Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
ΜΑΘΗΜΑ 7

2 ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ: ΡΕΥΜΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ: ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ Ή ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΥΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ(1Hz-1000Hz): ΠΑΛΜΙΚΟ, ΔΙΑΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΡΕΥΜΑΤΑ T.E.N.S. ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ(1000Hz-100kHz): ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ(ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100kHz): ΜΑΚΡΑ, ΒΡΑΧΕΑ, ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ

3 ΡΕΥΜΑΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ
ΤΑ ΠΑΛΜΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ, ΟΡΘΟΓΩΝΙΑ, ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ Ή ΗΜΙΤΟΝΟΕΙΔΗΣ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ: ΜΥΙΚΗ ΣΥΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΔΗΜΑΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΑ ΠΑΛΜΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΣΤΙΣ ΜΥΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΕΣ ΙΝΕΣ.

4 ΡΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ
ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΗΜΙΤΟΝΟΕΙΔΟΥΣ ΜΟΡΦΗΣ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 1kHz-100kHz. ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΜΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΣΥΧΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΑΘΟΣ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

5 ΡΕΥΜΑΤΑ ΥΨΗΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ
ΤΑ ΥΨΙΣΥΧΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300kHz. Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΙΣΔΥΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΜΥΙΚΩΝ Ή ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΙΝΩΝ. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ: ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΙΜΑΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ: ΜΥΙΚΗ ΣΥΣΠΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΧΗΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ

6 ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΡΕΥΜΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΙΜΗ ΕΝΤΑΣΗΣ. Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΜΟΥΣ. ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ ΡΕΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ: ΤΑ ΑΜΙΓΗ ΓΑΛΒΑΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΛΜΙΚΑ ΣΥΝΕΧΗ Ή ΔΙΑΚΟΠΤΟΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΗ

7 ΧΑΜΗΛΟΣΥΧΝΑ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ (ΦΑΡΑΔΙΚΟ ΡΕΥΜΑ)
ΣΤΟ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ Η ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΡΟΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΤΑΚΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ. Η ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΕΝΝΕΥΡΩΜΕΝΩΝ ΜΥΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣ ΣΤΑ ΦΑΡΑΔΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ. ΜΕΧΡΙ 5Hz ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣ, ΕΝΩ ΜΕ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ 100Hz ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΣΠΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΟΣ.

8 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
1. ΗΛΕΚΤΡΟΤΟΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΤΟΝΟΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΥΡΙΚΗΣ Ή ΜΥΙΚΗΣ ΙΝΑΣ Σ’ΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ. ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ: ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ(+) ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΓΕΡΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΗΣ ΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ(-)

9 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
2.ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΩΣΜΩΣΗ. ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ. ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ.

10 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ: ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ (ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ) ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΞΕΑ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ (ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ) ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΟΤΗΤΑ-ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ.

11 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
3. ΙΟΝΤΟΦΟΡΙΚΗ Η ΙΟΝΤΟΦΟΡΗΣΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ. ΤΟ ΕΞΩΚΥΤΤΑΡΙΟ ΥΓΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΥΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΙΟΝΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΟ. ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΜΥΟΣ ΕΜΜΕΣΑ. Ο ΜΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟ ΣΠΑΣΜΟ. ΣΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ.

12 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΥΟΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΗΠΙΑ ΕΡΥΘΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ. ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΕΡΕΘΙΣΜΟ, Ο ΜΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΣΥΣΠΑΣΗ. ΑΝ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΥΙΚΟΣ ΚΑΜΑΤΟΣ. Ο ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΑΝ ΕΝΑ ΓΑΡΓΑΛΙΣΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΦΑΓΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ, ΕΝΑ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΟ ΕΝΑ Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΑ. Η ΣΥΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΟΥΣ.

13 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΣΕ ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ ΣΕ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ Ή ΚΙΡΣΟΥΣ ΣΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΗΛΗ Ή ΧΑΜΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

14 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΣΕ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ ΣΕ ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΣΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΕ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΨΗΛΗ Ή ΧΑΜΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ


Κατέβασμα ppt "ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google