Ιστορία των Comic Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Advertisements

Γεωργία Αναστασίου Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΟ MOVIE MAKER
Η Μαντόνα με το γαρύφαλλο
Τα μυστικά της διαφήμισης: Ψυχαγωγία
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
ΒΙΑΣΜΟΣΒΙΑΣΜΟΣ Πήραν συνέντευξη από μια ομάδα βιαστών που βρίσκονται στη φυλακή προκειμένου να μάθουμε ποια θεωρούν αυτοί πιθανά θύματα. Παραθέτουμε.
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
Πώς να γράψετε μια έκθεση
ΠΡΟΒΟΛΕΣ.
Πως κάνουμε μια παρουσίαση σε Power Point
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
28/1/2012 Συνεντεύξεις για τις Επικοινωνίες σε Διάφορες Εποχές…
Γνωριμία με το Scratch.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Εισαγωγή στο σενάριο   Τι είναι το σενάριο. Α. H τέχνη του να σκέφτεσαι σε εικόνες. -Προ-σχεδιο της τελικής ταινίας Β.Στο σενάριο δεν μπορείς να περιγράψεις.
Τα στάδια δημιουργίας μιας ταινίας
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΠΛΑΤΩΝ Α4 1ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ν
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Οθόνες: Δεξιότητες παρουσίασης Επίπεδο.
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Φως και σκιά
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : ΓΙΑΤΙ ΜΕΛΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ
ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες:
Μάρκετινγκ και Προώθηση Θεματικό εργαστήριο Πρεσβευτές Μάθησης της Κοινότητας Grant agreement no /
project: οψεις της ψυχολογιας
Το μακιγιάζ από την αρχαία εποχή έως και σήμερα…
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ EYE – LINER ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΦΡΥΔΙΩΝ ΤΥΠΟΙ ΦΡΥΔΙΩΝ
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΓΓΕΛΑ ΚΟΥΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ 12 ΕΤΩΝ.... ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΩ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΧΙΧΙΧΙ... ΤΑ ΛΕΜΕ!!!
Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
Οι μικροί κύριοι και οι μικρές κυρίες αγγίζουν τις παιδικές ψυχές Σχολικό έτος ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ.
Η σκηνή στον κινηματογράφο
Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων σχεδίων
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΦΗΒΟ ΑΓΟΡΙ - ΚΟΡΙΤΣΙ 5o γενικό λύκειο Ηρακλείου ΔΙΔ. ΕΤΟΣ: Β. ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ομάδα εργασίας Μάριος.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
ΠΡΟΒΟΛΕΣ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΚΑΡΥΑΣ Β’ τάξη Σχ
Η Ιστορία των Κόμικς μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί.
Πολυμέσα – Εφαρμογές Πολυμέσων
Διδασκαλια και Μαθηση με Χρηση ΤΠΕ
Η ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
Διερευνητική εργασία Α’ Λυκείου Ενδυμασία-Ταξίδι στο χρόνο κομμάτι: -μοντέρνο κοστούμι -ρούχα της δουλειάς.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Ο ΧΡΌΝΟΣ 1 Σλίκα Ραφαηλία Γ’ εξάμηνο Π.Τ.Δ.Ε Α.Ε.Μ 3879 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.
Το πορτραίτο μας. Χάρις στην δυνατότητα των σημερινών υπολογιστών μπορούμε σχετικά εύκολα να δημιουργήσουμε ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που.
Κινούμενη Εικόνα - Animation. … κάποτε ήταν το Κινούμενο Σχέδιο  Τα κινούμενα σχέδια είναι ταινίες, στις οποίες πρωταγωνιστούν ζωγραφιστές φιγούρες αντί.
Η ζωγραφική ως εικονική αναπαράσταση πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή του ανθρώπου στο τροφοσυλλεκτικό στάδιο, στην τελευταία φάση της παγετωνικής εποχής και.
Συνέντευξη με νήπια.
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Σήκω ψυχή μου, δώσε ρεύμα… Διονύσης Σαββόπουλος
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ο ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΗΚΟΥΣ – ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ. Παρατηρώντας εικόνες από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων στην αρχαία Ελλάδα …… Βλέπουμε ότι κάποια ¨πράγματα¨
Τμήμα Α’2 Μαθητές: Καπαρελιώτης Νικόλαος Κοκοτσή Δέσποινα
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Κόκκινη Ζώνη Ιάσονας 13/9/2015.
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
DISNEY'S.
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
Το 1ο ΓΕΛ. Χίου παρουσιάζει το πρόγραμμα COMIC και ΕΦΗΒΕΙΑ
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Μαθητικο ςυνεδριο-καλες πρακτικες πληροφορικης
Επιστημονική ανάλυση κινηματογραφικών ταινιών
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ
Πως να κάνετε μια παρουσίαση σε Power Point. Σημαντικό: Εμπειρία στις παρουσιάσεις Για καλές παρουσιάσεις πρέπει να γνωρίζουμε από παρουσιάσεις όχι το.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ιστορία των Comic

Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως συνδυάζονται με κείμενο. Aρχικά χρησιμοποιήθηκαν για να εικονογραφηθούν καρικατούρες και για να διασκεδάσουν με απλές και συνηθισμένες ιστορίες. Τα πιο συνηθισμένα είδη comic είναι τα comics στριπ (γελοιογραφίες) σε εφημερίδες και περιοδικά.

Τα comics γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη στις πρώτες δεκαετίες του εικοστού αιώνα στην Αμερική, Comics και η Marvel comics. Στην Ευρώπη υπήρχε μια μικρή σκηνή, που ξεκίνησε με πρωτοπόρους τους Βέλγους και εκδόσεις όπως ο Τεντέν και το περιοδικό Σπιρού κυρίως από τις ιστορίες με υπερήρωες εταιριών όπως η DC.

Στάδια του Comic: 1.Επινοώ την ιστορία. 2.Ορίζω τους χαρακτήρες. 3.Γράφω τη σύνοψη. (Περιληπτική αναφορά κατάστασης, πλοκή και έκβαση της ιστορίας) 4.Αναπτύσσω το σενάριο και τους χαρακτήρες. 5.Φτιάχνω το “ντεκουπάζ” του σεναρίου. (Περιγράφω ΑΚΡΙΒΩΣ το περιεχόμενο του κάθε καρέ) 6.Σχεδιάζω το κόμικ.(Μολύβι, χρώμα, μελάνι)

Το δικό μας comic~ιστορία. (Μέρος 1 ο ) Μια απλή μέρα, ένας άντρας, ο Zac Freestone, ένας συνηθισμένος ιδιωτικός υπάλληλος, βλέπει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά ύστερα από ένα τραγικό δυστύχημα όταν αποφάσισε να αλλάξει τη καθημερινή του πορεία για τη δουλειά του λόγω κίνησης. Ύστερα από μια μεγάλη σύγκρουση με ένα φορτηγό που κουβαλάει χημικά, η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ποιες διάσημες ταινίες βασίζονται σε comic: · Ant-Man (ταινία) · Avengers · Captain America · Fantastic Four · Hulk · V for Vendetta · Iron Man · Spider-Man

Character Design: Πρόσωπο: κοντά μαλλιά, πράσινα μάτια, αισθησιακό πιγούνι, απλή μύτη, λεπτά χείλη με λαμπρό χαμόγελο. Σώμα: Γυμνασμένος, ψηλός με ορθό ανάστημα. Χαρακτήρας: Ενάρετος, εκλεπτυσμένος, πλακατζής. Ενδυμασία: Μαύρο πουκάμισο,

ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΘΕΜΑ : ΚΟΜΙΚ ΤΜΗΜΑ : A2

ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΌΤΑΝ ΧΡΩΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΈΝΑ ΚΟΜΙΚ.

1. Νιώστε τον όγκο και τη γωνία του εντύπου. 2. Από που προέρχεται το φως. 3. Προσπάθησε να καταλάβεις αν υπάρχουν σκιές που μπορεί να πέφτουν στην επιφάνεια.

4. Υπάρχει κάποιο ανακλώμενο φως που χτυπά την επιφάνεια εκεί ; 5. Ποια είναι η θερμοκρασία χρώματος της σκηνής ; 6. Η υφή της επιφάνειας.

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ COMIC ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΜΑΝGA.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ COMIC MANGA 1. Το comic είναι μέσο για να εκφράζουμε ιδέες μέσω εικόνων. 2. Διαβάζονται από τα αριστερά προς τα δεξιά. 3. Η αφήγηση και τα ηχητικά εφέ περιβάλλονται μέσα σε λεζάντες. 4. Το μέγεθος των πάνελ δείχνει την σημασία των πραγμάτων που δείχνουν. 1. Στα manga δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο περίγραμμα των χαρακτήρων. 2. Διαβάζονται από τα δεξιά προς τα αριστερά. 3. Είναι ασπρόμαυρα σε αντίθεση με τα comic που είναι χρωματιστά. 4. Το σχέδιο φαίνεται ή πολύ ‘’ρεαλιστικό’’ ή πολύ ‘’παιδικό’’.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΜΙΣΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 1) Ε :Τι σας έκανε να ασχοληθείτε με την δουλειά του κομίστα ; A: 1. Ταλέντο 2. Επιμονή 3. Τύχη 2) E : Τι σας έρχεται στο μυαλό πριν φτιάξετε έναν ήρωα για το κόμικ σας? A : Ένας χαρακτήρας σε συνδιασμό με μια κατάσταση. Π.χ : Υπάρχει ένα πρόβλημα που θέλουμε να λύσουμε. Τι θα έκανε ο χαρακτήρας αυτός ; 3) E : Αγαπημένοι χαρακτήρες κόμικ ; A : 1. Ποπάι 2. Αστερίξ και Οβελίξ 3.Λούκι Λουκ

4) Ε : Ποιος κομίστας σας εμ π νέει ; α : Β ibal : Δύσκολες ιστορίες, α π ίστευτο σχέδιο Μ oebiks : K άθε π ερίοδο της ζωής σου έχεις αλλά γούστα, π ροτιμήσεις 5) Ε : Θα αλλάζατε την δουλειά του κομίστα ; A : Ναι, αλλά αν την άλλαζα δεν θα σταματούσα να σκιτσάρω. Π. χ Τώρα διδάσκω αλλά σκιτσάρω. 6) E : Ποια είναι η κύρια π ηγή έμνευσης για τα κόμικ σας ; A : Όταν φτιάχνεις ένα κόμικ, φτιάχνεις μια ιστορία. Καταγράφεις τις εμ π ειρίες σου. Είναι το π ώς θα μεταφέρεις την ιδέα σου ε π αρκώς στο χαρτί. Χρειάζεται : Κατάσταση + Χαρακτήρας + Σκηνοθεσία ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΑ

20 ΗΛΙΚΙΑ 21-90

ΗΛΙΚΙΑ 7-21

ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ COMICS 1 ου Τετραμήνου

ΠΗΓΗ 1: ΣΟΥΠΕΡΗΡΩΕΣ Από τον Μεσαίωνα μέχρι και σήμερα ήρωας θεωρείται κάποιος ο οποίος πήγε να θυσιάσει τον εαυτό του για να σώσει κάποιον η κάτι. Στην σύγχρονη λογοτεχνία ήρωας ονομάζεται ένας υπερήρωας με ηρωικό χαρακτήρα ο οποίος διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο, υπερφυσικές δυνάμεις και η υποτιθέμενη ζωή του ήταν αφιερωμένη στην σωστή απονομή της δικαιοσύνης

ΠΗΓΗ 2: ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ COMICS Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι προσπαθούσαν να περιγράψουν τις σκέψεις και με διάφορα είδη ζωγραφικής που στην προκειμένη περίπτωση ήταν τα κόμιξ. Με το πέρασμα των χρόνων οι μεγαλύτεροι σκιτσογράφοι της εποχής τους άρχισαν να αναβαθμίζουν αυτήν την τεχνική πιο πολύ ως ψυχαγωγία.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΈΝΑ COMIC ΞΕΚΙΝΗΣΤ Ε ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΓΡΑΨΤΕ ΈΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΞΕΚΙΝΙΣΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Όλα τα πράγματα αρχίζουν με μια ιδέα, έτσι και το comic σας. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα σημειωματάριο έτσι ώστε όταν σας έρθει έμπνευση να μπορείτε να την σημειώσετε Μπορείτε να πάρετε ιδέες από επαγγελματίες κομιστες

CHARACTER DESIGN Ματ: Λεπτός σωματότυπος, μαύρα κοντά μαλλιά, πρόχειρα ρούχα και παπούτσια, μικρά μάτια Σαμ: Παχουλός, Τατουάζ σε όλο το σώμα, χειροποίητο στέμμα, ρούχα από φύλλα και κλαδιά, κρατάει πάντα ένα μπαστούνι, τετραγωνικά χαρακτηριστικά και σκουλαρίκια στο πρόσωπο Ιθαγενείς: Σκουρόχρωμοι, φύλλα για ρούχα, λίγα τατουάζ

MAT