Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ασφαλεια στο διαδικτυο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ασφαλεια στο διαδικτυο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ασφαλεια στο διαδικτυο
2015

2 Εισαγωγη Το διαδίκτυο περιλαμβάνει τεράστιο πλήθος πληροφοριών τις οποίες προσφέρει γρήγορα και εύκολα σε όλους τους χρήστες. Παρά την σημαντική συνεισφορά του κρύβει και πολλούς κινδύνους από τους οποίους πρέπει οι χρήστες να προφυλαχτούν.

3 Κινδυνοι στο διαδικτυο
Μεταφορά ιών ή κακόβουλων προγραμμάτων Μόλυνση του συστήματος με διάφορους τύπους κακόβουλων προγραμμάτων οπως malware, trojan horse, worms κτλ. τα οποία προκαλούν βλάβες στον υπολογιστή και υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα. Ιστοσελίδες με ανακριβείς πληροφορίες (παραπληροφόρηση) Ο χρήστης διαβάζει ανακριβείς πληροφορίες με αποτέλεσμα να οδηγείται σε λάθος συμπεράσματα.

4 Εθισμός Είναι η καταναγκαστική, υπερβολική χρήση του διαδικτύου που έχει ως αποτέλεσμα την εξάρτηση του ατόμου με το διαδίκτυο. Αποξένωση από τον πραγματικό κόσμο Ο χρήστης χάνει επαφή με την πραγματικότητα και ζει μέσο του ψηφιακού κόσμου. Συζητήσεις με αγνώστους ανθρώπους Η επικοινωνία με άγνωστα άτομα μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους που μπορεί να απειλήσουν και τη ζωή του ατόμου. Τέτοια επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσω chat rooms. Μια νέα επικίνδυνη μορφή chat είναι και το sexting.

5 Cyberbulling Είναι επαναλαμβανόμενη πράξη εκφοβισμού, επιθετικότητας, παρενόχλησης, τρομοκρατικής ή αυταρχικής συμπεριφοράς που επιτυγχάνεται μέσω του διαδικτύου. Phising Είναι μια μέθοδος εξαπάτησης χρηστών με στόχο την απόκτηση ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.

6 Προστασια στο διαδικτυο
Χρήση τείχους προστασία (Firewall) Πρόγραμμα ή συσκευή που επιτρέπει ή απορρίπτει πακέτα δεδομένων που περνούν από ένα δίκτυο υπολογιστών σε ένα άλλο Χρήση λογισμικού προστασίας ενάντια σε ιούς και προγράμματα κατασκοπίας (Spyware) Πρόγραμμα που χρησιμοποιείται ενάντια σε λογισμικό κατασκοπίας έτσι ώστε να εμποδίζεται η κρυφή εγκατάσταση του στον υπολογιστή καθώς και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες.

7 Χρήση λογισμικού Antivirus
Συνεχής ενημέρωση τών χρηστών Πληροφόρηση των χρηστών σχετικά με θέματα που αφορούν την ασφάλεια τους στο διαδίκτυο. Ενημέρωση λειτουργικού συστήματος Συνεχής έλεγχος και ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των χρηστών.

8 Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
Καθημερινή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων της συσκευής των χρηστών Backup σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης έτσι ώστε σε περίπτωση προσβολής από το κακόβουλο λογισμικό να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους. Συχνή αλλαγή κωδικών ασφαλείας Η αλλαγή κωδικών ασφαλέιας των διαφόρων διαδικτυακών υπηρεσιών πρέπει να γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να αποφευχθεί η πρόσβαση σε αυτών από μη εξουσιοδοτημένα άτομα

9 Βελιώτης Δημήτρης Γκινάλα Πηνελόπη Ζαμπιάκη Έλλη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Βελιώτης Δημήτρης Γκινάλα Πηνελόπη Ζαμπιάκη Έλλη


Κατέβασμα ppt "Ασφαλεια στο διαδικτυο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google