας.

8 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
Το σχολείο μας βρίσκεται σε ένα όμορφο προάστιο της Αθήνας και έχει περίπου 210 μαθητές από 6 έως 12 χρονών. Οι δάσκαλοί μας είναι 20. Διδασκόμαστε καθημερινά εκτός από τα μαθήματα της τάξης, ζωγραφική, μουσική, θεατρικό παιχνίδι και πληροφορική

9 Η σχολική μας αυλή …το αγαπημένο μέρος των μαθητών
Η σχολική μας αυλή …το αγαπημένο μέρος των μαθητών! Προτιμούν να παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια έξω στην αυλή …αντί να παρακολουθούν μάθημα μέσα στην τάξη!


Κατέβασμα ppt "Ο τόπος μας… Το πολιτιστικό μας πάρκο ¨Αντώνης Τρίτσης¨"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google