Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη

2 52ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Παρουσίαση: Σχωρτσανίτης Βασίλειος Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Κουνάδη Όλγα Παλούκου Γεωργία Πανούτσου Ουρανία

3 Τάξεις που συμμετείχαν
Β΄ Τάξη Γ΄ Τάξη Δ΄ Τάξη

4 Πλαίσιο υλοποίησης Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Αχαΐας Τμήματα Αγωγής Υγείας – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

5 Στόχευση δράσεων Κεντρικός άξονας του προγράμματος:
Περιβάλλον – Ανακύκλωση Ωφελούμενη ομάδα / αντικείμενο: Προστασία φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος Άλλοι ωφελούμενοι: Διαφορετικές ομάδες πληθυσμού μέσω δράσεων όπως η αιμοδοσία και το φιλανθρωπικό παζάρι.

6 Δράσεις Εθελοντική αιμοδοσία
Συμμετοχή στο φιλανθρωπικό παζάρι για τη «Φλόγα» Παζάρι για την «Κιβωτό της Αγάπης». Δράσεις για ανακύκλωση: «Το χαρτί του μέλλοντός μας» – «Ευέλικτα καπάκια» - «Γωνιές ανακύκλωσης: χαρτί – γυαλί – αλουμίνιο - μπαταρίες».

7 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Φιλανθρωπικό παζάρι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου

8 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Συνεργασία με τους «Patrinistas» με δράση για τα οφέλη της ανακύκλωσης

9 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Γωνιές ανακύκλωσης

10 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Γωνιές ανακύκλωσης

11 Δράσεις Δράση ευαισθητοποίησης τοπικής κοινωνίας στο πλαίσιο της εβδομάδας εθελοντισμού με αφίσα 10μ στην περίφραξη του σχολείου Επίσκεψη στο Δήμο Πατρέων: Αίτημα για διαμόρφωση ακάλυπτου χώρου απέναντι από το σχολείο και καθαρισμό της κοίτης του Γλαύκου.

12 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Εβδομάδα εθελοντισμού

13 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Συνάντηση με τον δήμαρχο:

14 Δράσεις Συμμετοχή στη δράση “Let’s do it Greece”- Καθαρισμός της παραλίας Κάστρου Ρίου σε συνδυασμό με πρόγραμμα της Helmepa Junior. Συμμετοχή στην έκθεση «Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας».

15 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Let’s do it Greece

16 Στιγμιότυπα από τις δράσεις μας
Συμμετοχή στην έκθεση «Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας»

17 Διασύνδεση δράσεων Κοινά στοιχεία των διαφορετικών δράσεων:
Με τις δράσεις προσπαθήσαμε να καλύψουμε όλες τις συνιστώσες της έννοιας της ενεργού πολιτειότητας. Από τη φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη έως τον εθελοντισμό και την έννοια του ενεργού πολίτη που νοιάζεται για τα κοινά .

18 Συνεργασίες - Συνέργειες
Φορείς που συμμετείχαν στις δράσεις μας: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου. Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Καραμανδάνειου Νοσοκομείου Παίδων Τμήμα αιμοδοσίας Π.Γ.Ν. Ρίου Σύλλογος παιδιών με καρκίνο «Φλόγα» «Κιβωτός της αγάπης»: Φιλανθρωπικό σωματείο παιδιών με αναπηρία.

19 Συνεργασίες - Συνέργειες
Φορείς που συμμετείχαν στις δράσεις μας: ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ – Το χαρτί του μέλλοντός μας «Patrinistas» - «Gefyristas» - «6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ρίου» - 15ο Γυμνάσιο Πατρών «Helmepa Junior». - Λιμενικό Σώμα Δήμος Πατρέων - Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Τμήμα Αγωγής Υγείας, Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Τμήμα Πολιτιστικών Ν. Αχαϊας

20 Επίδραση του προγράμματος στους μαθητές
Επίδραση του προγράμματος στους μαθητές Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν στην έννοια του εθελοντισμού και του ενεργού πολίτη. Ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στις δράσεις που είχαν θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος Παράλληλα ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα προσφοράς στο συνάνθρωπο (αιμοδοσία – παζάρι για Φλόγα – Κιβωτό της αγάπης

21 Συνέχιση – συνέπεια στην εθελοντική δραστηριότητα
Συνέχιση – συνέπεια στην εθελοντική δραστηριότητα Προκειμένου να γίνει η εθελοντική κοινωνική προσφορά στάση ζωής για τους μαθητές, στο μέλλον θα... Συνεχιστούν όλες οι δράσεις που αφορούν την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος Θα συνεχιστούν οι εθελοντικές δράσεις προσφοράς στον συνάνθρωπο

22 Το μεγαλύτερο όφελος από την ανάπτυξη του προγράμματος ήταν
Το μεγαλύτερο όφελος από την ανάπτυξη του προγράμματος ήταν Η ευαισθητοποίηση και η μεγάλη ανταπόκριση των μαθητών στο μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας, την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα στο ευαίσθητο θέμα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η εμπλοκή του συνόλου της σχολικής κοινότητας με το πρόγραμμα (υπόλοιποι εκπ/κοί - γονείς – τοπική κοινωνία)

23 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΩΡΗΤΕΣ - ΔΩΡΗΤΕΣ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ


Κατέβασμα ppt "Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό και την Αλληλεγγύη"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google