ΖΩΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια,

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Αλεξία -Ιωάννα -Γιώργος Ε2’ ΤΑΞΗ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Advertisements

10 Αγαπημένα μου ζώα Χριστίνα Στ ΄1.
ΕΝΟΤΗΤΑ 8: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
Σπονδυλωτά Ονομάζονται τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 5 υποκατηγορίες: Ψάρια Αμφίβια Ερπετά Θηλαστικά Πτηνά.
Εργασία βιολογίας Γ’5 Σχολικό έτος:
Καρέτα-καρέτα.
Υπάρχει φυλετικός διμορφισμός στις γαρίδες;
ΤΑ ΦΥΤΑ.
Βαγγέλης Νικολαΐδης.
Προστατευόμενα ζώα του τόπου μας
Το σύνολο των ζώων μιας περιοχής αποτελεί την πανίδα της περιοχής
1. Είδος τροφής 2. Ο τρόπος που γεννούν
6.3 Η αναπαραγωγή στους ζωικούς οργανισμούς
ΖΩΑ.
Τα θηλαστικά.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Η ιστορία της Γης χωρίζεται σε αιώνες, περιόδους
Παραδόσεις στο μάθημα «Εισαγωγή στην Εξελικτική Βιολογία»
ΓΛΥΚΑ ΖΩΑΚΙΑ ΣΤ2 ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Δασκάλα της τάξης: Τσέκου Σύλα
Ενδημικά είδη πανίδας ΕΛΕΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤ΄3.
Άγρια Πανίδα της Κύπρου.
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Χατζηδάκης Στράτος Γ'5 ΒΙΟΛΟΓΙΑ:Κ' Ψαλλιδάς.
Θαλασσινα - seafood.
«Οι Δρόμοι του Νερού – Η Λίμνη της Καστοριάς»
ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ.
ΟΜΑΔΑ 2 Νίκος, Ευτυχία, Σοφία, Δήμητρα.  Τροφή  Νερό  Αποφυγή κινδύνων  Αναπαραγωγή  Ανταγωνισμός.
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΘΙΟΥ
ΤΑ ΖΩΑ.
2.1 Η παραγωγή θρεπτικών ουσιών στα φυτά – Η φωτοσύνθεση
ΤΑ ΖΩΑ Των μαθητριών της Στ τάξης Ακριτίδου Χρυσή-Φωτεινή
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΝΤΖΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΚΑΛΑΜΕΛΟΥ
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ ΑΝΙΣΑ ΛΛΟΖΙ
Φυσικό περιβάλλον: Βιόσφαιρα
«Οι Δρόμοι του Νερού – Η Λίμνη της Καστοριάς»
Εργασία της βιολογίας από τον Γιώργο Σωτηρόπουλο του τμήματος Γ5
3.3 Η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στους ζωικούς οργανισμούς.
ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Ονομάζονται τα ζώα που δεν έχουν σπονδυλική στήλη. Χωρίζονται σε 6 υποκατηγορίες: Σκώληκες Μαλάκια Εχινόδερμα Αρθρόποδα Κνυδόζωα Σπόγγοι.
Λευκή Τίγρης.
4. Αλληλεπιδράσεις και προσαρμογές
Προσαρμογή των ζώων στο περιβάλλον
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΖΩΑ – ZΩΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ
Τα αγαπημένα μου ζώα Λύκος
Σπονδυλωτά και ασπόνδυλα ζώα
Βάτραχος Σαλιγκάρι Σκουλήκι Μέλισσα σκορπιός πέστροφα καβούρι σκύλος
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΝΝΑ.
ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΖΩΑ Γιώργος φιλίππου Γιώργος Μουστακέας Αντωνία Σταυρίδη.
Eίναι η πρώτη φορά που κοιμήθηκαν ακολουθώντας το ένστικτό τους. Η Σάσα και η Αλεξάνδρα, οι δύο αρκούδες που μεταφέρθηκαν από τον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο.
Τα θαλασσινά ζώα Ευτυχία!!!. Τα δελφίνια είναι πολύ καλά. Είναι πολύ επιδέξια κολυμπούν πολύ γρήγορα αλλά οι καρχαρίες θέλουν να τα φάνε για γεύμα αυτά.
Σταχτοτσικνιάς - ardea cinerea
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΝΙΑ
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΜΠΑΝΤΑΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Ομαδοποιώ τα ζώα.
ΤΣΑΚΑΛΙ Στέλλα – Εμμανουήλ Δ2.
4.3 Η αναπνοή στους ζωικούς οργανισμούς
Ζώα της Ζούγκλας! Τα Ζώα είναι πολυκύτταροι, ευκαρυωτικοί οργανισμοί που αποτελούν το βασίλειο των Ζώων. Ο σωματότυπός τους σταθεροποιείται όταν αναπτύσσονται,
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
<<Κοράλλια>>
ΣΤΗΡΙΞΗ & ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ
Οικοσυστήματα Οικοσύστημα είναι το σύνολο:
Οικοσυστήματα.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι είναι : κάθε τι που βρίσκετε στη φύση είτε πρόκειται για άψυχα υλικά είτε πρόκειται για οργανισμούς. π.χ. βουνά ,ποτάμια , ο αέρας.
Η φύση είναι το σπίτι μας
Η φίλη μας η θάλασσα
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Ούρδας Ιωάννης Παιδιά ας μιλήσουμε για οικοσυστήματα Οικοσυστήματα τι είναι πάλι αυτό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΖΩΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια, τα ερπετά, τα πτηνά και τα θηλαστικά. Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια, τα ερπετά, τα πτηνά και τα θηλαστικά.

ΖΩΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ ΖΩΑ ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ Τα περισσότερα ασπόνδυλα ζώα ζουν μόνο μέσα στο νερό, κάποια άλλα όμως, όπως τα σκουλήκια και τα έντομα, ζουν στην ξηρά. Ασπόνδυλα είναι τα σφουγγάρια, τα κοράλλια, οι μέδουσες, τα σκουλήκια, οι αστερίες, οι αχινοί, τα σαλιγκάρια, τα χταπόδια, τα έντομα, οι αράχνες, τα καβούρια. Τα ασπόνδυλα χωρίζονται σε έξι υποκατηγορίες: τους σκώληκες, τα εχινόδερμα, τα μαλάκια, τα αρθρόποδα, τους σπόγγους και τα κνιδόζωα. Τα περισσότερα ασπόνδυλα ζώα ζουν μόνο μέσα στο νερό, κάποια άλλα όμως, όπως τα σκουλήκια και τα έντομα, ζουν στην ξηρά. Ασπόνδυλα είναι τα σφουγγάρια, τα κοράλλια, οι μέδουσες, τα σκουλήκια, οι αστερίες, οι αχινοί, τα σαλιγκάρια, τα χταπόδια, τα έντομα, οι αράχνες, τα καβούρια. Τα ασπόνδυλα χωρίζονται σε έξι υποκατηγορίες: τους σκώληκες, τα εχινόδερμα, τα μαλάκια, τα αρθρόποδα, τους σπόγγους και τα κνιδόζωα.

ΖΩΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ Τα θηλαστικά, όπως δηλώνει και το όνομά τους, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, θηλάζουν τα νεογέννητα μικρά τους. Τα θηλαστικά κατατάσσονται ανάλογα με το είδος της τροφή τους σε φυτοφάγα, που τρέφονται με φυτά, σε σαρκοφάγα, που τρέφονται με άλλα ζώα και σε παμφάγα, που τρέφονται τόσο με φυτά όσο και με άλλα ζώα. Τα περισσότερα θηλαστικά γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά. Ορισμένα όμως θηλαστικά γεννούν αυγά, ενώ άλλα γεννούν μικρά, που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Τα θηλαστικά, που γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά, χωρίζονται σε ειδικότερες υποκατηγορίες ανάλογα με τα κοινά χαρακτηριστικά τους σε τρωκτικά, προβοσκιδωτά, οπληφόρα, χειρόπτερα,κητώδη, σαρκοφάγα και πρωτεύοντα. Τα θηλαστικά, όπως δηλώνει και το όνομά τους, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, θηλάζουν τα νεογέννητα μικρά τους. Τα θηλαστικά κατατάσσονται ανάλογα με το είδος της τροφή τους σε φυτοφάγα, που τρέφονται με φυτά, σε σαρκοφάγα, που τρέφονται με άλλα ζώα και σε παμφάγα, που τρέφονται τόσο με φυτά όσο και με άλλα ζώα. Τα περισσότερα θηλαστικά γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά. Ορισμένα όμως θηλαστικά γεννούν αυγά, ενώ άλλα γεννούν μικρά, που δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Τα θηλαστικά, που γεννούν πλήρως αναπτυγμένα μικρά, χωρίζονται σε ειδικότερες υποκατηγορίες ανάλογα με τα κοινά χαρακτηριστικά τους σε τρωκτικά, προβοσκιδωτά, οπληφόρα, χειρόπτερα,κητώδη, σαρκοφάγα και πρωτεύοντα.

Θηλαστικά…

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο φυσικό περιβάλλον είναι και τα χαρακτηριστικά των ζώων που τα βοηθούν να προσαρμόζονται σε αυτό και να επιβιώνουν. Κάποια ζώα έχουν χρώμα που ταιριάζει με αυτό του περιβάλλοντος, έτσι ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους εχθρούς τους. Τα ψάρια και τα πουλιά έχουν σχήμα τέτοιο, ώστε η αντίσταση από το νερό και τον αέρα αντίστοιχα, να είναι μικρή. Κάποια ζώα, προσαρμόζονται στο περιβάλλον χάρη στην ιδιαίτερη συμπεριφορά τους. Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο φυσικό περιβάλλον είναι και τα χαρακτηριστικά των ζώων που τα βοηθούν να προσαρμόζονται σε αυτό και να επιβιώνουν. Κάποια ζώα έχουν χρώμα που ταιριάζει με αυτό του περιβάλλοντος, έτσι ώστε να μην γίνονται εύκολα αντιληπτά από τους εχθρούς τους. Τα ψάρια και τα πουλιά έχουν σχήμα τέτοιο, ώστε η αντίσταση από το νερό και τον αέρα αντίστοιχα, να είναι μικρή. Κάποια ζώα, προσαρμόζονται στο περιβάλλον χάρη στην ιδιαίτερη συμπεριφορά τους.

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ…

ΤΕΛΟΣ!!! Φωτεινή και Μαριαρένα Φωτεινή και Μαριαρένα