1 «Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών κυρίαρχος πυλώνας στη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», Νοέμβριος 2015.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η Οικονομική Κρίση: Επιπτώσεις και Αντιδράσεις στον επιχειρηματικό κόσμο Αποτελέσματα έρευνας Αθήνα, 14 Ιουλίου 2009.
Advertisements

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ.
ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Νίκος Τσάμης Γ. Διευθυντής Μηχανικός Η/Υ & Πληροφορικής, ΜΒΑ Επενδύσεις σε Νέες Τεχνολογίες.
Δημήτριος Κοντός πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εργασίας
1 Πιστωτική επέκταση προς τα ελληνικά νοικοκυριά Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2006.
Όμιλος Εταιριών της Α.Γ.Ε.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ Ημέρα Αναλυτών – 24η Μαΐου 2007.
ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 28/05/2004.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΠΕ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ.
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Διεύθυνση Στρατηγικής και Οικονομικής Ανάλυσης Ιούλιος 2012 Παύλος Μυλωνάς.
10.Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ – ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΟΣ
Το Οικονομικό Κλίμα και οι Αγορές Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών το Νοεμβρίου 2009 Δρ. Έλλη Παγουρτζή Πρόεδρος Δ.Σ Παρατηρητήριο για την ΚτΠ 11.
Ο Κλάδος της Κινητής Τηλεφωνίας στο νέο περιβάλλον Αύγουστος 2011 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
GALLUP INTERNATIONAL ASSOCIATION ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 2003 ΕΛΛΑΔΑ Ετοιμάστηκε για την Eυρωπαϊκή Ένωση Επιμελητηρίων από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
Σελίδα 1 ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟ. Σελίδα 2 OTE - Ευρυζωνικότητα Οι Ευρυζωνικές Υπηρεσίες αποτελούν την κύρια ευκαιρία ανάπτυξης στις τηλεπικοινωνίες.
Κύρια Ευρήματα Μελετών και Ερευνών Θοδωρής Λιανός.
Logistics partnership and national strategy: A 360° approach Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των logistics στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών στην οικονομία και.
1 Έρευνα για την οικονομία Ελλάδα 2004 Ετοιμάστηκε ειδικά για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ημερομηνία: 5 Νοεμβρίου 2003 TNS ICAP 64, Vas. Sofias Ave.,
Οικονομικές Επιπτώσεις κινητής τηλεφωνίας
Αξιολόγηση δεδομένων αγοράς Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στην Ελλάδα Μηνάς Καρατζόγλου Προϊστάμενος Τμήματος Παρακολούθησης της Αγοράς και του Ανταγωνισμού.
Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσιτηλ.: τηλ.: ΧΟΡΗΓΟΣ: Μέλος του δικτύου :
1 Κινητές Επικοινωνίες: Στρατηγικός Άξονας για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας Infocom World 2010 Ψηφιακή Ελλάδα: στο σταυροδρόμι της ευρυζωνικής.
Όμιλος Ηρακλή Ημέρα Αναλυτών – 12η Απριλίου 2006.
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
Προκλήσεις κλάδου: Κόστος κινητής τηλεφωνίας Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν προσεγγίσει το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Η πτωτική πορεία.
Η Διεθνής Κρίση και η Ανεργία Μια Αμφ ί δρομη Σχ έ ση.
Δίκτυα Υποδομών Ανδρέας Πολυκάρπου. Δίκτυα Ανοικτής Πρόσβασης Το πρώτο επίπεδο ενός δικτύου ανοικτής πρόσβασης είναι το καθεστώς ιδιοκτησίας, που είναι.
Τρίτη 31 Iανουαρίου 2006 Πολύκαστρο Διάλεξη:Η ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Δρ. Μηχ. - ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΩΡΗΣ.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 4η
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Ασκήσεις - Εφαρμογές Διάλεξη 6η
Ελληινκή Βιομηχανία: προς την οικονομία της γνώσης, ΤΕΕ,Αθήνα 3-5 Ιουλίου 2006 ΘΕΜΑ: Η Βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην.
Κλαδική Ανάλυση – Μελέτη της ICAP Group «Οι Συνέπειες της Κρίσης στους διαφόρους Κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας» Διεύθυνση Οικονομικών Κλαδικών Μελετών.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ Σύμβουλος ΔΣ/ΔΣΑ Μέλος ΕΔΕΚΑ Μέλος Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων «Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ.
Μακροοικονομικές και αναδιανεμητικές τάσεις από μία αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.
1 «Οι Ψηφιακές Επικοινωνίες Βασικός Πυλώνας Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» Ιούνιος 2016.
Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών Επικαιροποίηση Q Μάϊος 2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Πανεπιστήμιο Κρήτης Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Μελέτη βιωσιμότητας ακτοπλοϊκής γραμμής Ρεθύμνου – Πειραιά Χρηματοδότηση Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1 Κοινωνικοοικονομική Αποτίμηση του Κλάδου της Κινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα Μάιος 2009.
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΜΜΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΚΑΓΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΡΑΜΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
Η αξία των ηλεκτρονικών συναλλαγών στις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις Ρέα Βερβίτα Γενική Διευθύντρια Rent a Car.
Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσιτηλ.: fax.:
Εξελίξεις στον Παγκόσμιο και τον Ελληνικό Τουρισμό και στα Βασικά Μεγέθη της Ελληνικής Ξενοδοχίας το 2015 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ.
Αποτίμηση και Προκλήσεις του Κλάδου της Κινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα Οκτώβριος 2010 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
 ΕΛΛΑΔΑ *ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ) * ΔΙΑΦΘΟΡΑ (ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ) * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
Πηγές δεδομένων: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Πλήρης πρόσβαση στην Ετήσια έκθεση.
Χρηματοοικονομική Ανάλυση …η διαδικασία άντλησης οικονομικών πληροφοριών από τα χρηματοοικονομικά στοιχεία μιας εταιρείας. Η χρηματοοικονομική ανάλυση.
Γιατί η ελληνική οικονομία έχει το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχούς ύφεσης;Γιατί η ελληνική οικονομία έχει το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχούς ύφεσης; Γιατί ο νομός μας.
ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΜ:Δ15100 ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Λογιστική Κόστους Ενότητα # 10: Προϋπολογισμοί Διδάσκουσα: Σάνδρα Κοέν
«Σημερινή Κατάσταση Δημογραφικές Εξελίξεις & Διεθνής Εμπειρία»
IR Release Q Μάιος 2013 Ευρώπη Ελλάδα Υγεία - Ιατρικές Υπηρεσίες
Παράδειγμα 1 Μια ΚΑΕ παρουσίασε τα εξής αποτελέσματα για τα έτη 2006 και Κέρδη χρήσης
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΑΝ ΑΕ
Άσκηση 1.
Παράδειγμα 1 Το εργοστάσιο μιας επιχείρησης έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 7000 μονάδων. Η συνήθης παραγωγική δραστηριότητα.
ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια: Ζέζου Σταυρούλα Επιβλέπων Καθηγητής:
Patras Forum 2017 Patras IQ Χ. Ι. Μπούρας
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Αποτελέσματα κλάδου – ‘α 6μηνο 2016
Μελέτη Κόστους Κινητών Επικοινωνιών
Αναλυση χρηματοοικονομικων καταστασεων
ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών κυρίαρχος πυλώνας στη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», Νοέμβριος 2015

2 Αποτελέσματα Κλάδου στην Ύφεση: Μείωση Εσόδων και Κερδών

3 Συνεισφορά στην οικονομία - Επενδύσεις Περισσότερες από €7,5 δις συνολικές επενδύσεις από το 1993 μέχρι σήμερα, χωρίς να περιλαμβάνονται οι άδειες. Την τελευταία 5ετία, όπου συνολικά οι επενδύσεις στην ελληνική οικονομία έχουν μειωθεί κατά δύο τρίτα, ο κλάδος συνεχίζει να επενδύει κάθε έτος το 11%- 13% των εσόδων του και το 28%-35% του EBITDA, χωρίς τις επενδύσεις σε άδειες δίκτυων νέας γενιάς. Το α’ 9μηνο του 2015 τα ποσοστά αυτά ανήλθαν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα (14,8% των εσόδων από υπηρεσίες και 38,2% του EBITDA) Πηγή: Ανάλυση στοιχείων παρόχων κινητής τηλεφωνίας * Τα παρουσιαζόμενα μεγέθη αφορούν στο α’ 9μηνο του 2015 Παρά τις δυσκολίες από την οικονομική συγκυρία, οι επενδύσεις του κλάδου αυξηθηκαν το 2014 κατά 21% και το α΄9μηνο του 2015 κατά 12,4%.

4 Το Ελληνικό οικονομικό περιβάλλον της ύφεσης και οι κινητές τηλεπικοινωνίες Το υφεσιακό περιβάλλον της ελληνικής οικονομίας έχει επιδράσει άμεσα στον κλάδο των κινητών τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων κατά 52% από το Πηγή: Eurostat, ανάλυση στοιχείων παρόχων κινητής τηλεφωνίας * Μεταβολή ά’ 9μηνου 2015 προς α’ 9μηνο 2014

5 Αποτελέσματα κλάδου – Έσοδα από υπηρεσίες Το 2015 τα έσοδα του κλάδου από υπηρεσίες μειώνονται για 8 ο συνεχή χρόνο με ετήσιο ρυθμό 4,1%. Τα έσοδα από δεδομένα και οι πωλήσεις συσκευών συμβάλλουν θετικά το 2015 στα έσοδα. Τα έσοδα έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την οικονομική κρίση, τη μείωση των τιμών, ρυθμιστικές αλλαγές στα τέλη τερματισμού και την υπερφορολόγηση των υπηρεσιών Η επιβολή capital controls και η γενικότερη αβεβαιότητα το γ’ τρίμηνο δεν φαίνεται να επηρέασαν σημαντικά τα έσοδα Τα έσοδα από δεδομένα παρουσιάζουν δυναμική (αύξηση όγκου δεδομένων κατά 60%-95% το 2015 ανάλογα με τον πάροχο) αλλά υπολείπονται κατά πολύ συγκριτικά με την Ευρώπη. Πηγή: Ανάλυση στοιχείων παρόχων κινητής τηλεφωνίας * Τα παρουσιαζόμενα μεγέθη αφορούν στο α’ 9μηνο του 2015 ενώ η μεταβολή αφορά το 9μηνο του 2015 προς το αντίστοιχο 9μηνο του 2014

6 Ο κλάδος έχει περιορίσει σημαντικά τα έξοδα του τα τελευταία έτη, επιτυγχάνοντας να συγκρατήσει τη μείωση του EBITDA. Το αρνητικό χρηματοοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα οδηγεί τις εταιρείες να χρηματοδοτούν τις επενδύσεις για νέα δίκτυα με ίδια κεφάλαια από τις χρηματοροές τους. Αποτελέσματα κλάδου – EBITDA Το EBITDA του κλάδου έχει μειωθεί κατά 58% από το 2008 και μετά, ωστόσο το 2015 διαφαίνεται συγκράτηση της μείωσης στον ετήσιο ρυθμό του 2%. Πηγή: Ανάλυση στοιχείων παρόχων κινητής τηλεφωνίας * Τα παρουσιαζόμενα μεγέθη αφορούν στο α’ 9μηνο του 2015 ενώ η μεταβολή αφορά το 9μηνο του 2015 προς το αντίστοιχο 9μηνο του 2014

7 Δείκτες χρήσης – Συνδρομητές Ο αριθμός των συνδρομητών σταθεροποιήθηκε το 2014 αλλά παρουσιάζει νέα μείωση το 2015 Η μεγάλη μείωση κατά 5,3 εκ. συνδρομητές το 2010 και 2011 οφείλεται στην ταυτοποίηση. Τα επόμενα έτη όμως ο αριθμός των συνδρομητών αυξήθηκε, χωρίς να φτάσει όμως τα επίπεδα του Πηγή: Ανάλυση στοιχείων παρόχων κινητής τηλεφωνίας * Τα παρουσιαζόμενα μεγέθη αφορούν στο α’ 9μηνο του 2015 ενώ η μεταβολή αφορά το 9μηνο του 2015 προς το αντίστοιχο 9μηνο του 2014

8 Δείκτες χρήσης – Έσοδα ανά χρήστη (ARPU) Το 2014 και 2015, τα έσοδα ανά χρήστη (ARPU) στην Ελλάδα μειώνονται περαιτέρω κατά 2% ελαφρά κάτω από τα 10€ μηνιαίως. Ενώ μέχρι το 2006, το ARPU στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ήταν σε συγκρίσιμα επίπεδα, τα επόμενα έτη στη χώρα μας μειώθηκε πολύ ταχύτερα, λόγω μείωσης των τιμών Η χαμηλότερη τιμή ανά λεπτό ομιλίας και η χαμηλότερη διείσδυση δεδομένων στην Ελλάδα επιδρούν αρνητικά στο δείκτη αυτό. Πηγή: Ανάλυση στοιχείων παρόχων κινητής τηλεφωνίας * Τα παρουσιαζόμενα μεγέθη αφορούν στο α’ 9μηνο του 2015 ενώ η μεταβολή αφορά το 9μηνο του 2015 προς το αντίστοιχο 9μηνο του 2014

9 Δείκτες χρήσης – Λεπτά ομιλίας Το 2014, τα συνολικά λεπτά ομιλίας και τα λεπτά ομιλίας ανά χρήστη ανέκαμψαν, αλλά το 2015 παρουσιάζουν στασιμότητα Πηγή: Ανάλυση στοιχείων παρόχων κινητής τηλεφωνίας * Τα παρουσιαζόμενα μεγέθη αφορούν στο α’ 9μηνο του 2015 ενώ η μεταβολή αφορά το 9μηνο του 2015 προς το αντίστοιχο 9μηνο του 2014