Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου -Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου βρίσκονται στην κρισιμότερη περίοδο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Σχολικό έτος
Advertisements

1 Πρόγραμμα «ΜΕΛΙΝΑ- Εκπαίδευση και Πολιτισμός»  Πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε θέματα αισθητικής αγωγής.  1995.
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.
Ενημέρωση και αγωγή υγείας για τη νέα γρίπη στα σχολεία Α. Ξεκαλάκη Παιδίατρος Δ/νση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού.
Προστατευόμενες Περιοχές Ε κπαίδευση για την Α ειφόρο Α νάπτυξη Ενέργεια Complex 2 ο Γυμνάσιο Βούλας.
Σωματείο «Επιχειρηματικότητα Νέων»/ Junior Achievement Greece
Νομισματικό Μουσείο της ΣΤ’ τάξης. Σκοποί Γνωστικοί Να γνωρίσουν τα παιδιά την έννοια του μουσείου και τη σπουδαιότητα του για τον πολίτη και το κοινωνικό.
4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων Συνεργάτες στη Μάθηση Microsoft Hellas.
Ζαχαρίου Λουίζα Α7.
Το κάπνισμα στην ζωή μας
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Communication in Mother tongue Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η παρούσα δημοσίευση(ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο.
  Ενιαίο  Αναμορφωμένο  Εκπαιδευτικό  Πρόγραμμα Ε. Α. Ε. Π (961)
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΈΤΟΣ
Η στάση των νέων σχετικά με το κάπνισμα
Παραδείγματα επιτυχημένης εφαρμογής προγραμμάτων Αγωγής Υγείας.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Παίζω, γελάω, περνάω όμορφα»
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
ΚΑΠΝΙΣΜΑ; ΌΧΙ ΕΜΕΙΣ! SİGARA MI? BİZDEN UZAK!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
Δημιουργία θετικής ατμόσφαιρας μάθησης Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης Παπαδόπουλος Πάρης.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «NAI στη Ζωή ΌΧΙ στο τσιγάρο!»
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Βασιλέως.
Καινοτόμες δράσεις στο ΕΕΕΕΚ Κατερίνης: Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
This project has been funded with support from the European Commission. Communication in Mother tongue πληροφορίες Επικοινωνία στη μητρική γλώσσα.
Δύσκολες Συμπεριφορές στο Σχολείο.
9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Μάνος Χατζιδάκις»
Διαθεματική Ανάλυση και Παρουσίαση Ποιήματος
ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΑΣΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑΣΟΥ
Σεμινάρια Επιθεωρητών Φιλολογικών Μαθημάτων Φεβρουάριος – Μάρτιος 2012 Σόνια Κούμουρου, Σύμβουλος Λογοτεχνίας Βασιλική Σελιώτη, Φιλόλογος, Γραφείο Α.Π.
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «O ΑΡΔΗΤΤΟΣ» Έτος ιδρύσεως 1927 Συγκρότηση Επιτροπών Φωτογραφίες-επιμέλεια: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ.
Επιμορφωτική Ημερίδα Καθηγητών κλάδου ΠΕ04 Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 Εισηγητής Σωκράτης Τουμπεκτσής Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών.
Καραγκιόζης Από την Ειδική Μονάδα Γυμνάσιο Γερίου στο Comenius
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-
Έρευνα Κοινού στο Δήμο Παύλου Μελά για την καπνιστική συνήθεια (ΕΝΑΡΞΗ – ΛΗΞΗ)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ : ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ (ΠΕ02) ΧΕΛΜΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ( ΠΕ01)
Εκατομμυριούχος της Γνώσης
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
Υπεύθυνοι ΣΕΠ ΚΕΣΥΠ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ Παπακίτσος Ευάγγελος Θεολογής Ευάγγελος
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Η παρουσίαση ετοιμάστηκε από την Ενδοτμηματική Επιτροπή Γλωσσικού.
Το νερό 36ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Σχ. Έτος: Τάξεις: Δ1–Δ2
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΩΣ ΜΕΣΟ ΑΓΩΓΗΣ» Σχ. έτος
Ακροβάτες της τύχης ! Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος 2014 Τάξεις: A’,B’,Γ’,Δ’,Ε΄,ΣΤ΄ 4o Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Δεκέμβριος.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Μια τάξη να μας χωρά …»
Σχολικές δραστηριότητες ΄12 2ο ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ
Α΄ΤΑΞΗΒ΄ΤΑΞΗΓ΄ΤΑΞΗ Κοινού Κορμού3119 Προσανατολισμού /Εμβάθυνσης 416 Σύνολο35.
Γνωριμία με το βιβλίο της… Γ’ ΤΑΞΗΣ. Αυτή τη σχολική χρονιά θα γνωρίσετε σύγχρονα ρεύματα μουσικής δημιουργίας από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο μουσικό.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρχές οργάνωσης εκπαιδευτικού προγράμματος.
Δομή του Νέου Γενικού Λυκείου Η παρουσίαση εδράζεται στα Ν.Δ.: 4327 (ΦΕΚ 50/ ) 4186 (ΦΕΚ 193/ ) 4310 (ΦΕΚ 258/ )
Το «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Δημοτικού Σχολείου Σκοπός των ενοτήτων του προγράμματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου είναι: -Η.
1 ο ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Παρουσίαση Γ Τάξης Νέου Γενικού Λυκείου ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4327, ΦΕΚ 50/ΤΕΥΧΟΣ Α ́/ Σεπτέμβριος 2015.
Εκδήλωση για την 1 η Απριλίου 1955 Τα παιδιά της Β’2 παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με θεατρικά, τραγούδια και ποιήματα. Τα παιδιά της Α’ τάξης τραγούδησαν.
1 ο Γυμνάσιο Ρέντη Πρόγραμμα μαθημάτων της Γ! Τάξης.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Γενικό Λύκειο (σχολικό έτος )
Πώς να φτιάξω το δικό μου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Μετάβαση από το Δημοτικό
Θεματικη εβδομαδα «Σώμα και Ταυτότητα»
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Τα βήματα που ακολουθήσαμε για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα
ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ-γονείς Παθητικό κάπνισμα
Σχολικό έτος B’ Λυκείου
Εφηβικές Συμπεριφορές υψηλού κινδυνου και ΜΜΕ
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΛΙΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου -Οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου βρίσκονται στην κρισιμότερη περίοδο για τον πειραματισμό με το κάπνισμα Στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κάπνισμα ξεκινά και εγκαθίσταται ως συνήθεια κατά τη διάρκεια της εφηβείας (Kandel DB, Logan JA American J Public Health 1984) Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Περισσότεροι από 1200 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, στην Ελλάδα και την Κύπρο, παρακολούθησαν το “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” το σχολικό έτος Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου « …Ένωθε την αναστάτωση της εφηβείας και βιαζόταν να γίνει ανεξάρτητος, χωρίς κανείς να του ορίζει τι θα κάνει. Ρουφώντας το πρώτο τσιγάρο αισθάνθηκε κάψιμο στο λαιμό, πνίγηκε και άρχισε να βήχει ….Μπορούσε όμως πια να έχει και αυτός μια θέση δίπλα στους «μυημένους» και τους «μεγάλους». (Από το αφήγημα «‘Οι κούπες του Γιάννη») Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου - Η παρέμβαση μέσω του προγράμματος “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ” στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου έχει σκοπό να αποσαφηνίσει και να ξεκαθαρίσει την συνήθως αντιφατική και γεμάτη πλάνες πληροφόρηση των παιδιών για το κάπνισμα και να ενδυναμώσει την ικανότητα τους να χειρίζονται τις εφηβικές αναστατώσεις και τις κοινωνικές πιέσεις μέσω άλλων υγιών συμπεριφορών Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Το πρόγραμμα «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, περιλαμβάνει τις ενότητες: - -Ενημερωτική ενότητα, διαθεματική (βασισμένη στα μαθήματα του σχολείου, λογοτεχνία, φιλοσοφία, ποίηση, γλώσσα, ιστορία, κινηματογράφος, μυθολογία, βιολογία, μουσική, θεατρική αγωγή, εικαστικά) -Αφηγήματα (Οι κούπες του Γιάννη/Ο Χάρης και η Βαλτόσαυρα) Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου -Θεατρικό έργο “ Η Δίκη του Καπνού Φουμάρη” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου - Θεατρικό έργο “Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου - Θεατρικό έργο “Το βατραχάκι που πήδησε στο βάλτο” Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Το πρόγραμμα «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, περιλαμβάνει τις ενότητες: - Υποθετικά σενάρια - Λεκτική αντιπαράθεση - Θεατρικοί διάλογοι - Συνάντηση με τους μύθους - Τραγούδια (Το λάθος στυλ/ Άνοιξες κάτασπρα πανιά/ Θέλω μια μέρα απ ΄ την αρχή/Δικάσανε το κάπνισμα) Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Από την παρουσίαση στο 4 ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”

Πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος «ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ» για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου Διαγωνισμός αφίσας με αντικαπνιστικό μήνυμα στο 4 ο Γυμνάσιο Γλυφάδας Βραβείο 1 ο Κουρσάρου Σιμώνη μαθήτρια Α2’ Δήμητρα Μπουσίου “ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ”