Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ενημερωση για την ασφαλεια του υπολoγιστη σασ και τησ συνδεσησ στο διαδικτυο Στις παρακάτω διαφάνειες θα μιλήσουμε για την ασφάλεια του υπολογιστή και.
Advertisements

ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ.
Προστασία Λογισμικού - Ιοί Πειρατεία Λογισμικού
Η μεταβολής του λογισμικού δημιουργεί ένα πρόβλημα γνωστό ως ασφάλεια δεδομένων.
COMPUTERWORMS.
O ιός Blaster με μήνυμα προς τον Bill Gates
Ποια είναι τα είδη των κακόβουλων προγραμμάτων;. Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών;
Τρόπος λειτουργίας κι ασφάλεια
Κώδικας Διαδικτυακής Κυκλοφορίας
Προστασία Λογισμικού - Ιοί
FIREWALL Στην επιστήμη των υπολογιστών ο όρος firewall ή τείχος προστασίας χρησιμοποιείται για να δηλώσει κάποια συσκευή ή πρόγραμμα που είναι έτσι ρυθμισμένο.
 Η κύρια λειτουργία ενός firewall είναι η ρύθμιση της κυκλοφορίας δεδομένων ανάμεσα σε δύο δίκτυα υπολογιστών. Συνήθως τα δύο αυτά δίκτυα είναι το Διαδίκτυο.
5.1 έως και 5.4: Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής: Γνωριμία, χρήση και διαχείριση. Στοιχεία από το Διαδίκτυο: διευθυνσιοδότηση, TCP / IP κ.ά. Ασφάλεια (αντιβίωση.
ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ (TROJAN HORSE)
(Γ’ ΚΠΣ, ΕΠΕΑΕΚ, Μέτρο 2.1, Ενέργεια 2.1.1, Κατηγορία Πράξεων θ)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η/Υ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΥΛΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ
«Αντί-κοινωνική Δικτύωση» Εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης των ιστοσελίδων σε περιβάλλον WEB 2.0.
Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Malware και η αντιμετώπισή του.
ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ 6 ο Μαθητικό Συνέδριο.
Προσοχή! ασφάλεια στο διαδίκτυο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Πρωτόκολλο https: HyperText Transfer Protocol Secure Χρησιμοποιείται για ασφαλή επικοινωνία Π.χ μια ασφαλή ιστοσελίδα που.
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου1 Ημέρα αφιερωμένη στην Ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
ΙοιΜΑΘΗΤΕΣ ΓΑΛΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ ΣΙΓΟΥΡΙΤΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Κ. ΓΚΙΚΑ ΕΥΓ. ΜΑΘΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ-ΙΟΙ
Ορισμός Ο δούρειος ίππος είναι ένα πρόγραμμα κακόβουλου λογισμικού, το οποίο κρύβεται μέσα σε άλλα προγράμματα. Εισέρχεται σε έναν υπολογιστή κρυμμένο.
Είναι το λογισμικό που περιέχει τις απαιτούμενες εντολές έτσι ώστε να μπορέσει να προσβάλλει ένα υπολογιστικό σύστημα. Με τον όρο «προσβάλλει» εννοούμε.
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Εργασία του/της…...
ΙΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Υπεύθυνη Καθηγήτρια
Σχολικό εργαστήριο και θέματα ασφάλειας Βασικές έννοιες δικτύων  Πρότυπο αναφοράς TCP/IP  TCP πρωτόκολλο ελέγχου αναφοράς  IP πρωτόκολλο Διαδικτύου.
WORMS Ένα σκουλήκι υπολογιστή (computer worm) είναι
Βλαβερό λογισμικό Τι εννοούμε με τον όρο βλαβερό λογισμικό;
Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος 1ο ΓΕΛ Χορτιάτη
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 7: Προστασία λογισμικού - Ιοί
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών.
Πρόκειται για μία από τις πιο επικίνδυνες μορφές ιών. Τα Trojan Horses έχουν πάρει την ονομασία τους από το μυθικό ξύλινο άλογο Δούρειος Ίππος που αναφέρει.
 Ιός είναι ένα κομμάτι εκτελέσιμου υπολογιστικού κώδικα το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί και να διανεμηθεί σε πολλούς υπολογιστές χωρίς την έγκριση του.
Σχολικό εργαστήριο πληροφορικής και εισαγωγή στα θέµατα ασφάλειας Δημιουργία παρουσίασης: Αθανασία Παπαχρήστου.
ΕΠ ΚτΠ – Μέτρο 1.2 «Εισαγωγή και Αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση» Πράξη «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» Ανάδοχος: Ερευνητικό.
Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων. Γιατί είναι σημαντική η ασφάλεια των ΠΣ??? Γιατί τα πληροφοριακά συστήματα είναι ευπαθή σε καταστροφή, σφάλματα και.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ δραστηριότητα ενότητας 6 επιμόρφωσης επιμορφωτών β' επιπέδου στις Τ.Π.Ε Κωνσταντίνα Ματσούκα φιλόλογος.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Μαθήματος: 2895 Κωδικός Διαφανειών: MKT110 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γενικό Τμήμα Εργαστήριο Πληροφορικής.
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
Θέματα Ασφάλειας στο ΗΕ
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Λογισμικά ελέγχου & επίδοσης συστημάτων Η/Υ και επαναφοράς συστήματος
Κατηγορίες και είδη Λογισμικού Προστασίας Λ.Σ. από κακόβουλο λογισμικό
Firewall Antivirus Antispyware Internet security
Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ιοί Υπολογιστών.
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ (ΟΡΙΣΜΟΣ) Κακόβουλο λογισμικό ονομάζεται το λογισμικό το οποίο εκ προθέσεως διαθέτει τις απαιτούμενες εντολές για να βλάψει ένα υπολογιστικό.
Ιοι Η Ιστορία Τους.
Ιοί στον Η/Υ.
Κακόβουλο ονομάζεται το λογισμικό που εκ προθέσεως δημιουργήθηκε για να βλάψει ένα υπολογιστικό σύστημα. Τα ψηφιακά αρχεία κινδυνεύουν να αλλοιωθούν,
Ασφαλεια στο διαδικτυο
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 7: Προστασία Λογισμικού - Ιοί
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Κατηγορίες κακόβουλου λογισμικού
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
Λογισμικό Γονικού Ελέγχου
1. Τα μέσα αποθήκευσης μπορεί να χαλάσουν.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο.
Προστασία στο διαδίκτυο
Η προστασΙΑ του υπολογιστΗ μας !!!
ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Malware – Κακόβουλο Λογισμικό Σύντομη Παρουσίαση

Ιός - Virus Ο ιός υπολογιστή είναι ένα μικρό πρόγραμμα λογισμικού που εξαπλώνεται από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο και παρεμβαίνει στη λειτουργία των υπολογιστών καταστρέφοντας ή διαγράφοντας δεδομένα στο σκληρό δίσκο..

Trojan horse ή Δούρειος Ίππος Πρόγραμμα που ξεγελάει τον χρήστη και τον κάνει να πιστεύει ότι εκτελεί κάποια χρήσιμη λειτουργία ενώ στα κρυφά εγκαθιστά στον υπολογιστή του άλλα κακόβουλα προγράμματα. Συνήθως αποτέλεσμα της μόλυνσης από δούρειο ίππο είναι η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος που επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον μολυσμένο υπολογιστή και να τον χρησιμοποιούν για να ξεκινήσουν άλλες επιθέσεις προς άλλους υπολογιστές του διαδικτύου. Σε αντίθεση με τους ιούς, οι δούρειοι ίπποι δε μεταδίδονται μολύνοντας αρχεία. Ονομάστηκαν έτσι λόγω της ομοιότητας τους με τον Δούρειο Ίππο της Ιλιάδας. Για προστασία χρησιμοποιούμε firewall.

Worm Είναι ένα πρόγραμμα που μολύνει τους υπολογιστές που είναι συνδεμένοι σε κάποιο δίκτυο. Αν ένας υπολογιστής το έχει και συνδεθεί σε ένα δίκτυο, θα μολυνθούν και όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές που είναι συνδεμένοι σε αυτό. Το worm δεν πειράζει τον υπολογιστή στον οποίο βρίσκεται αλλά επιβαρύνει το δίκτυο με άχρηστη δραστηριότητα, φορτώνοντάς το.

Spyware Με τον όρο Spyware (Λογισμικό Κατασκοπίας) αναφερόμαστε σε ένα είδος κακόβουλου λογισμικό το οποίο φορτώνεται κρυφά (με ύπουλο τρόπο) σε έναν υπολογιστή χωρίς να το ξέρει ο χρήστης και εκτελείται στο παρασκήνιο κάνοντας διάφορα πράγματα πίσω από την πλάτη του χρήστη. Το Spyware κρύβεται ώστε να μην μπορεί το θύμα να τον εντοπίσει εύκολα, συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με το χρήστη (ιστοσελίδες που επισκέπτεται, κωδικούς πρόσβασης, ακόμη και αριθμούς πρόσβασης πιστωτικών καρτών). Επίσης αλλάζει ρυθμίσεις και εκτελεί άλλες κακόβουλες και ενοχλητικές δραστηριότητες.

Adware Είναι τα προγράμματα που κολλάμε και πολύ απλά μας φέρνουν με ύπουλο τρόπο διαφημίσεις στον υπολογιστή μας, χωρίς την έγκρισή μας.