Η περίπτωση του τυριού στη διατροφή των Ευρωπαίων Ε 3, 10 ου ΔΣ Ιωαννίνων
Συμμετέχοντες : οι μαθητές του τμήματος Ε 3 του 10 ου Δημοτικού Σχολείο Ιωαννίνων Στόχοι Κατανόηση της θρεπτικής αξίας του τυριού στη διατροφή Κατανόηση της παραγωγικής διαδικασίας σημαντικών τυριών ( φέτας, κεφαλοτύρι, μετσοβόνε ) Καταγραφή των σημαντικότερων τυριών της Ελλάδας και των περιοχών από τις οποίες προέρχονται Καταγραφή των σημαντικότερων τυριών της Ευρώπης και των περιοχών από τις οποίες προέρχονται Καταγραφή των διατροφικών συνηθειών των Ευρωπαίων σχετικά με το τυρί Καταγραφή φαγητών που περιέχουν τυρί
Τέσσερις ομάδες : Ομάδα Α΄ : Η τυροπαρέα Ομάδα Β΄ : Ο αγώνας του τυριού Ομάδα Γ΄ : Τυροκροκέτες Ομάδα Δ΄ : Τα 40 τυριά και τα 4 παιδιά
Τελική φάση Δοκιμές διαφορετικών τυριών Παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας των ομάδων, ανταλλαγή απόψεων, διευκρινίσεις, συζήτηση Ερωτηματολόγιο - Αξιολόγηση του προγράμματος με θετικά αποτελέσματα και θετικές στάσεις απέναντι στη διατροφή