Ηλεκτρικό Ρεύμα Γαλβανικό Φαραδικό

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ:ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
Advertisements

αναγνωρίζει μια ημιτονοειδή κυματομορφή
1.Ποια είναι τα τρία κύρια μέρη ενός υποδείγματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών Ενεργεία ( είσοδος) Μετάδοση (διαδικασία) Ήχος ( έξοδος)
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.2 ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
4Ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ : ΑΤ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 22/01/2014 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ.
4 ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΑΣ ΑΤ 1 ΜΑΘΗΜΑ : εφαρμογές πληροφορικής ΜΑΘΗΜΑ : εφαρμογές πληροφορικής Ονοματεπώνυμο : Μπίφσα Ηλίας Ονοματεπώνυμο : Μπίφσα Ηλίας.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Από τον διαχωρισμό των φορτίων (θετικά, αρνητικά)
ΤΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟΣ Ι Φ Ν
Κυκλώματα ΙΙ Διαφορά δυναμικού.
Εργασία στην πληροφορική
Δυναμικός Ηλεκτρισμός
3.1 ΘΕΡΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
Μ ά θ η μ α «Ηλεκτροτεχνία - Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις» / Ενότητα 1η
Ηλεκτρεγερτική δύναμη (ΗΕΔ) πηγής
Ο νόμος του Ωμ ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να,
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 4
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5
3.2 ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΕΩΦΥΣΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΟΠΗΣΕΩΝ
Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ Ε.Π.ΠΑΙ.Κ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούμαι καθημερινά, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες χρειάζονται ενέργεια, για να λειτουργήσουν .Χωρίς ενέργεια.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑΣ Ι
ΤΟ ΑΠΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Ειδικότητα Ηλεκτρολογίας
Μερκ. Παναγιωτόπουλος - Φυσικός 1 Ηλεκτρεγερτική δύναμη (ΗΕΔ) πηγής.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΩΜ
3. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ Κ. Κουγιουμτζόπουλος.
ΗΜΥ 100 Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διάλεξη 5
Ηλεκτρικό ρεύμα Ηλεκτρικό ρεύμα: Προσανατολισμένη ροή φορτίων (ηλεκτρονίων ή ιόντων) DC (Direct Current): ροή συνεχώς προς μια κατεύθυνση AC (Alternating.
Εισαγωγή στα Ηλεκτρονικά
302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 7)
- ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.
ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας Ηλεκτρισμός Διαφάνειες και κείμενα από: P Davidovic: Physics in Biology and Medicine Χ. Τσέρτος (Πανεπ. Κύπρου)
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΙI. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.
1/6/2010 ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΔΗΜΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ. 1/6/2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ohm ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
Μερκ. Παναγιωτόπουλος-Φυσικός 1 Αντίσταση αγωγού.
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Χρήση οργάνων μέτρησης Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί.
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
ΦΥΣΙΚΗ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙKOY ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Ο
Ο νόμος του Ohm Αντιστάτης Πηγή-Δυναμικό.
Στατικός ηλεκτρισμός και ηλεκτρικό ρεύμα
Ηλεκτρικό ρεύμα.
Ηλεκτρεγερτική δύναμη (ΗΕΔ) πηγής
Αισθητική ηλεκτροθεραπεία σώματος
Ενεργός ένταση και ενεργός τάση
Αισθητική ηλεκτροθεραπεία σώματος
ΠΗΝΙΟ Το πηνίο είναι ένα από τα παθητικά στοιχεία των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων όπως είναι οι αντιστάσεις και οι πυκνωτές. Το Πηνίο αποτελείται από σπείρες.
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟΧΟΙ Να μπορείτε να: (α) Ορίζετε το Ηλεκτρικό Ρεύμα
Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΩΜ.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Χριστόπουλος Κωνσταντίνος
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ Ι.
ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΤΑΤΕΣ & ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Ηλεκτρικό κύκλωμα Ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κάθε διάταξη που περιέχει ηλεκτρική πηγή αγωγούς, μέσω των οποίων μπορεί να διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα .
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ
1 Δυναμικός Ηλεκτρισμός Το ηλεκτρικό ρεύμα. 2 Τι κοινό υπάρχει στη λειτουργία όλων αυτών των συσκευών;
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ηλεκτρικό Ρεύμα Γαλβανικό Φαραδικό Αισθητικη σωματοσ ιι Ηλεκτρικό Ρεύμα Γαλβανικό Φαραδικό

ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ To ηλεκτρικό ρεύμα είναι η κίνηση ηλεκτρικών φορτίων (ιόντων ή ηλεκρονίων) μέσα σε αγωγούς Στον ηλεκτρισμό συναντώνται τρία βασικά μεγέθη: Η ένταση του ηλεκτρικού ρεύ­ματος, η διαφορά δυναμικού και η αντίσταση του αγωγού. Ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος Ένταση του ηλεκτρικού ρεύματος ορίζεται σαν το ποσό των ηλεκτρικών φορ­τίων που ρέουν μέσα σε ένα αγωγό στη μονάδα του χρόνου. Ι = Q/t Μονάδα έντασης είναι το Ampere (A) Ι = ένταση Q = φορτία t = χρόνος

Η αντίσταση του ηλεκτρικού ρεύματος Συμβολίζει την δυσκολία που φέρνει ο αγωγός στη ροή των ηλεκτρικών φορτίων Νόμος του Ohm I = V/R όπου Ι = η ένταση σε Amperes, V = διαφορά δυναμικού σε Volt και R = αντίσταση σε Ohms Η διαφορά δυναμικού Η διαφορά δυναμικού είναι η ηλεκτρική δύναμη που οδηγεί τα ηλεκτρόνια μέσα στον αγωγό. Μονάδα μέτρησης είναι το Volt

ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Είδη θεραπευτικών ηλεκτρικών ρευμάτων που χρησιμοποιούνται στην αισθητική Τα ηλεκτρικά ρεύματα που χρησιμοποιούνται στις αισθητικές περιποιήσεις σώ­ματος και γενικότερα για θεραπευτικούς σκοπούς ανήκουν στην κατηγορία των ρευ­μάτων της ηλεκτροθεραπείας και είναι συνεχή ή εναλλασσόμενα. Συνεχή ρεύματα (γαλβανικό ρεύμα) Το γαλβανικό ρεύμα είναι το πρώτο ρεύμα που χρησιμοποιήθηκε στην ηλεκτρο­θεραπεία. Τα συνεχή ηλεκτρικά ρεύματα ή αμιγή γαλβανικά, είναι τα ρεύματα εκείνα στα οποία υπάρχει μία συνεχής ροή ηλεκτρικών φορτίων προς μια κατεύθυνση. Τα θε­τικά ηλεκτρικά φορτία ρέουν από το θετικό πόλο του κυκλώματος προς τον αρνητι­κό και τα αρνητικά αντίστροφα. Η πολικότητα των ηλεκτροδίων και η ένταση του ρεύ­ματος παραμένουν σταθερές.

Η ένταση του αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα για το ανάλογα θεραπευτικό α­ποτέλεσμα. Οι τιμές της έντασης που εφαρμόζονται στις περιποιήσεις σώματος με γαλβανικό ρεύμα είναι από 1mA (χιλιοστό του Αμπέρ) μέχρι και μερικά mA. Ο χρόνος εφαρμογής και η ένταση του ρεύματος παίζουν σημαντικό ρόλο για το τελικό βιολογικό αποτέλεσμα

ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Το φαραδικό ρεύμα είναι εναλλασσόμενο διακοπτόμενο ρεύμα κατάλληλο να προκαλέσει μηχανικές αντιδράσεις (μυϊκές συσπάσει) χωρίς χημικά αποτελέσματα. Τα φαραδικά ρεύματα μπορεί να είναι ανορθωμένα ή ημιανορθωμένα Στα ημιανορθωμένα φαραδικά ρεύματα υπάρχει συνεχή φορά του ρεύματος η συνέχεια τους όμως διακόπτεται και επαναλαμβάνεται ρυθμικά στη μονάδα του χρόνου.

Στα ανορθωμένα φαραδικά ρεύματα υπάρχει συνεχή φορά του ρεύματος χωρίς διακοπές.

Χαρακτηριστικά φαραδικού ρεύματος Το φαραδικό ρεύμα δεν έχει πολικότητα και τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι: Μορφή: Το είδος του παλμού (π.χ τετραγωνικό, τριγωνικό κ.λ'.π) Ένταση: Η μέγιστη τιμή σε mAmp κάθε παλμού Συχνότητα: Ο αριθμός των παλμών (ώσεων)ανά μονάδα χρόνου. Διάρκεια ώσεως: Χρόνος διάρκειας κάθε παλμού. Διάρκεια παύσης: Χρόνος διάρκειας κάθε παύσης μεταξύ δύο ώσεων. Όταν το φαραδικό ρεύμα διαπερνά το ανθρώπινο σώμα: οι μύες τονώνονται η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και αυξάνεται ο μεταβολισμός το)ν κυττάρων.

ΓΑΛΒΑΝΟΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ Αποτελεί συνδυασμό γαλβανικού και φαραδικού ρεύματος. Ως ηλεκτροθεραπευτική μέθοδο ο γαλβανοφαραδισμός είναι περίπλοκος και α­παιτεί αρκετή εμπειρία του/της αισθητικού γιατί μπορεί να προκαλέσει χημικό έ­γκαυμα. Η μέθοδος εκμεταλλεύεται τις ιδιότητες και των δύο ρευμάτων. Όταν η ένταση του γαλβανικού ρεύματος είναι μεγαλύτερη της έντασης του φαραδικού τότε τα α­ποτελέσματα που υπερέχουν είναι του γαλβανισμού. Αντίθετα όταν η ένταση του φα­ραδικού ρεύματος είναι μεγαλύτερη της έντασης του γαλβανικού τα αποτελέσματα που υπερέχουν είναι του φαραδισμού. Επειδή το γαλβανικό ρεύμα προκαλεί υπεραιμία, καλό είναι κατ' αρχή να εφαρ­μόζεται γαλβανισμός και όταν οι ιστοί είναι έτοιμοι να εφαρμόζεται μικτό ρεύμα (δηλαδή γαλβανοφαραδικό ρεύμα).