ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΠΡΙΑΜΟΣ. Ο Πρίαμος είναι ο περίφημος της Ιλιάδας, βασιλιάς της Τροίας.Ο Όμηρος τον περιγράφει με πολύ σεβασμό και προσδίδει σ'αυτόν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τα πολιτεύματα της αρχαίας Ελλάδας
Advertisements

Μια μεγάλη διαμάχη του Τρωικού πολέμου
Toυ Νεκρού αδερφού Εισαγωγικά Παραλογές
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣ ΤΗΣ ΣΕΜΙΝΑΣ ΤΣΟΚΑΝΑ, ΣΤΕΛΛΑΣ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΝΑΣ ΦΥΤΙΛΑ, ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ.
Μάρκος Μπότσαρης Από Φώτια Ελευθερίου.
Θεά Άρτεμη Όλυμπος.
Εργασία της Γ’1 Δημοτικού
Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ (499 – 498 π.Χ.)
H ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ.
Στέλιος Τ., Γιώργος Τ. & Κώστας Π., Β3 – 7gymioa
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Η θυσία της Ιφιγένειας.
Ένας ακόμη ήρωας της ελληνικής μυθολογίας. Πατέρας του Θησέα ήταν ο Αιγέας, βασιλιάς της Αθήνας. Μητέρα του Θησέα ήταν η Αίθρα, κόρη του βασιλιά της Τροιζίνας.
Οι Αχαιοί φτάνουν στην Τροία
Αρχαία Ελλάδα Χρήστος Αράπογλου !!! Οι Μυθικοί Ήρωες Οι Θεοί
Ο Μ. Αλέξανδρος καταλαμβάνει τη Μ. Ασία και την Αίγυπτο
Η ποίηση και η θρησκεία των Ελλήνων
Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ!!!
ΗΡΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕ ΤΟ ΓΑΜΟ,
Τα πολιτεύματα στην Αρχαία Ελλάδα
ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΟΥΛΗ ΣΤΕΛΛΑ ΖΑΦΕΙΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΛΩΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΔΑΜΟΥ
Από τον Ηρακλή στον Σούπερμαν. Οι ήρωες στο πέρασμα του χρόνου
ΠΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΣΟΝΑΣ.
Αρχαία Ελλάδα ΝΑΣΙΑ ΣΤΑΜΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Οι θεοί του Ολύμπου
Από τους μαθητές της Στ΄2 Παναγιώτης , Πάμπος , Λώρα, Ηρακλής
Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου
Αρχαία Ελλάδα Μάνος Καλαβάτσης Οι 12 θεοί του Ολύμπου Οι Μυθικοί ήρωες
Η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην Ιλιάδα
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Εργασία στην Ιλιάδα Αιμίλιος Δραγκίνης Β΄1.
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΛΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΡΑΨΩΔΙΑ Ζ
ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ Το μήλο της Έριδος.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ. Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η αποκαλούμενη και Ωραία Ελένη, περίφημη για την ομορφιά της,τάς νήσους στην ελληνική μυθολογία.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ)
ΠΑΡΟΜΟΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ (ΑΠΛΕΣ &ΠΛΑΤΙΕΣ)
ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΚΟΥΙΜΤΣΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ2.
Η συζήτηση Σόλωνα και Κροίσου για την ευτυχία.
Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΕΛΕΝΗ. Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΚΑΤΑΡΑ;
Μαρία Αθανασία Τριγώνη και Τέρψη Λιαπάκη Τάξη Γ2
ΗΡΑΚΛΗΣ KABAKA EΛΕΝΗ.
Η ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ Η ΚΑΙΝΗ ΕΛΕΝΗ.
ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ.
Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν οι αρχαιότεροι και σημαντικότεροι από όλους τους ελληνικούς αγώνες και η σπουδαιότερη θρησκευτική γιορτή προς τιμή του Ολύμπιου.
Ευριπίδη Ελένη Εισαγωγή.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
Πολυμήστωρ Πόλτυς Πείρος Ιμβρασίδης Βασιλιάς της Θράκης, σύζυγος της Ιλιόνης, η οποία ήταν κόρη του βασιλιά της Τροίας Πριάμου. Σύμφωνα με την παράδοση,
K ΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.  ΔΙΑΣ ΔΙΑΣ  ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ  ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΛΛΩΝ  ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ  ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ  ΕΡΜΗΣ ΕΡΜΗΣ  ΗΡΑ.
ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ. Η Καλλιπάτειρα, ήταν κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου και σύζυγος ενός επίσης μεγάλου ολυμπιονίκη, του Καλλιάνακτος, ενώ τα αδέρφια.
17/09/2015 ΣΤ΄2. ΑΙΣΩΠΟΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα λιοντάρι που δεν ζούσε σε μια σπήλια όπως τα άλλα λιοντάρια αλλά σε ένα παλάτι, γιατί ήταν ο.
Ο Τρωικός Πόλεμος Ο Τρωικός Πόλεμος Ενότητα 5 Γ’ & Δ’ Τάξη Χάρης Λεμονιάς 2008.
Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
Ο Όμηρος δεν κρίνει την Ελένη για την πράξη της σε κανένα σημείο της Ιλιάδας. Η Ελένη παρουσιάζεται ως μια συμπαθητική, αξιοπρεπής και ενδιαφέρουσα.
Προτομή του Ομήρου. Ρωμαίκό αντίγραφο έργου του 5ου αιώνα. München, Glyptothek.
ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΜΕ ΘΕΟΥΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. HΡΑ ΕΣΤΙΑ.
 Γενικά στοιχεία  Οι Αρκούδες είναι τα θηλαστικά της οικογένειας των Αρκτιδών (Ursidae) — από το αρχαίο ελληνικό άρκτος, και το λατινικό « ursus» αντίστοιχα.
Ο βασιλιάς και το αλάτι Παραμύθι από τη Λιβύη
1: Λίγες Πληροφορίες Αθηνά
Αθηνά Θεά της Σοφίας.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.
Η γεννηση του Ηρακλη Ιστορία Τάξη: Γ΄.
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Η εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας
ΟΡΕΣΤΕΙΑ Μετά τη δολοφονία του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, η Ηλέκτρα τον φυγάδευσε στη Φωκίδα, στο βασιλιά Στρόφιο, που ήταν θείος.
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Η εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Η εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Η εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας
ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Η εξόντωση του φοβερού λιονταριού της Νεμέας
«Ζωντανεύοντας τον Όμηρο» Η ραψωδία Α της Ιλιάδας με εικόνες
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΙΛΙΑΔΑ ΠΡΙΑΜΟΣ

Ο Πρίαμος είναι ο περίφημος της Ιλιάδας, βασιλιάς της Τροίας.Ο Όμηρος τον περιγράφει με πολύ σεβασμό και προσδίδει σ'αυτόν εξαιρετική ευγένεια. Ήταν γιος του Ήλιου που ίδρυσε το Ίλιον. Μητέρα του ήταν η Στρυμών η κόρη του Σκάμανδρου. Όταν ο Ηρακλής κατέστρεψε την Τροία για να εκδικηθεί τον πατέρα του Πρίαμου, τον Λαομέδοντα επειδή αυτός δεν τήρησε την υπόσχεσή του και δεν

Του έδωσε τα άλογα που του είχε προσφέρει ο Δίας σαν αντάλλαγμα για την αρπαγή του πανέμορφου γιου του Γανυμήδη, που σκότωσε τον Λαομέδοντα και όλους τους γιους του, εκτός από τον Πρίαμο, γιατί αυτός αναγνώρισε τον δικό του ήρωα. Ο Ηρακλής, μάλιστα, τον ανέβασε στον θρόνο της Τροίας. Ένας άλλος μύθος λέει αρχικά ότι ο Πρίαμος ονομαζόταν Ποδάκης και ήταν ο μόνος γιος του Λαομέδοντα

Που γλίτωσε από την σφαγή. Ο Ηρακλής τον κράτησε αιχμάλωτο και ήθελε να τον πουλήσει σαν σκλάβο. Τον εξαγόρασε όμως η αδερφή προσφέροντας σαν αντάλλαγμα το χρυσοΰφαντο κάλυμμα του κεφαλιού της. Από τότε ο Ποδάκης ονομάστηκε (από το αρχαίο ελληνίκο λεξικό του ρήματος Πριάμου). Ο Πρίαμος ξανάχτισε την πόλη που κατέστρεψε ο Ηρακλής και έγινε με τον καιρό δίκαιος και

Ισχυρός μονάρχης και πατέρας ευτυχισμένης οικογένειας με πολλούς γιους και κόρες. Από την πρώτη γυναίκα του Αρίσβη που ήταν κόρη του Μέροπα απόκτησε τον Αίσακο τον φημισμένο ονειροκρίτη. Από την δεύτερη γυναίκα του την Εκάβη που ήταν κόρη του Δήμαντα ή του Ποταμίσιο θεού Κισσέα ή Σαγγάριουμ έκανε 19 παιδιά ή σύμφωνα με άλλους μύθους έκανε 14 παιδιά.

Πενήντα ακόμη παιδιά απόκτησε ο Πρίαμος και με άλλες γυναίκες που κατά καιρούς υπήρξαν ερωμένες του. Αλλά δεν κατάφερε να εξαφανίσει τον Πάρη που ένας χρησμός έλεγε ότι θα προκαλέσει την καταστροφή της Τροίας αν και ακολούθησε τις συμβουλές του γιου του Αίσακο. Είχε την ατυχία να ζήσει όλοι την πολιορκία της αγαπημένης του πόλης, να δει όλους σχεδόν τους γιους του να σκοτώνονται και

Να σκοτωθεί ο ίδιος από τον γιο του Αχιλλέα τον Νεοπτόλεμο. Τον χτύπησε με το σπαθί του θανάσιμα μέσα στο ναό του Δία, όπου ο Πρίαμος είχε καταφύγει σαν ικέτης και έσυρε γυμνό το σώμα του και τον εγκατέλειψε στην παραλία της Τροίας.

Πολλές φορές ο Πρίαμος προσπάθησε να βάλει τέλος στον καταστρεπτικό πόλεμο, με ειρηνήκα μέσα, αλλά οι προεστοί της Τροίας δεν συμφωνούσαν

ΕΙΚΟΝΕΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΑΝΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΑΘΗΝΑ ΜΑΤΖΩΡΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΒΑΣΩ ΜΕΛΙΣΣΗ