Το αεροπορικό Εισιτήριο. Το τυπικό περιεχόμενο του αεροπορικού εισιτηρίου Το συμπληρωμένο αεροπορικό εισιτήριο είναι μία σύμβαση, ένας νομικός τίτλος,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1. 2 Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Π. ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ “ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ“ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΕΊΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ  Είναι πλέον κατανοητό από όλους.
Advertisements

Ο Ευρωπαϊκός έλεγχος των κρατικών ενισχύσεων σε αερομεταφορείς και αεροδρόμια Δημήτριος Βουγιούκας Δικηγόρος ΔΝ.
Διαδικασίες που αφορούν στην απασχόληση ξένων ερευνητών
Ι.Κ.Υ – Εθνική Μονάδα για το πρόγραμμα Δια βίου Μάθηση Τομεακό πρόγραμμα Leonardo da Vinci Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2009.
Περιφερειακής Ανάπτυξης
ΕΥΡΕΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ elemedu. upatras
Project part-financed by ERDF #1 ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ -16 Ι0ΥΛΙΟΥ 2012 “Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ.
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – Δικηγόρος LL.M Μαλάμης & Συνεργάτες
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ (EXCEL)
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ / ΕΚΤ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 01 & 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2004 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Ενημέρωση σε Θέματα Μεταφοράς Επικινδύνων Ειδών
Case study: Δημόπουλος Γεώργιος «Προέχει η ενημέρωση του πελάτη μας»
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ ΤΡΟΠΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΟΕΡΓΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΤΕ 21,23/2/2005Πληροφοριακή σχεδίαση για πολιτισμική τεκμηρίωση και διαλειτουργικότητα1 Τεκμηρίωση.
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κεφάλαιο 6 Threads. 2 Στον παραδοσιακό προγραμματισμό όταν ένα πρόγραμμα εκτελείται ονομάζεται process (διεργασία) και οι εντολές του εκτελούνται σειριακά.
Μήτρες (templates)  Μία μήτρα είναι ένα κομμάτι κώδικα που περιέχει παραμέτρους οι οποίες δέχονται ως τιμές τύπους δεδομένων.  Είναι ένας μηχανισμός.
Δρ. Παναγιώτης Συμεωνίδης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ
ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΕ WEB SITE (CONTENT MANAGEMENT TOOL)
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Μ. / Ι.Κ.Υ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Leonardo da Vinci Διαχείριση Σχεδίων Κινητικότητας 2010 Οικονομική.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Μ. / Ι.Κ.Υ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τομεακό Πρόγραμμα Leonardo da Vinci Διαχείριση Σχεδίων Κινητικότητας Οικονομική.
Κοστολόγηση Μάθημα 12.
1 HMMY Τεχνολογία Λογισμικού Διδάσκων Κώστας Κοντογιάννης Αναπλ. Καθηγητής, Ε.Μ.Π.
Αρχές Δικαίου Επιχειρήσεων Διάλεξη 15 η Νικόλαος Καρανάσιος Συμβάσεις.
ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.
Μονογραφία Επαγγέλματος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ ΚΑΙ ΕΤΕΡΟΡΡΥΘΜΗ)
κατά τη διάρκεια υλοποίησης
ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΜΟΡΡΥΘΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  Σύμπραξη τουλάχιστον δύο προσώπων, φυσικών ή νομικών  Έγκυρη κατάρτιση της εταιρικής σύμβασης με έγγραφο.
1Κεφάλαιο 4 Κανόνες Σύνταξης HTML Όλες οι ετικέτες εσωκλείονται μεταξύ των χαρακτήρων “ “. Κάθε τι που βρίσκεται μεταξύ των χαρακτήρων “ ”, αποτελεί σχόλιο.
Εφαρμογές Πολυμέσων: Εισαγωγή στην HTML (1)
NATiVuS.
ΛΕΑΝΚΑ ΣΥΜΕΩΝ ΑΜ:5287. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Λίγα λόγια για την εταιρεία 2.Αεροπορικά εισιτήρια 3.Κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου 4.Η επιλογή +/- 3 ημέρες 5.Πτήση.
Τουριστικές υπηρεσίες Μεταφορές-μετακινήσεις Στοιχεία βασικής ορολογίας εξυπηρέτησης επιβατών.
1 Ανώνυμη Εταιρεία Ι ΔΙΔΑΣΚΩΝ: ΠΑΤΣΙΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ -3 1 Βιβλία και Στοιχεία Λογιστικά ΒιβλίαΛογιστικά Βιβλία Λογιστικά ΣτοιχείαΛογιστικά Στοιχεία Σύνδεση Βιβλίων και ΣτοιχείωνΣύνδεση Βιβλίων.
Λογιστικά Βιβλία – Δικαιολογητικά Έγγραφα.  Κάθε επιτηδευματίας ανεξαρτήτως εάν είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο που ασκεί οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικής.
CASH BOOK ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΜΕΙΟΥ. Καθολικό Βιβλίο ► Όλοι οι λογαριασμοί τηρούνται σε ένα βιβλίο ο οποίος λέγεται Γενικό Καθολικό-General Ledger (εμπορεύματα,
ΚΑ2-Στρατηγικές Συμπράξεις Τομέας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Τεχνική Ημερίδα Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Αθήνα, 15/10/2014 Μαρία Αδαμοπούλου, Στέλεχος.
1 Οδηγίες και Υποδείγματα Διαφημιστικών Πινακίδων κατά τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης για το πρόγραμμα : Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων.
Τουρισμός και Αερομεταφορές Ενότητα 5: Η εφαρμογή των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας στις αεροπορικές εταιρίες Δρ. Βασιλική Κατσώνη, Επίκουρος.
CASH BOOK ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΜΕΙΟΥ. Καθολικό Βιβλίο ► Όλοι οι λογαριασμοί τηρούνται σε ένα βιβλίο ο οποίος λέγεται Γενικό Καθολικό-General Ledger (εμπορεύματα,
Τουρισμός και Αερομεταφορές Ενότητα 9: Αερολιμένες - Handling Αεροδρομίου- Εξυπηρέτηση Επιβατών Δρ.Βασιλική Κατσώνη, Επίκουρος Καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα.
Διεθνής Κινητικότητα: Νέα Δράση και Οδηγίες Διαχείρισης Γιαννούλη Βάσω Συντονίστρια Τομέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Erasmus+, EM/IKΥ Erasmus+/Τομέας Ανώτατης.
ΣΥΜΒΑΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ERASMUS+ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ 22 Οκτωβρίου 2015, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βάσω Γιαννούλη Συντονίστρια του τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Τουρισμός και Αερομεταφορές Ενότητα 7: Ε-Ticketing Δρ. Βασιλική Κατσώνη, Επίκουρος Καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων/Κατεύθυνση Διοίκησης.
Τουρισμός και Αερομεταφορές Ενότητα 1: Η δομή το κλάδου των αεροπορικών εταιρειών και η βιομηχανία των αερομεταφορων Δρ.Βασιλική Κατσώνη, Επίκουρος Καθηγήτρια.
Χαλκιδα Πληροφοριακή σήμανση Ευα Κασαπη.
ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ ΛΥΣΗ
τομεακό πρόγραμμα Erasmus ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS
Ταξιδιωτικό γραφείο Ταξιδιωτικό γραφείο
4 ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πλήρης αναφορά Βιβλιογραφίας θα αναρτηθεί με την ολοκλήρωση των σημειώσεων.
Εργασία στο μάθημα «Προγραμματισμός ΙΙ»
Γραπτή εργασία και παρουσίαση
Ειδικά Θέματα σε Κινητά & Ασύρματα Δίκτυα
Νομοθεσία που αφορά στα ΗΣΚ 1/7
Παρουσίαση Τίτλος Δευτερεύων τίτλος παρουσίασης
ΒΙΒΛΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σελίδες 2ο Κεφάλαιο - Παράγραφο 2.7 ΔΟΜΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Διαχείριση Σχεδίων Κινητικότητας 2009
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Ερωτήματα Επιλογής σε ACCESS
Φόρμες Φόρμες χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουμε ένα φιλικό περιβάλλον για την διαχείριση των δεδομένων της βάσης. Επίσης δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας.
Passenger Air Tariff.
Το δικαιωμα στον αεροπορικο τουρισμο The right to aviation tourism
Φορολογικη Ι τιμολόγιο πώλησης
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗΣ
Φορολογικη λογιστικη Αγρότες.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το αεροπορικό Εισιτήριο

Το τυπικό περιεχόμενο του αεροπορικού εισιτηρίου Το συμπληρωμένο αεροπορικό εισιτήριο είναι μία σύμβαση, ένας νομικός τίτλος, ένα συμβόλαιο που περιέχει τη συμφωνία ανάμεσα στον επιβάτη και την αεροπορική επιχείρηση, αναφορικά με τους όρους και τις συνθήκες της αερομεταφοράς του επιβάτη, από τον τόπο προέλευσης στον ή στους τόπους προορισμού του.

Το σώμα του αεροπορικού εισιτηρίου αποτελεί για τον επιβάτη, το όνομα του οποίου αναφέρεται ή για την επιχείρηση στο όνομα της οποίας εξεδόθη απόδειξη ή τιμολόγιο που μπορεί να τεκμηριώσει απέναντι στις φορολογικές και λοιπές αρχές, τη δαπάνη για αερομεταφορά του επιβάτη στον ή στους τόπους προορισμού που αναγράφονται.

Το αεροπορικό εισιτήριο ισχύει μόνο για τις διαδρομές για τις οποίες έχει εκδοθεί. Όμως η ισχύς του αυτή δεν περιορίζεται στην αεροπορική επιχείρηση που το εξέδωσε, αλλά επεκτείνεται σε όλες τις αεροπορικές επιχειρήσεις που εκτελούν πτήσεις στις διαδρομές που αναφέρονται στο εισιτήριο. Αυτό σημαίνει ότι ο επιβάτης, στο όνομα του οποίου εξεδόθη το εισιτήριο, μπορεί να πραγματοποιήσει την πτήση του με αεροπορική εταιρία της αρεσκείας του – αρκεί να εκτελεί πτήσεις στις αναγραφόμενες στο εισιτήριο διαδρομές.

Ενώ όμως το εισιτήριο μπορεί να μεταβιβαστεί από την αεροπορική εταιρία που το εξέδωσε σε άλλη, ΔΕΝ μπορεί να μεταβιβαστεί σε άλλον επιβάτη από αυτόν στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί, διότι είναι ΑΤΟΜΙΚΟ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

Περιγραφή του αεροπορικού εισιτηρίου Το αεροπορικό εισιτήριο συντίθεται από τρεις κατηγορίες σελίδων: 1.Τα εξώφυλλα 2.Τις λευκού χρώματος σελίδες που βρίσκονται μετά το πρόσθιο εξώφυλλο, και 3.Τις έγχρωμες σελίδες

Εξώφυλλα Η εξωτερική πλευρά του πρόσθιου εξώφυλλου περιλαμβάνει το λογότυπο, το εμπορικό σήμα και άλλες πληροφορίες για τον αερομεταφορέα.

Οι λευκές σελίδες Περιέχουν: Τους όρους κάθε σύμβασης αερομεταφοράς που συμφωνήθηκαν και συμπεριελήφθησαν στη σύμβαση της Βαρσοβίας το Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση ατυχήματος (θανάτου ή τραυματισμού τους) κατά τη διάρκεια του αεροπορικού ταξιδιού από ευθύνη της αεροπορικής επιχείρησης.

Τους όρους και τις συνθήκες αποζημίωσης των επιβατών σε περίπτωση καθυστερημένης παραλαβής των αποσκευών τους με ευθύνη της αεροπορικής επιχείρησης. Πληροφορίες για επαναβεβαίωση της κράτησης (reconfirmation). Πληροφορίες αναφορικά με τα αντικείμενα η μεταφορά των οποίων με αεροσκάφος υπόκειται σε περιορισμούς.

Το κουπόνι του επιβάτη Αποτελεί την εσωτερική σελίδα του οπίσθιου εξώφυλλου και αναφέρει όλα τα στοιχεία της αεροπορικής μετακίνησης του επιβάτη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποδεικτικό στοιχείο προς τις οικονομκές αρχές.

Έκδοση – συμπλήρωση του αεροπορικού εισιτηρίου Όλες οι σελίδες του κυρίως αεροπορικού εισιτηρίου έχουν ταυτόσημη γραμμογράφηση, η οποία ορίζει ένα σύνολο – διαφορετικού μεγέθους – παραλληλόγραμμων κυψελών (κουτιών). Στην οροφή κάθε κυψέλης αναγράφεται στην Αγγλική ο τίτλος περιεχομένου της κυψέλης, ήτοι τα στοιχεία των οποίων απαιτείται η καταχώριση στην κυψέλη αυτή ως ακολούθως:

“Name of Passenger” Αναγράφεται με κεφαλαία λατινικά γράμματα το επώνυμο και το όνομα του επιβάτη, όπως αυτά έχουν καταγραφεί στη σχετική κράτηση, καθώς κι οι σχετικοί χαρακτηρισμοί MR, MRS, MISS, CHD, INF π.χ. XENOS A MR. Τα προηγούμενα χαρακτηριστικά μπορούν να αντικατασταθούν με τίτλους, όπως Dr, Prof.

“From - To” Στην κυψέλη “From” αναγράφεται το όνομα της πόλης – αφετηρίας (origin), στις δε κυψέλες ‘To” αναγράφονται τα ονόματα των πόλεων που αποτελούν τους διαδοχικούς προορισμούς (destinations)του επιβάτη. Εάν οι πόλεις διαθέτουν πέραν του ενός αεροδρομίου, αναγράφεται δίπλα στο όνομα των πόλεων και το όνομα ή ο κωδικός του αεροδρομίου που θα χρησιμοποιηθεί.

Εάν ο αριθμός των προορισμών είναι μικρότερος, τότε στις κενές κυψέλες αναγράφεται ο όρος “Void”. Αριστερά από αυτήν την στήλη, βρίσκεται άλλη με την ένδειξη Χ/Ο. Το Χ αντιστοιχεί σε “Non Stop Flight” ενώ το Ο αντιστοιχεί σε “Stopover”.

“Allow” Εδώ αναγράφεται ο αριθμός των κιλών των αποσκευών που επιτρέπεται να μεταφέρει δωρεάν ο επιβάτης. Τα νήπια δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς αποσκευών.