Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΠΣΕ+Τ) - Γ' ΦΑΣΗ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ Το έργο «Εθνικό.
Advertisements

4 ο Συνέδριο InfoCOM Green ICT 2012 Αθήνα, 17 Μαΐου 2012 «Οι Τεχνολογίες IC και η Καθαρή Ενέργεια» Δρ Γιώργος Αγερίδης Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Διευθυντής.
9ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ GREEK ICT FORUM
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 14 Δεκεμβρίου 2010, Αθήνα 2η Σύνοδος Διευθυντών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011.
Επαγγελματικά Οχήματα και Επιπτώσεις στην Οδική Ασφάλεια Επιστημονικός Υπεύθυνος Ματθαίος Καρλαύτης Επίκουρος Καθηγητής, ΕΜΠ Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής.
Δήμος Καλαμαριάς Γεωργιάδης Γεώργιος Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής
Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. / Ομίλου ΔΕΗ Εργολαβίες ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ.
ΑσφαλΕΙς ΕργασΙες Συντηρησης
ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Information Systems Governance Αγγελής Δημήτριος (ΜΤΕ/0936) IS Governance Ορισμός: Πληροφοριακή Διακυβέρνηση ονομάζουμε εκείνες τις διαδικασίες βάση των.
Διαχείριση Φυσικών Πόρων
ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
Ε.Ε.Δ.Ε - Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. – Ι.Μ.Δ.Δ.Α. « Το Μεταβατικό Σύστημα επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας των Ο.Τ.Α. » Εισηγητής: Γούπιος Γιάννης Δ/ντής Ανάπτυξης.
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ:  Υπηρεσίες Κινητής Διακυβέρνησης  Αξιολόγηση Ποιότητας Υπηρεσιών μέσω Κινητών Συσκευών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής.
Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών - Δίκτυα Ύδρευσης
Μεταφορές και Logistics
ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ:
Καλησπέρα σας! Ως συνέχεια της ενότητας που αφορά στα συστήματα διασφάλισης της ποιότητας σε ΑΕΙ, θα σας παρουσιάσω την εμπειρία της ΒΚΠ του ΠαΜακ να κατανοήσει.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΣ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ERP
προοπτικές βελτίωσης συγκοινωνιακών παραμέτρων – ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Ν. Δημητριάδης/ STRATIS ΕΠΕ 1 13 Μαϊου Η Προοπτική της Ευρυζωνικότητας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 1 10 Μαϊου Αμφιλοχία «Αξιοποίηση της.
Μαθήτρια:Ντανιέλα Τσομπανίκοβα
Εισαγωγή στην Αξιολόγηση Έργων Πληροφορικής Στρατηγική και Οικονομική των Π.Σ. Βέμου Κωνσταντίνα Τσάμα Ριγκέρς.
Ασφαλείς Μετακινήσεις: ο ακρογωνιαίος λίθος των απόψεων της Διεθνούς Οδικής Ομοσπονδίας (IRF) για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Δρ Χάρης Ευδωρίδης,
Ο Κόμβος Δευτερογενούς Επεξεργασίας: Μια ερευνητική υποδομή για τη συγκριτική κοινωνική έρευνα.
Η εισφορά του δικαίου του ανταγωνισμού στην ανάπτυξη ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν. ΤΖΟΥΓΑΝΑΤΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Διδακτική της Πληροφορικής ΗΥ302 Εργασία :Παρουσίαση σχολικού βιβλίου Γ’ Λυκείου Τεχνολογικής Κατεύθυνσης «Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον»
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 2 η Δημόσιες Επενδύσεις και Αναπτυξιακά Έργα.
Τι είναι η Επιχειρησιακή Έρευνα
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 3η
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ
Κατερίνα Θεοδοσέλη, Συντονίστρια Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Ερευνητική εργασία 2 ου τετραμήνου Ο μάδα Τροχονόμοι Νίκος Πετράκης Θανάσης Τσιάμος Γιάννης Χατζόγλου Λουτσιάνο Σεριάνι.
Προοπτικές αποφοίτων ηλεκτρονικού τομέα
Στρατηγικοί στόχοι του Δικτύου Μακροχρόνιας Φροντίδας. Tο κεντρικό ζητούμενο ενός συστήματος διοίκησης και διαχείρισης των υπηρεσιών Μακροχρόνιας Φροντίδας.
Ανοικτό σύστημα σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης εκτυπωτικών πόρων στα αναγνωστήρια της Ακαδημαϊκής Βιβλιοθήκης, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Μιχάλης Καλοχριστιανάκης.
Μέρος 1 Εισαγωγή στα Πληροφοριακά Συστήματα. 22/9/20162 Περιεχόμενα  Βασικές έννοιες Πληροφοριακών Συστημάτων  Απαιτήσεις των σύγχρονων επιχειρήσεων.
ΝΕΟΙ ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Γιάννης Δημητρόπουλος Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc Μέλος Συλλόγου Ελλήνων.
ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Δημήτριος Δ. Θεοδωρακόπουλος Εργαστήριο Συγκοινωνιακών.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Γεώργιος Κανελλαΐδης, Καθηγητής ΕΜΠ Εθνικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.
Περιβαλλοντική Νομοθεσία 1. Νόμος 1650/86 Για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Σύστημα ικανοποίησης χρηστών και εκτίμησης αναγκών: Στόχος να αξιολογήσουμε τον βαθμό ικανοποίησης του ασθενή και να εντοπίσουμε τις πιθανές μελλοντικές.
ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - Ο∆ΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Ηλεκτρονική Διαχείριση & Αρχειοθέτηση Εγγράφων
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Cloud Computing Το cloud computing παρέχει υπηρεσίες υπολογισμού, λογισμικού, πρόσβασης σε δεδομένα και αποθήκευσης που δεν απαιτούν ο τελικός χρήστης.
Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Περιβαλλοντική Νομοθεσία
«Επιχειρηματικό Περιβάλλον & Αδειοδότηση Επιχειρήσεων»
Ανάλυση και σχεδιασμόσ πληροφοριακών συστημάτων
MARKETING 3η διαλεξη – το μιγμα μαρκετινγκ – η τιμη
Ευρυζωνικότητα και δημόσια διοίκηση
Επιστήμη των Υπολογιστών
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Πρόταση υιοθέτησης προγραμματικής συμφωνίας για την υλοποίηση έργων
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Το μέλλον της ΚΑΠ προκλήσεις, προοπτικές και άμεσα διλήμματα Αθήνα – 13 Νοεμβρίου 2017 Τάσος Χανιώτης Διευθυντής Στρατηγική, Απλοποίηση και Ανάλυση.
Το κόστος Ποιότητας    
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (30%)
ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Λήψη απόφασης για Ενεργειακό Σχεδιασμό
Αρχική Εκτίμηση Ετήσιου Οικονομικού Οφέλους Περιγραφή Δράσεων Βασικοί Στόχοι – Προσδοκώμενα Οφέλη Αρχική Εκτίμηση Ετήσιου.
Αξιολόγηση της επίδοσης ενός οργανισμού σε θέματα ασφάλειας
Θεμα: Τροχαια ατυχηματα
5η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠ - ΥΜΕΠΕΡΑΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η καταγραφή και ανάλυση ατυχημάτων ως εργαλείο στήριξης αποφάσεων για την επιλογή παρεμβάσεων στο Ε.Ο. Δίκτυο της Π.Δ.Ε. με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας Παναγιώτης Βαγιώτας Πολιτικός Μηχανικός, MSc. Τμηματάρχης Δ.Ε.Σ.Ε. Π.Δ.Ε.

Στόχος της Δ.Ε.Σ.Ε. και το πρόβλημα H διατήρηση σε καλή κατάσταση του Ε.Ο. Δικτύου της Π.Δ.Ε. που αποτελεί μεγάλης αξίας Δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και η διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών σ’ αυτό είναι ο πρωταρχικός στόχος όλων των ενεργειών των αρμοδίων τεχνικών της Δ.Ε.Σ.Ε. Όμως, όπως όλες οι Υπηρεσίες Συντήρησης οδικού δικτύου στον κόσμο έτσι και η Δ.Ε.Σ.Ε.-Π.Δ.Ε. βρίσκεται αντιμέτωπη με το εξής πρόβλημα: “Πρέπει να συντηρεί με μειωμένους πόρους ένα οδικό δίκτυο με συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες;” Η απαίτηση: “Κάνε όσο γίνεται περισσότερα με όσο γίνεται λιγότερα” αποτελεί αναγκαιότητα και κανόνα.

Τα τρία βασικά ερωτήματα Οι αρμόδιοι τεχνικοί πρέπει να μπορούν να απαντήσουν σε τρία βασικά ερωτήματα: Πόσα χρήματα απαιτούνται για τη διατήρηση του οδικού δικτύου σε καλή κατάσταση Πώς να διασφαλίσουν ότι αυτά τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς εκεί που είναι πιο απαραίτητα και αναγκαία Πώς να πείσουν προς τα έξω για την ορθότητα των επιλογών τους Δηλαδή να μπορούν να επιλέξουν με αντικειμενικά κριτήρια: Ποια παρέμβαση είναι εφικτή να γίνει από άποψη κόστους Πού απαιτείται να γίνει παρέμβαση κατά προτεραιότητα Πότε είναι ο καταλληλότερος χρόνος να προγραμματισθεί η εκτέλεσή της Πόσο αποτελεσματική είναι στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Η οριστική λύση του προβλήματος Μόνο η εφαρμογή ενός Συστήματος Διαχείρισης των Υποδομών μπορεί να βοηθήσει τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να αποτιμήσουν τις παρούσες και μελλοντικές συνθήκες και ανάγκες και να καθορίσουν τον καλύτερο συνδυασμό εργασιών συντήρησης και βελτίωσης σε ένα οδικό δίκτυο με περιορισμένους πόρους. Μόνο ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να υποστηρίξει σημαντικά τη λήψη αποφάσεων των αρμοδίων.

Δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης παρεμβάσεων με εργολαβίες

Εφαρμογή διαδικασιών μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, σύνθεσης κυκλοφορίας και ταχυτήτων

Εφαρμογή καταγραφής και ανάλυσης τροχαίων ατυχημάτων

Εισαγωγή ατυχημάτων

Δεδομένα οδικού περιβάλλοντος

Αναζητήσεις

Εφαρμογή αναζήτησης

9α Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ 5α Ν.Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Σύγκριση αποτελεσματικότητας παρεμβάσεων από τη μείωση ατυχημάτων ΝΕΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ από χ.θ έως χ.θ ΝΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ και Τρ. Αμαλιάδας (τμήμα έως κόμβος Ν. Μανωλάδας-Ψάρι) ΝΕΟ ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ και Τρ. Αμαλιάδας (τμήμα έως κόμβοι Λεχαινών και Ανδραβίδας)

5α Ν.Ε.Ο. ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 9α Ν.Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ-ΠΥΡΓΟΥ

Συμπεράσματα Μόνο με την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων και διαδικασιών μπορεί μία αρμόδια Υπηρεσία να επιλέξει και προγραμματίσει ορθές ενέργειες και παρεμβάσεις. Η Υπηρεσία μας πολύ σύντομα θα μπορεί αφενός μεν να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων που ήδη έχουν γίνει στο ΕΟΔ αφετέρου δε να προτείνει νέες εκεί που απαιτείται κατά προτεραιότητα. Παράλληλα προσανατολίζεται στο να ζητήσει αρμοδίως την πιλοτική εφαρμογή νέων καινοτόμων παρεμβάσεων σε θέσεις υψηλής επικινδυνότητας όπως: Τοποθέτηση ηχητικών εγκαρσίων ταινιών σε κρίσιμες περιοχές με συσσώρευση ατυχημάτων, όπως διασταυρώσεις, καμπύλες Κατασκευή έγχρωμων ασφαλτοταπήτων σε περιοχές διασταυρώσεων Τοποθέτηση ηλεκτρονικών συσκευών μέτρησης ταχύτητας οχήματος που προσεγγίζει σε περιοχές με περιορισμό ταχύτητας και με μεγάλο δείκτη ατυχημάτων Κατασκευή αντιολισθηρών λεπτοταπήτων