Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

- ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "- ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 - ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ - ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

2 ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Για την επαγωγή του φαραδικού ρεύματος στο ανθρώπινο σώμα απαιτούνται δυο καλώδια-ηλεκτρόδια για να συμπληρωθεί το ηλεκτρικό κύκλωμα. Για παράδειγμα το ηλεκτρικό κύκλωμα έχει ως εξής: Συσκευή  καλώδιο - 1ο ηλεκτρόδιο  σώμα πελάτισσας  2ο ηλεκτρόδιο  καλώδιο  συσκευή Σημειώνεται ότι και τα δυο ηλεκτρόδια: Δεν βρίσκονται στο ίδιο το σημείο του σώματος. Είναι κατάλληλα υγραμένα ώστε να δημιουργείται καλή επαφή και το ρεύμα να διαπερνά το ανθρώπινο σώμα με περισσότερη ευκολία. Όταν διέρχεται το φαραδικό ρεύμα από το σώμα πρέπει να προκαλεί στους μυς σύσπαση και όχι κίνηση.

3 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ

4 ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ
Ο μυϊκός ιστός του ανθρώπινου σώματος είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύ­ ματος. Η αγωγιμότητα των διαφόρων ιστών είναι ανάλογη της περιεκτικότητας τους σε υγρά. Η διέλευση του φαραδικού ρεύματος απο τους ιστούς προκαλεί κάποια φυ­σιολογικά αποτελέσματα αυτά είναι: 1. Ερεθισμός των αισθητικών νεύρων Όταν εφαρμόζεται το φαραδικό ρεΰμα στους ιστούς προκαλεί ένα αίσθημα "βε­ λονισμού". Αυτό οφείλεται στον ερεθισμό των αισθητικών νεύρων. Παρατηρείται ε­πίσης και ένα ελαφρό κοκκίνισμα. 2. Ερεθισμός των κινητικών νεύρων Το φαραδικό ρεύμα είναι ικανό να ερεθίσει τα κινητικά νεύρα όταν έχει την α­ παιτούμενη ένταση και εφαρμόζεται στο κατάλληλο σημείο.

5 3. Επίδραση στη μυϊκή σύσπαση
Το φαραδικό ρεύμα που επιδρά είναι ικανό να προκαλέσει την ίδια σύσπαση με αυτή που γίνεται με τη θέληση του ατόμου. Οι μυϊκές ίνες γίνονται πιο σκληρές και βελτιώνεται ο μυϊκός τόνος. 4. Χημικά αποτελέσματα Επειδή τα εναλλασσόμενα ρεύματα δεν μένουν πολύ σε ένα πόλο οι πιθανότητες να προκαλέσουν έγκαυμα είναι πολύ λιγότερες (σε αντίθεση με τα συνεχή που μέ­ νουν σε ένα πόλο αρκετό χρονικό διάστημα και μπορούν να προκαλέσουν εύκολα έγκαυμα).

6 Το φαραδικό ρεύμα ωφελεί γιατί:
Τονώνει τους μύες Βοηθάει στην απέκκριση μέσω της λέμφου άχρηστων ουσιών από τον οργα­νισμό. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος Ελευθερώνει διόδους κυκλοφορίας του αίματος

7 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
1. Προετοιμάζετε το κρεβάτι με το χαρτοσέντονο και ελέγχετε την συσκευή. 2. Ζητάτε από την πελάτισσα να ξαπλώσει στο κρεβάτι μπρούμυτα ή ανάσκελα ανάλογα την περιοχή που θέλετε να δουλέψετε. Είναι απαραίτητο η πελάτισσα να έχει κάνει πιο πρώτα ντους. 3. Τοποθετείτε τους ιμάντες στις περιοχές του σώματος που θα δουλέψετε. Για παράδειγμα αν θέλετε να δουλέψετε πόδια και κοιλιά τοποθετείτε 2 μικρούς ιμάντες στον κάθε μηρό ξεχωριστά και 2 μεγάλους ιμάντες στην κοιλιά. Οι ιμάντες πρέπει να είναι σταθεροί αλλά όχι υπερβολικά σφιχτοί ώστε να κόβουν την κυκλοφορία του αίματος. 4. Τοποθετείστε τα ηλεκτρόδια συμφωνά με της οδηγίες και τις εικόνες (... ). Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή στην περίπτωση που δίνει διαφορετική σύνδεση των ηλεκτροδίων.

8 5. Ρυθμίστε το πρόγραμμα στο μηχάνημα που θα ακολουθήσετε και την ένταση.
6. Δυναμώστε την ένταση μέχρι τα επιτρεπτά όρια έτσι ώστε να παρατηρείτε σύ¬σπαση χωρίς κίνηση 7. Ρυθμίστε το χρονόμετρο του μηχανήματος για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η περιποίηση. 8. Όταν τελειώσει ο χρόνος εφαρμογής το μηχάνημα θα κάνει ένα παρατεταμένο ήχο για να σας ειδοποιήσει. 9. Κατεβάζετε σιγά-σιγά το ροοστάτη ή τους ροοστάτες (ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε). 10. Κλείνετε τον γενικό διακόπτη της συσκευής 11. Αφαιρείται προσεκτικά τα ηλεκτρόδια χωρίς να τα τραβάτε από το σώμα της πελάτισσας και τα τοποθετείτε στις κατάλληλες υποδοχές του μηχανήματος.

9 ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία περίπτωση δεν σηκώνετε τα ηλεκτρόδια όταν η συσκευή είναι ακόμα ανοιχτή γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί έντονος μυϊκός σπασμός που θα ξεπεράσει τα όρια του πόνου. 12. Αφαιρείται τους ιμάντες, τους τυλίγετε και τους επανατοποθετείτε στη θέση τους. 13. Βοηθάτε την πελάτισσα να σηκωθεί και την οδηγείτε στα αποδυτήρια. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ανεξέλεγκτα οποιαδήποτε ρεύματα ή τάσεις αλλά αυτά τα οποία ωφελούν το άτομο που εφαρμόζετε την θεραπεία.


Κατέβασμα ppt "- ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google