Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Από τους μαθητές της Στ΄2 Παναγιώτης , Πάμπος , Λώρα, Ηρακλής

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Από τους μαθητές της Στ΄2 Παναγιώτης , Πάμπος , Λώρα, Ηρακλής"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Από τους μαθητές της Στ΄2 Παναγιώτης , Πάμπος , Λώρα, Ηρακλής
Το Χάνι της Γραβιάς Από τους μαθητές της Στ΄2 Παναγιώτης , Πάμπος , Λώρα, Ηρακλής

2 Βιογραφικό του ήρωα Ο Οδυσσέας Ανδρούσος γεννήθηκε το 1788 στις Λιβανάτες. ΄Ηταν γιος του αρματωλού διάσημου κλέφτη Ανδρέα Ανδρούτσου. Στα τέσσερά του χρόνια έμεινε ορφανός από πατέρα. Η μητέρα του αναγκάστηκε να παντρευτεί για δεύτερη φορά. Από το γάμο της αυτό, απόκτησε άλλους τέσσερις γιους και μία κόρη. Τη γυναίκα του την έλεγαν Ελένη. Ο Οδυσσέας ήταν ένας από τους πιο ένδοξους αρχηγούς του '21. Φυσιογνωμία πολυσύνθετη και ισχυρή. Γενναίος με ασυναγώνιστο στρατιωτικό πνεύμα και μοναδική διοικητική ικανότητα. Πολυμήχανος, σαν τον συνονόματό του ομηρικό βασιλιά, είχε μια ευφυία που τη θαύμαζαν όσοι ξένοι τον γνώριζαν. Παράλληλα όμως, ήταν αυταρχικός και φιλοχρήματος.

3 Στοιχεία της μάχης της Γραβιάς
Η μάχη έγινε στις αρχές Μαΐου το 1821 στη Γραβιά. Τα αντίπαλα στρατεύματα ήταν οι Τούρκοι του Ομέρ Βρυώνη και οι λίγοι (80)Έλληνες με αρχηγό τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Ο εξοπλισμός τους ήταν όπλα, σπαθιά και άλογα. Ο Όμερ Βρυώνης είχε εφτά με οχτώ χιλιάδες πεζούς και χίλιους καβαλάρηδες.

4 Περιγραφή της μάχης Οι Τούρκοι περικύκλωσαν τον Ανδρούτσο και το στρατό του. Ο Ανδρούτσος και ο στρατός του κλείστηκαν στο Χάνι της Γραβιάς. Οι Έλληνες απέκρουαν τις επιθέσεις των Τούρκων από το πρωί ως το βράδυ. Στο τέλος οι Έλληνες πραγματοποίησαν επιτυχημένη έξοδο το βράδυ γιατί δεν είχαν τροφή και όπλα. Διέφυγαν δια μέσου των Τούρκων χωρίς να πάθουν τίποτα!

5 Δημοτικά τραγούδια Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ
Σαν βράχος είναι οι πλάτες του, σαν κάστρο η κεφαλή του και τα πλατιά τα στήθια του τοίχος χορταριασμένος. Δημοτικό TO ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ Με λένε χάνι της Γραβιάς, για χάνι μ' είχαν χτίσει, μα ο γιος του Ανδρούτσου μ' έκανε της δόξας 'ρημοκλήσι.


Κατέβασμα ppt "Από τους μαθητές της Στ΄2 Παναγιώτης , Πάμπος , Λώρα, Ηρακλής"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google