ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΙΕΙΑΣ Κάλυμνος, Αλιεία και εξέλιξη Όταν μιλάμε για ψάρεμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αναφερόμαστε γενικά σε όλη την εκμετάλλευση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

Παραδοσιακά Επαγγέλματα
ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ!!!
ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΪΚΙΩΝ 1 ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΚΑΡΙΑ.
«Η θαλάσσια ζωή στο λιμάνι της Ερέτριας»
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Καφέ αρκούδα                                                     Για κάποιους πολιτισμούς η αρκούδα είναι σύμβολο αναγέννησης και παρθενογένεσης, γιατί.
 Οι χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα – Με διάφορους κανονισμούς δόθηκε τέλος στις περισσότερες απορρίψεις επικίνδυνων ουσιών στους ποταμούς και στην.
Το πρόβλημα της υπεραλίευσης και οι συνέπειες του στην Αντίπαρο
Γεωγραφία Θέμα: Τρόποι αλιείας και Περιοχές αλιείας στην Ευρώπη.
2o ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ
Τα κητώδη Δελφίνια, φώκαινες και φάλαινες στα ελληνικά πελάγη Μέρος 3ο
All things in time Αφήνω το γόνο να γίνει γονιός 1 ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Δ τάξη Εκπαιδευτικός: Σοφία Κουζούλη
Βυζαντινό Τραπέζι ΑΛΙΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ Δάφνη-Γιώργος-Αλεξία.
ΤΟ ΚΡΑΣΙ : ΠΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ;
6ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων Πρόγραμμα Π. Ε
Η βασίλισσα αυτή των θαλασσών έχει γοητεύσει πολλούς ψαράδες όχι μόνο.
Εξέλιξη της Ελληνικής επαγγελματικής αλιείας την τελευταία 20ετία Προϋποθέσεις για την αειφόρο ανάπτυξη του κλάδου και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας.
2ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου Σχολικό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Η θαλάσσια ζωή στο λιμάνι της Ερέτριας» Συντονιστής: Μάλλιαρης Κυριάκος, δάσκαλος.
ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ- Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΝΟΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ευέλικτη ζώνη Θέμα: Ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση στην Ελλάδα
ΠΟΛΕΜΟΣ.
Καταδύσεις Οι καταδύσεις στα ελληνικά ύδατα. Μία γενική άποψη του δύτη.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΛΙΜΑΤΙΜΟ
Οι μεγάλες οροσειρές, οι μεγάλες πεδιάδες
ΡΟΖ ΔΕΛΦΙΝΙ.
Την Πέμπτη και Παρασκευή 26 & 27 Φεβρουαρίου η κα Παπαδοπούλου Παναγιώτα, επισκέπτρια Υγείας της Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Αθήνας, στα πλαίσια προγράμματος.
Ποταμός Νείλος Από τους μαθητές της Στ΄ τάξης
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ά ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΣΕΩΣ Μία προσέγγιση θεολογικό-φιλοσοφική. Μετάφραση των κειμένων της Γενέσεως και σχολιασμός: Νικόλαος Γ.
Ιωάννης Βαρβάκης.
Μια μικρη παρουσιαση για την Σύμη στα πλαισια του μαθήματος των
Μια αδιάλειπτη απειλή για τον σύγχρονο κόσμο
Λεσχη αναγνωσης Υπατια ελενα στροπωνιατη
Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, συνολικής έκτασης 45 τ.χλμ με μέγιστο μήκος 12,5 και μέγιστο πλάτος 7 χλμ.. Στη λίμνη αυτή εκβάλουν τρεις.
ΑΛΙΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ Οι μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων στην Αλόννησο ζουν χάρη στην αλιεία. Επίσης πολλοί αλοννησιώτες από πολύ μικρή ηλικία δουλεύουν σε.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σχήμα διεπιφάνειας γλυκού-αλμυρού νερού
Ιστορικό της ελληνικής αλιείας
Πιο απλά εργαλεία στην κατασκευή από ότι τα δίχτυα, αλλά συνολικά απαιτούν περισσότερο χρόνο για την άσκηση της αλιείας Παραγάδια Παραγάδια βυθού Παραγάδια.
Έκταση: km 2 Θαλάσσια Σύνορα Αλιευτική Τεχνολογία.
Παγίδες: Χώροι στους οποίους εισέρχονται οι οργανισμοί και από τον οποίο είναι αδύνατο ή πολύ δύσκολο να βγουν. Μόνιμες ή ημιμόνιμες κατασκευές Τύποι παγίδων.
Τράτες Εργαλείο της μέσης αλιείας Συρόμενο αλιευτικό εργαλείο Τύποι τρατών Πελαγική τράταΒενθική τράτα Στη στήλη του νερούΣτο βυθό Μηχανότρατα Πεζότρατα.
Ενδοσχολική Βία (Bullying). Διαστάσεις του φαινομένου Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός μεταξύ των μαθητών έχει αρχίσει να γίνεται αντικείμενο προσοχής,
Επιπτώσεις των συρόμενων εργαλείων Καταστροφή του υποστρώματος από τις μηχανότρατες (συρόμενα εργαλεία βυθού).
Πατήστε για προσθήκη κειμένου Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο.
ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: Αρχές Επιστήμης Περιβάλλοντος 6 η Ενότητα (Ε/Π) Γκουανό: Μία περίπτωση μη ορθολογικής εκμετάλλευσης της παραγωγικότητας ενός οικοσυστήματος.
Αλιευτική Νομοθεσία Τεχνικά μέτρα ελέγχου αλιείας Τοπικής εμβέλειας Σύνολο χώρας ΕΚ 1967/2006 Δυναμικά εργαλεία Παράκτια εργαλεία Εξαιρέσεις: Όταν δικαιολογείται.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ Ανάλυση δεδομένων:
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΨΥΞΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ.
Διάρθρωση της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής αλιευτικής νομοθεσίας
ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, Τμήμα Υδατ/γειών & Αλ
Οικοσυστήματα Ελλάδας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΝΑ ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖ. ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
Μαρία Πώρρα, Χρυσάνθη Αντωνιάδου, Χαρίτων Χιντήρογλου
ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΚΟΥΣ ΒΑΡΟΥΣ & ΕΥΡΩΣΤΙΑΣ
Δελφίνια Μια παρουσίαση από τις:
ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΜΥΡΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΙΔΗ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
5 από τις μεγαλύτερες λίμνες του κόσμου
Υπηρεσίες στη Λακατάμεια- Ένα σύγχρονο προάστειο.
Οι ποινές επιβάλλονται με αποφάσεις των:
ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΛΙΕΙΑ Η ερασιτεχνική-αθλητική αλιεία είναι η αλιεία που σκοπό έχει την ψυχαγωγία ή την άθληση και όχι το βιοπορισμό ή την απόκτηση εισοδήματος.
Εισαγωγή Τα επίσημα δεδομένα αλιευτικής παραγωγής αποτελούν την πρωταρχική πηγή πληροφόρησης... Κατάσταση των αλιευτικών αποθεμάτων Pauly and Jay Maclean.
Υποδειγματικές περιπτώσεις διαχείρισης απειλουμένων ειδών
Το Διαδίκτυο μπορεί να σώσει ζωές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΤΡΟΠΟΙ ΑΛΙΕΙΑΣ Κάλυμνος,

Αλιεία και εξέλιξη Όταν μιλάμε για ψάρεμα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αναφερόμαστε γενικά σε όλη την εκμετάλλευση της θάλασσας. Αρχικά τα ψάρια καταναλώνονταν αμέσως μετά την αλίευσή τους. Η αλιεία άρχισε να μηχανοποιείται κατά τον 19ο αιώνα. Με την επέκταση της αλιείας σε μη παράκτια νερά και την ανάπτυξη μεθόδων ικανοποιητικής ψύξης, έχει αναπτυχθεί η αλιεία μεγάλων αποστάσεων.

Ψάρεμα με μηχανότρατα Πλήρωμά: άτομα (καπετάνιος, μηχανικός και 4 εργάτες) Αλιευτικός εξοπλισμός: συρματόσχοινα, πόρτες, σχοινιά και η τράτα (δίχτυα και σάκος). Όλη η τράτα την ώρα του ψαρέματος έχει μήκος 40 ως 60 μέτρα. Ο σάκος μόνος του έχει μήκος περίπου 5 μέτρα. Ψαρεύει τόσο στα βαθιά νερά όσο και στα ρηχά. Ψαρεύει όλο το 24ωρο χωρίς διακοπή και ο μόνος λόγος που μπορεί να την κάνει να σταματήσει είναι οι κακές καιρικές συνθήκες.

Ψάρεμα με γρι-γρι: Το γρι – γρι εντάσσεται στην στητή αλιεία. Με το γρι – γρι πιάνονται κυρίως αφρόψαρα. Χωρίζεται σε γρι – γρι νύχτας και γρι – γρι ημέρας. Γρι–γρι νύχτας: Αλιευτικός εξοπλισμός: ρομπότ, ένα μεγάλο δίχτυ, που στο πάνω μέρος του έχει φελλούς και στο κάτω, έχει βαρίδια και σιδερένιους κρίκους. Γρι – γρι ημέρας: Η ίδια διαδικασία με το γρι – γρι νύκτας, με τη διαφορά ότι δεν χρησιμοποιούνται τα ρομπότ και οι λάμπες.

Μικρή Παράκτια Αλιεία Δίχτυα Παραγάδι Πυροφάνι

Μικρή Παράκτια Αλιεία Καρτέρια (Λαμπούτα) Συρτή (Κουταλάκι) Κύρτος (καλάθι)

Ερασιτεχνική αλιεία Πετονιά Ψαροντούφεκο Γρίπος

Ερασιτεχνική αλιεία (Χταποδιέρα – Μπραγκαρόλα) Καλαμαριέρα

Θέματα για προβληματισμό και Συζήτηση Η αλιεία στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια διέρχεται σημαντική κρίση και οι αιτίες είναι:  Η παράνομη αλιεία, κυρίως με εκρηκτικές ή τοξικές ύλες.  Η υπεραλίευση, όταν χρησιμοποιούνται δίχτυα με μικρό άνοιγμα, που καταστρέφουν το γόνο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ (Γιάννη Δ. Αικατερίνη). Διατροφή και δημόσια υγεία (Χρήστου Δ. Ζηλίδη). Προϊστορικά αναγνώσματα - Αναλογίες (Χορμουσιάδη ). Περιοδικό "Αλιευτικά Νέα" (Τεύχη 207, 212, 219, 220). Εγκυκλοπαίδεια "Ελευθερουδάκη". Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ( (Η αλιεία στην Ελλάδα)

ΤΑΞΗ: Α’ ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: Γ’ Θεολόγου Μιχάλης Βαζανέλης Κωσταντίνος Γιαζόγλου Μαρία Κουκουβάς Νικόλαος Κουρσιώτης Πανορμίτης Λουλουδιάς Γεώργιος Μέρης Δημήτριος