Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ 2012-2013
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ

2 Η σπουδαιότητα του θέματος που επιλέξαμε
Σήμερα, καθημερινά, στους ελληνικούς δρόμους γίνεται ένας ανελέητος και ατελείωτος πόλεμος. Είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οδικής ασφάλειας με έναν υψηλό δείκτη τροχαίων ατυχημάτων ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και με ανυπολόγιστες συνέπειες. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να αναγνωρίζουν τους οδικούς κινδύνους και να μαθαίνουν πώς να τους αποφεύγουν.

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
Κυκλοφοριακή αγωγή είναι μια διαδικασία που αποβλέπει στον έμμεσο προσανατολισμό του ατόμου για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς κυκλοφοριακού συστήματος, μέσα από την αποδοχή ενός κώδικα οδικής κυκλοφορίας που οριοθετεί την οδική συμπεριφορά των ατόμων και έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά.

4 TI EINAI O KOK  Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ή αλλιώς Κ.Ο.Κ) είναι ένα επίσημο σύνολο κανόνων που εκδίδονται από το κράτος και ανανεώνονται σε τακτά διαστήματα και αφορούν την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο οδικό δίκτυο.

5 ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
Α. Η κατακόρυφη σήμανση που περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες πινακίδων: (i) Τις πινακίδες αναγγελίας κινδύνου οι οποίες ενημερώνουν τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τις οδούς για τους κινδύνους που υπάρχουν σ’ αυτές ώστε να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα. Οι πινακίδες αυτές έχουν σχεδόν όλες σχήμα τριγώνου με κόκκινο πλαίσιο και εσωτερικό υπόβαθρο κίτρινου χρώματος εκτός αυτών που αφορούν τις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις. (ii) Τις ρυθμιστικές πινακίδες οι οποίες πληροφορούν τους οδηγούς για τις απαγορεύσεις, τις υποχρεώσεις ή τους περιορισμούς προς τους οποίους πρέπει αυτοί να συμμορφώνονται. (iii) Τις πληροφοριακές πινακίδες οι οποίες πληροφορούν τους οδηγούς σχετικά με τις οδούς, τις κατευθύνσεις, τις χιλιομετρικές αποστάσεις κ.τ.λ.

6 Β. Η οριζόντια σήμανση που αφορά τις διαγραμμίσεις επί των οδοστρωμάτων (π.χ. διαβάσεις πεζών, διαγράμμιση αριστερής στροφής), για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την προειδοποίηση κ.τ.λ. Οι διαγραμμίσεις είναι απόλυτα συμβατές με τις πινακίδες και ιδιαίτερα χρήσιμες στις δύσκολες συνθήκες οδήγησης: νύχτα, ομίχλη, βροχή.

7 ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ  διάβαση «Ζέμπρας» (όπου δεν υπάρχει φωτεινός σηματοδότης)

8  διάβαση «Πελεκάνου» (όπου υπάρχει φωτεινός σηματοδότης αυτόματος ή ενεργοποιούμενος με κουμπί από τον πεζό)

9 ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΗΜΑΤΑ

10

11 Πάντα φοράμε το κράνος μας όταν ανεβαίνουμε σε ποδήλατο ή μηχανή

12

13 Δεν καθυστερούμε τα οχήματα πυροσβεστικής
Δεν καθυστερούμε τα οχήματα πυροσβεστικής. Μην ξεχνάμε ότι κάπου υπάρχει φωτιά. Κάποιος άνθρωπος, σπίτι ή δάσος κινδυνεύει

14 Δεν οδηγούμε ποτέ όταν έχουμε πιει

15 Τα κράνη σώζουν ζωές

16 Οι μηχανές δεν είναι παιχνίδι

17 Σε περίπτωση ατυχήματος τρέχουμε να καλέσουμε βοήθεια, αν δε μπορούμε να προσφέρουμε πρώτες βοήθειες

18 Από αυτό το σημείο μπορούμε να ξεκινήσουμε τον περίπατό μας

19

20


Κατέβασμα ppt "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΤΟΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google