Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

2 Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ
Κατά μια εκδοχή μεγάλωσε στη Ρόδο όπου, μετά την ένωσή τους με την Αλία, αδελφή των Τελχινών, γεννήθηκαν έξι γιοι και μια κόρη, η Ρόδη, που έδωσε το όνομά της στο νησί. Επίσης ο Ποσειδώνας ήταν ένας από τους 3 μεγάλους Θεούς.

3 ΟΔΥΣΣΕΑΣ Ο Θεός Ποσειδώνας σύμφωνα με την Μυθολογία προσπαθούσε να αποτρέψει τον Οδυσσέα να φτάσει στην πατρίδα του την Ιθάκη μετά από τον πολυχρόνιο Τρωικό Πόλεμο .Φρόντιζε να δημιουργεί καταιγίδες , ρουφήχτρες και φουρτούνες για να τον σκοτώσει. Όμως δεν τα κατάφερε!!!!

4 ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ Θεωρούνταν εξημερωτής του πρώτου αλόγου αλλά και γεννήτορας του μυθικού αλόγου Πήγασου. Το οποίο είχε τέσσερα πόδια σαν κανονικό άλογο αλλά είχε και φτερά

5 ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΟΔΔΥΣΕΙΑ Ο Θεός Ποσειδώνας σύμφωνα με την Μυθολογία προσπαθούσε να αποτρέψει τον Οδυσσέα να φτάσει στην πατρίδα του την Ιθάκη μετά από τον πολυχρόνιο Τρωικό Πόλεμο .Φρόντιζε να δημιουργεί καταιγίδες , ρουφήχτρες και φουρτούνες για να τον σκοτώσει. Όμως δεν τα κατάφερε!!!!

6 ΤΡΙΑΙΝΑ Η τρίαινα είναι ένα σύμβολο το οποίο έχει βρεθεί πάνω σε νομίσματα και σε αμφορείς. Ένα σύμβολο που αποδίδεται στον ολύμπιο θεό Ποσειδώνα ή στον ρωμαϊκό θεό Neptune, θεοί των υδάτων, της θάλασσας και της καταιγίδας. Ένα σύμβολο της εξουσίας τους.

7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

8 ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ Το χρώμα του Θεού Ποσειδώνα ήταν το ΜΠΛΕ. Το χρώμα που έχει η θάλασσα και ο Ουρανός .Το γαλήνιο αυτό χρώμα που πάντα τον ακολουθούσε.


Κατέβασμα ppt "ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google