Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος 2015-16.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ ΝΟΥΒΕΛΑ o Πρώτη έκδοση 1975 o Αναδιατύπωση (τρεις φορές) o Τελευταίες εκδόσεις o Έγιναν επανεκδόσεις μετά από τριανταπέντε.
Advertisements

Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.
1 Δορυφορικό 3 ης Ομάδας. 2 ΕΜΕΙΣ πώς βλέπουμε το Λόγο του Θεού;
Ο Μυστικός Κήπος F. H. Burnett Μάριος Σταύρου Α2.
Το καπλάνι της βιτρίνας
Της Ζωρζ Σαρή εκδόσεις : ΠΑΤΑΚΗ
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΣΑΡΡΑ ΝΙΚΟ
Ο Πάνος στη «Στοιχειωμένη αίθουσα» δήλωσε για τον Ιορδάνη: «Αυτός έχει τσακωθεί με τη Γραμματική, όπως και με κάθε άλλο μάθημα εκτός από τα Μαθηματικά.
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
Συνεντευξη απο τη γιαγια μου για την παιδικη της ηλικια
ΣεβΟμαστε τη διαφορετικΟτητα…
1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Ζωρζ Σαρή.
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Πηνελοπης δελτα, O τρελαντωνης. Μυθiςτορhμα
Άλκη Ζέη. Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925, αλλά έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο. Ασχολήθηκε με το γράψιμο από μικρή. Όταν ήταν μαθήτρια γυμνασίου,
Έκθεση Βιβλίου 20 Νοεμβρίου Μια μέρα η κυρία Σταμάτη μάς ανακοίνωσε ότι το τμήμα μας θα πραγματοποιήσει μία Έκθεση Βιβλίου αφιερωμένη στο Νικηφόρο.
Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
Άλκη Ζέη.
Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Ρίκο και Όσκαρ Η συμμορία του μπίνγκο. Συγγραφέας Ο Αντρέας Σταινχέφελ γεννήθηκε το 1926 στο Μπάτενμπεργκ της Γερμανίας και εργάζεται ως μεταφραστής,
ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ: ΑΛΚΗ ΖΕΗ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ!!~!! ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΛΙΑΝΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά της Ελένης Δικαίου
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ.
Μονογραφία Επαγγέλματος
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Δ’ ΤΑΞΗ
Δ1Δ1.  Γεννήθηκε το 1842 στη Τήνο  Παιδί φτωχής οικογένειας ξυλουργού  Το 1850 η οικογένειά του έρχεται στην Αθήνα  17 ετών φοιτά στη Σχολή Καλών.
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Harry Potter Η μαγεία της ψυχολογίας
ΒΟΛΤA στις ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ του ΚΟΣΜΟΥ
Έλληνες Λογοτέχνες: Ζωρζ Σαρή
Επηρεάζοντας έμμεσα το πρόβλημα
ΤΑΞΗ:Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΥΚΗΣ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Βιβλιοπαρουιαση Δανάη Λάμπρου Στ’3.
ΑΛΚΗ ΖΕΗ. Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925, κόρη ενός τραπεζικού υπαλλήλου από την Κρήτη και μιας σαμιώτισσας μητέρας. Έζησε τα παιδικά της χρόνια.
ΜΑΘΗΤΡΙΑ : ΚΑΙΤΑΤΖΗ ΛΥΔΙΑ ΤΑΞΗ : Ε1 ΤΙΤΛΟΣ : ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ : ΛΟΥΙΖΑ ΜΕΙ ΑΛΚΟΤ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ.
« Το ασημένιο μενταγιόν » Κίρα Σίνου. Η ταυτότητα του βιβλίου τίτλος: Το ασημένιο μενταγιόν συγγραφέας: Κίρα Σίνου είδος βιβλίου :περιπέτεια Τόπος :Αθήνα,Κωνσταντινούπολη.
Άλκη Ζέη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. Ε.- Α. Π. Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Στ ’2.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Ζώρζ Σαρή. Γεννήθηκε το 1925 στην Αθήνα και πέθανε στις 9 Ιουνίου του Η μητέρα της ήταν Γαλλίδα από τη Σενεγάλη και ο πατέρας της από το Αϊβαλί.
Γεννήθηκε στις, 12 Ιουνίου του 1969 στην Φρανκφούρτη - Φεβρουάριος ή Μάρτιος 1945 Μπέργκεν - Μπέλζεν. Ήταν Γερμανίδα Εβραιοπούλα που έγραψε ένα ημερολόγιο.
ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ UNICEF ΜΕ ΘΕΜΑ: “Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου” ΚΑΙ ΤΙΤΛΟ: “ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
1 ο Π.Σ.Π.Τ.Δ.Ε.Α.Π.Θ. ΜΠΑΣΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Στ’2.
Σεπτέμβρης 2015 ΣΤ’2.. Η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ζωρζ Σαρή.
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ. ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ Λίγα λόγια για την συγγραφέα Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε βιβλιοθηκονομία.
Από την Παρασκευή Σιδερά
ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Προετοιμασία της Βιβλικής
Ενθαρρύνοντας την ανταπόκριση στη Βιβλική Αλήθεια
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΦΡΑΝΚ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
Νινέτ Ζωρζ Σαρή Νινέτ.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νικης
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
Ο θησαυρός της Βαγίας της Ζωρζ Σαρή.
Ο κοινωνικός περίγυρος - Μορφές διαπροσωπικών σχέσεων.
Αγγελική-Νίκη Φλώρου Σεπτέμβρης 2015.
ΖΩΡΖ ΣΑΡΗ «Και πάλι στο σχολείο…»
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Οι τελευταίοι ήρωες της Λίτσας Ψαραύτη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος 2015-16

Το ψέμα Στοιχεία του βιβλίου Τίτλος: Το ψέμα Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή Συγγραφέας: Ζωρζ Σαρή Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ Είδος βιβλίου: σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και νέους

Η συγγραφέας Η Ζωρζ Σαρή γεννήθηκε το 1925 στη Αθήνα. Από μικρή άρχισε την ενασχόληση με το θέατρο, ενώ όταν μεγάλωσε φοίτησε στην δραματική σχολή και συνέχισε τις σπουδές τις στο Παρίσι. Το 1962 επιστρέφει στην Ελλάδα και εμφανίζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Η καριέρα της ως συγγραφέα άρχισε το 1969. Έχει γράψει μυθιστορήματα για παιδιά και εφήβους, νουβέλες, θεατρικά παιδικά έργα και ιστορίες για μικρά παιδιά. Εμπνέεται συνήθως από θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας όπως η Κατοχή, ο Εμφύλιος πόλεμος και η Χούντα. Πέθανε το πρωί του Σαββάτου, 9 Ιουνίου 2012, σε ηλικία 87 ετών.

Περίληψη του βιβλίου Η Χριστίνα, ένα κορίτσι δεκαπέντε χρονών μετά το χωρισμό των γονιών της μετακομίζει με τη μητέρα της στην Αθήνα. Εκεί τους βοηθά ο θείος της και έτσι η μητέρα της βρίσκει δουλειά σε ένα θυρωρείο, όπου αυτό είναι το νέο σπίτι της Χριστίνας. Εκεί αποκτά καινούριους φίλους στους οποίους όμως αναγκάζεται να πει ψέματα, γιατί ντρεπόταν για την οικογενειακή της κατάσταση. Με το ψέμα της όμως, δημιούργησε ένα καινούριο κόσμο που και πάλι δεν είναι αυτός που ονειρεύεται, αφού το ένα ψέμα φέρνει το άλλο. Κάποιο γεγονός όμως την αναγκάζει κάποια στιγμή να πει όλη την αλήθεια και έτσι την αποκαλύπτει πρώτα στον Αλέξη τον καλύτερό της φίλο. Σιγά σιγά μαθαίνουν όλα τα παιδιά την αλήθεια και η ιστορία της Χριστίνας τελειώνει με τον εορτασμό των γενεθλίων της, όπου χαρούμενα και γελαστά πρόσωπα γεμίζουν το ζεστό χώρο του θυρωρείου.

Χαρακτηρισμός προσώπων Χριστίνα: Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου στην αρχή είναι κάπως παράξενη. Όταν μετακομίζει στην Αθήνα, είναι απογοητευμένη και φέρεται στη μητέρα της σαν να είναι αυτή υπεύθυνη για τη μετακόμιση αυτή. Νιώθει ντροπή για την οικογενειακή της κατάσταση και γι’ αυτό λέει διαρκώς ψέματα. Αργότερα όμως, με τη βοήθεια των φίλων της και συμμαθητών της, αλλάζει και γίνεται ένα ευτυχισμένο και χαρούμενο κορίτσι.

Η Θεσσαλονίκη στα μάτια της Χριστίνας Η Αθήνα στα μάτια της Χριστίνας

Χαρακτηρισμός προσώπων Κυρία Ελευθερία (μητέρα της Χριστίνας): Η κυρία Ελευθερία, η μητέρα της Χριστίνας, είναι ευγενική και για το μόνο που νοιάζεται είναι η ευτυχία του παιδιού της. Είναι αρκετά υπομονετική, ιδιαιτέρως όταν, στην αρχή, η Χριστίνα συνεχώς αντιδρά στην ιδέα της μετακόμισης.

Χαρακτηρισμός προσώπων Θείος Χριστίνας: Ο θείος της αγαπά τη Χριστίνα και τη μητέρα της, αφού βοηθά πάρα πολύ στην προσαρμογή της Χριστίνας στην Αθήνα και στην εγγραφή της στο σχολείο. Τέλος, σέβεται τη Χριστίνα και τη μητέρα της και δεν αποκαλύπτει την οικογενειακή τους κατάσταση.

Χαρακτηρισμός προσώπων Θεία Χριστίνας: Είναι η μητέρα της Ρέας. Δείχνει να συμπαθεί τη Χριστίνα και τη μητέρα της και φαίνεται ο καλοσυνάτος χαρακτήρας της.

Χαρακτηρισμός προσώπων Αλέξης: Είναι το άτομο που κάνει περισσότερο παρέα η Χριστίνα. Βλέπουμε πως είναι ένας από τους καλούς χαρακτήρες του βιβλίου. Η Χριστίνα τον συμπαθεί ιδιαίτερα, αφού είναι ο πρώτος στον οποίο εκμυστηρεύεται την αλήθεια για την οικογένειά της. Τέλος παρόλο που είναι μέλος εύπορης οικογένειας είναι πολύ απλό παιδί και κάνει παρέα με όλους.

Χαρακτηρισμός προσώπων Μαρία: Φαίνεται να είναι το πιο ώριμο από τα παιδιά της τάξης και για το λόγο αυτό η Χριστίνα διαλέγει να καθίσει στο ίδιο θρανίο με αυτή.

Χαρακτηρισμός προσώπων Τάνια: Είναι κακομαθημένη και πονηρή, αφού έκλεψε τις λύσεις του διαγωνισμού και έμμεσα κατηγορούσε τη Μαρία.

Χαρακτηρισμός προσώπων Λίνα: Είναι κι αυτή μία από τους καλούς χαρακτήρες του βιβλίου και με την πρώτη ματιά δείχνει να συμπαθεί τη Χριστίνα, κάτι το οποίο φαίνεται από το ότι λέει πως θα είναι η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε..! Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε..!