Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
Γαλλία-ratatouille.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΠΑΡΗ.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
Ζυμαρικά - Pasta.
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
BAYERN ΒΑΥΑΡΙΑ.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα: 2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Κεφάλαιο " Γαρίδες Προβενσάλ " " Scampi a la Provencale " 1.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
Όταν το λάδι συνάντησε τα βότανα! Μία καινοτόμος δράση συνεργασίας των περιβαλλοντικών ομάδων: 1 ου Γυμνασίου Πύργου με τίτλο :«Βότανα και αρωματικά φυτά.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
ΙΤΑΛΙΑ.
ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ : ΔΟΥΒΛΙΝΟ. ένα μεγάλο νησί της βορειοδυτικής Ευρώπης Μέλος της Ε.Ε. Από τον Ιανουάριο του 1973.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Εβδομαδιαίο μενού 5/9 – 9/9/2016
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Το να τρως καλά είναι ιδιαίτερα σπουδαίο για τους περισσότερους Γάλλους, οι οποίοι ξοδεύουν απίστευτο χρόνο μιλώντας για κατανάλωση φαγητού. Ακόμη κι αν.
Γαστρονομικός τουρισμός : τις κουζίνες του κόσμου
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Χριστόδουλος Νικηφόρου Ε΄τάξη
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Γαλλική κουζίνα και πολιτισμός

Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης Σχολικό έτος 2016-17 Υπεύθυνοι καθηγητές: Γαϊτανίδου Μαγδαληνή Βοηθός: Γκανίδης Δήμος Ομάδα: Τα μικρά ξωτικά στην κουζίνα (Βουδιώτη Σοφία, Γουσιοπούλου Γλυκερία, Κιόσγια Ντιακλίντα, Κουτσαμπασοπούλου Αναστασία)

Αξιοθέατα .Η Παναγία των Παρισίων, είναι ο μητροπολιτικός χριστιανικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. .Ο πύργος του Άιφελ είναι το σήμα της πόλης του Παρισιού. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο.

.Οι Βερσαλλίες είναι βασιλικό ανάκτορο λίγα χιλιόμετρα έξω από το Παρίσι, στην ομώνυμη πόλη των Βερσαλλιών. Από το 1682 ως το 1789 οι Βερσαλλίες ήταν πρωτεύουσα της Γαλλίας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. .Το μνημείο της Αψίδας του Θριάμβου είναι νεοκλασικό αρχιτεκτόνημα - μνημείο μορφής θριαμβικής αψίδας. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού επί της πλατείας του Αστέρα ,σήμερα ονομαζόμενης πλατείας Σαρλ ντε Γκωλ 

Το Μον-Σαιν-Μισέλ είναι μία μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας .Το Μον-Σαιν-Μισέλ είναι μία μικρή νησίδα στις ακτές της Νορμανδίας. Στην κορυφή του υπάρχει το περίφημο αββαείο με το επίχρυσο άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του καμπαναριού, που χαρακτηρίζεται ως αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού. .Το Μουσείο Ορσέ  είναι Γαλλικό εθνικό μουσείο στο 7ο διαμέρισμα της πόλης του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα και κατά μήκος της ομώνυμης αποβάθρας. Σε αυτό εκτίθενται έργα ζωγραφικής και γλυπτικής δημιουργημένα από το 1848 έως το 1914, ενώ παράλληλα φιλοξενεί και περιοδικές εκθέσεις.

.Η Παναγία της Σαρτρ, ή Καθεδρικός Ναός της πόλης Σαρτρ στη Γαλλία αποτελούσε από τον Μεσαίωνα μεγάλο και σπουδαίο ιερό προσκύνημα των πιστών που προσέρχονταν για να προσκυνήσουν το ιερό άγαλμα της Παναγίας που φέρονταν μέσα σε ειδική κρύπτη, την λεγόμενη «Παναγία υπό την Γην», και που ανάγεται στην επισκοπική θητεία του Φυλμπέρ.   .Το μουσείο του Λούβρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού, στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα.

.Είναι τοξωτή χαλύβδινη γέφυρα, επιβλητικά διακοσμημένη και ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού Σηκουάνα στο 8ο διαμερίσμα του Παρισιού, συνδέοντας την περιοχή των Ηλυσίων Πεδίων με το ιστορικό συγκρότημα κτηρίων όπου δεσπόζει το "Μέγαρο των Απομάχων. Θεωρείται ιστορικό μνημείο της Γαλλίας. .Το Παλέ Γκαρνιέ είναι μία όπερα στο Παρίσι, η οποία κτίστηκε από το 1861 μέχρι το 1875, προορισμένη να γίνει η έδρα της Όπερας του Παρισιού.

Γαλλικές συνταγές

Ρατατούιγ με Βασιλικό Τι θα χρειαστούμε: Πώς το φτιάχνουμε: Ρατατούιγ με Βασιλικό  Τι θα χρειαστούμε: Πώς το φτιάχνουμε: Βάζουμε τη μελιτζάνα στο σουρωτήρι με αλάτι να και αφήνουμε να ξεπικρίσουν για μισή ώρα. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε σε πανί της κουζίνας. 1.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και διαδοχικά σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα κολοκυθάκια. Συμπληρώνουμε λάδι αν χρειάζεται και διαφοροποιούμε τους χρόνους ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών των λαχανικών που έχουμε. Οι χρόνοι κυμαίνονται από 3- 8 λεπτά. 2.Βάζουμε όλα τα σοταρισμένα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ. 3. Ζεσταίνουμε, τέλος, άλλη μια κουταλιά στο τηγάνι για να σοτάρουμε και τις ντομάτες, το σκόρδο, το θυμάρι και το φύλλο δάφνης. 4. Βάζουμε πάλι όλα τα λαχανικά στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη μεσαία σκάλα, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 5. Αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται, ρίχνουμε και το ξίδι και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Προσθέτουμε και το βασιλικό και σερβίρουμε. 1 μελιτζάνα  κομμένη σε κύβους 2 εκ. 1/2 φλ. ελαιόλαδο 2 κόκκινες πιπεριές σε κομματάκια των 2 εκ. 1 χοντροκομμένο κρεμμύδι 1 κολοκυθάκι κομμένο σε ροδέλες των 2 εκ. 1/2 κιλό τομάτες ξεφλουδισμένες, κομμένες και χωρίς τους σπόρους 4 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. κομμένο φρέσκο θυμάρι (ή 1 κ.γλ. ξερό) 1 φύλλο δάφνης 2 κ.γλ. κόκκινο κρασί ξίδι, αλάτι και πιπέρι 1/3 φλ. κομμένος φρέσκος βασιλικός

Ρατατούιγ με Βασιλικό 

Βελουτέ µε πράσα και πατάτες Τι θα χρειαστούμε: Πώς το φτιάχνουμε: 4 κ.σ. βούτυρο  8 πράσα καθαρισμένα, μόνο το λευκό μέρος και ψιλοκομμένα  2 μέτριες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο 2 φλ. κρέμα γάλακτος   αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1/8 τριμμένο μοσχοκάρυδο Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά για 5΄-6΄, να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες, το ζωμό κι αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα λαχανικά για 25΄-30΄ και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μίξερ. Ξαναγυρνάμε την σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα και το μοσχοκάρυδο. 

Βελουτέ µε πράσα και πατάτες

Μοσχαρίσια μπριζόλα με κρέμα τυρί και Blue Cheese Τι θα χρειαστούμε: Πώς το φτιάχνουμε: Ψήνουμε τις μπριζόλες στη σχάρα ή στον φούρνο ανάλογα με τις προτιμήσεις μας (λιγότερο ψημένες ή καλοψημένες). Υπολογίζουμε να τις γυρίσουμε μόνο 1 φορά. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά ψήσιμο από τη μία και 10 λεπτά από την άλλη πλευρά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.  Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και προσθέτουμε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι και το τυρί. Ανακατεύουμε και μόλις δέσει η σάλτσα, περιχύνουμε τις μπριζόλες και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε τις μπριζόλες με ανάμεικτο βρασμένο άγριο ρύζι και μπασμάτι.   4 μοσχαρίσιες μπριζόλες 8 κ.σ. blue cheese 1/2  φλ. φρέσκο γάλα 1 κ.γλ.  μουστάρδα 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 κ.σ.  ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι 1 πρέζα θυμάρι 1 κ.σ. βούτυρο αλάτι, πιπέρι

Μοσχαρίσια μπριζόλα με κρέμα τυρί και Blue Cheese

Αρνάκι με κρούστα μυρωδικών Τι θα χρειαστούμε: Πώς το φτιάχνουμε: Πλύντε το κρέας και σκουπίστε το με χάρτινη πετσέτα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°c. Στο μπλέντερ λιώστε τις φρυγανιές,το σκόρδο,το δεντρολίβανο και τα υπόλοιπα αρωματικά χορταράκια,την κάππαρη,το κουκουνάρι,αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε ελαιόλαδο για να κάνετε μείγμα σαν αλοιφή.Αλείψτε το κρέας από όλες τις μεριές. Βάλτε το κομμένο σκόρδο σε ταψί και περιχύστε με το κρασί.Τυλίξτε με αλουμινόχαρτο τα κομμάτια του αρνιού,βάλτε τα στο ταψί και ψήστε για 40 λεπτά. Πετάξτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε αλλα 15-20 λεπτά,να ροδίσει η κρούστα του αρνιού. Βγάλτε από το φούρνο,σκεπάστε πάλι με αλουμινόχαρτο και αφήστε να μείνει 10 λεπτά το κρέας, προτού να το κόψετε για να σερβίρετε. 4 κιλά αρνί ​2 φρυγανιές 4 σκελίδες σκόρδο 3 κουτ.σούπας φύλλα δεντρολίβανο 2-3 κλωνάρια ματζουράνα ή φρέσκια ρίγανη 1 κουτ.σούπας ξερή ρίγανη 2-3 φύλλα φασκόμηλο 7-8 κλωνάρια μαϊντανό 5 κλωνάρια μάραθο ή άνηθο 2 κουτ. σούπας κάππαρη στραγγισμένη 1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι αλάτι και μπόλικο πιπέρι 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι λευκό κρασί 1 κεφάλι σκόρδο κομμένο ορίζοντια στη μέση

Αρνάκι με κρούστα μυρωδικών

Κις Λορέν Τι θα χρειαστούμε: Πώς το φτιάχνουμε: ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 145 γρ. βούτυρο 1 αβγό 1 πρέζα αλάτι βούτυρο για να αλείψετε τις φορμίτσες 2 κουτ. σούπας Κρέμα γάλακτος  ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. μπέικον κομμένο σε καρεδάκια 1φλιτζάνι (240 ml) γάλα 1 φλιτζάνι (240 ml) Κρέμα γάλακτος  4 αβγά 1 πρέζα σκόνη μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 1. Αναμειγνύεται το αλεύρι με το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και το αλάτι και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μια λεία ζύμη. 2. Χωρίζετε τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη, την ανοίγετε και ντύνετε 8 ατομικές βουτυρωμένες φορμίτσες για τάρτες. Τρυπάτε τη ζύμη με ένα πιρούνι 2-3 φορές και τις αφήνετε στο ψυγείο για 30' για να σταθεροποιηθεί το σχήμα της ζύμης.   3. Ψήνετε τις βάσεις από τα ταρτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 20' περίπου, με σκεπασμένες τις άκρες, για να μην καούν, καθώς θα ψήνονται για δεύτερη φορά, όταν τα γεμίσετε. Βγάζετε τις φορμίτσες από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. 4. Βράζετε το μπέικον με λίγο νερό για 2' και το στραγγίζετε, το σκορπίζετε μέσα στις τάρτες. Αναμιγνύετε σε μπεν μα­ρί το γάλα με την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Προσθέτετε τα αβγά και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα. Προσθέτετε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μοιράζετε την κρέμα στα ταρτάκια και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180- 200 βαθμούς, για 20'-30' περίπου. Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε τις «quiches» να σταθούν για 10' πριν τις σερβίρετε.   

Κις Λορέν

Μαρέγκες με γιαούρτι Τι θα χρειαστούμε: Πώς το φτιάχνουμε: Πλένετε τις φράουλες και τις στραγγίζετε. Βάζετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε σε σφιχτή κρέμα. Ρίχνετε την κρέμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και το γιαούρτι λίγο-λίγο και ανακατεύετε απαλά. Στρώνετε σε γυάλινο μπολ ή σε ειδικά ποτήρια λίγα μαρεγκάκια. Βάζετε τις φράουλες και μια στρώση κρέμα, στρώνετε από πάνω μαρεγκάκια, φράουλες και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα και βάζετε το μπολ στο ψυγείο. Σερβίρετε το γλυκό παγωμένο. 1 κιλό γιαούρτι 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 3 κοuταλιές ζάχαρη άχνη 1 /2 κιλό φράλοuλες κομμένες στη μέση 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα πραλινέ μαρεγκάκια κατά βούληση  

Μαρέγκες με γιαούρτι

Τέλος εργασίας