ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ. ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τραπεζοκομία Μαθημα 1ον.
Advertisements

Επιμέλεια Π. Τσάκωνας. 1. Ποια από τα ακόλουθα αποσπάσματα αλγόριθμων πραγματοποιούν σωστά την ταξινόμηση του πίνακα Α; ΓΙΑ i ΑΠΟ 2 ΜΕΧΡΙ Ν ΓΙΑ j ΑΠΟ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»
Το EPS σήμερα ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΤΕΝΙΩΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ E.O.Q MANAGER ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.
ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΙI : Κρυσταλλοχημεία και Συστηματική των Ορυκτών 9 η Διάλεξη: Νησοπυριτικά Ορυκτά ΔΙΔΑΣΚΩΝ : Δ. ΠΑΠΟΥΛΗΣ Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας.
Εφαρμογές ηλιακής ενέργειας στη θέρμανση θερμοκηπίων Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ Σ.ΤΕ.Γ Τμήμα Γεωργικών Μηχανών και Αρδεύσεων Μάθημα: Έλεγχος Περιβάλλοντος Αγροτικών.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα έχουν καταστήσει τη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΔΑΔ) βασική προϋπόθεση επιβίωσης και.
Κατάρτιση Επιχειρηματικού Σχεδίου. Επιχειρηματικός Σχεδιασμός Επιχειρηματικός σχεδιασμός σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας αποφασίζει τι θα κάνει, πώς θα.
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ. ΟΟρίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. ΑΑναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 1 : ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ Θεοφανίδης Φαίδων Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Τμήμα Διοίκησης.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι Μ. Δ. Χρυσομάλλης Αναπληρωτής Καθηγητής.
1. Πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές μεταβολές (11ος-15ος αιώνας)
Ανάπτυξη και δοκιμή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.
Μάθημα 6 Η γενιά του Η γενιά του 80΄ ή Νέα Αθηναϊκή Σχολή.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
Εύγευστη πίτα, νόστιμη και θρεπτική, με αγνά παραδοσιακά Κυπριακά υλικά. Delicious pitta bread, with traditional Cypriot products.
Νερό: το μόριο της ζωής Γιάννης Ζαμπετάκης Λέκτορας Χημείας Τροφίμων και Lead Auditor Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η κοινωνικοπολιτισμική δεξιότητα ως στόχος στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας ως ξένης Άννα Χατζηπαναγιωτίδη/ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Δημ. Δρογκούλας.
Ορισμός και έργο της αγωγής
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
Φιαλίδια Αερίου.
Τα προπύλαια του Μονάχου
Τεχνολογία Δομικών Υλικών
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
Διάλεξη11η: Επαναληπτική Διάλεξη
Διοικητικη πρακτικη 6ο μαθημα
ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΧΡΗΜΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Τι είναι η κομποστοποίηση
Όγκοι Θώρακος Χρήστος Προκάκης Χειρουργός Θώρακος
Kant: Ηθική Φιλοσοφία Ενότητες 6η & 7η : Η κατηγορική προστακτική
Βάσεις Δεδομένων Ι 7η διάλεξη
ΑΣΙΛ ~ ΚΛΩΝΤ ΝΤΕΜΠΥΣΣΙ.
ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ – ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
Τα μαγικά ποτήρια Ερμηνεία: Το υγρό-τσάι που γεμίζει τα ποτήρια είναι το ζουμί από βρασμένο κόκκινο λάχανο και περιέχει μια φυσική χρωστική (ανθοκυανίνη)
OI TΡEIΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ Οι τρεις Ιεράρχες ,προστάτες των γραμμάτων και των εκπαιδευτικών, γιορτάζουν στις 30 Ιανουαρίου.
Βίνσεντ Βαν Γκογκ ( ).
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ: ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜAΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2 ΟΜΑΔΑ: «ΚΑΠΩΣ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΟΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΙΩΓΑ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΠΟΥΛΟΣ ΕΛΕΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΕΥΗ.
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Πετσιμέρη Ειρήνη
Πίνακας 4-8 Τιμοθέου Τιμόθεος Α.Μ
Κοστολόγηση.
ΔΙΑΛΕΞΗ 5 Νοσήματα Αναπνευστικού Συστήματος Βρογχικό Άσθμα Πνευμονίες
Αύριο γίνομαι είκοσι χρονών Αλαίν Μαμπανκού
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Η ΤΑΣΗ + -.
Κεφάλαιο 4: Επιχειρηματικό Σχέδιο: Ο χάρτης που οδηγεί στην επιτυχία
Γρανίτης Ρυόλιθος Γάββρος Βασάλτης Περιδοτίτης
Η Ελλάδα στα τέλη του 19ου αιώνα
МЕТАЛНА ВЕЗА..
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Pan dresse le portrait à charge d'un solitaire bourru et sournois qui a pris une femme malheureuse qu'il tyrannise et qui le quitte pour vivre une vie.
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Μοντέλα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών
ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
Бор постулаттары. Сутегі тектес атом үшін Бор теориясы
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΣΟΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.
Ηλεκτρονικό κατάστημα Είδη πάρτυ – ιδέες για παιδικά πάρτυ
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Л.11. Фізіка малекул 1. Паняцце аб хімічнай сувязі 2. Валентнасць
Γυναικείο Ποδόσφαιρο στη Κύπρο
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ – ΜΕΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΤΡΗΣΗΣ SI
ΦΑΡΜΑΓΑΛ A.E. Γαλακτοβιομηχανία
Document paru dans la revue "Crónica de los Tiempos" d’avril 2002.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟN ΦΟΥΡΝΟ

ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει τη μέθοδο.  Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.  Επεξηγεί τα διάφορα σημεία προσοχής και τα στάδια της μεθόδου.

ΟΡΙΣΜΟΣ:  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΕΓΝΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΥΓΡΟΥ.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΑΥΤΗ:  ΨΩΜΙ  ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ (ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ)  ΠΑΤΑΤΕΣ  ΑΥΓΑ  ΦΡΟΥΤΑ  ΚΡEΜΕΣ  ΕIΔΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚHΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΕΘΟΔΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:  ΦΟΥΡΝΟΥΣ  ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ  ΦΟΡΜΕΣ  ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΑ  ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΔΟΧΕΙΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ BAKING:  ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ. Η ΜΟΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΤΜΟΣ, Π.Χ. CAKES.

 ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΓΡΑΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ (Π.Χ. ΨΩΜΙ). Η ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΔΟΧΕΙΟΥ ΜΕ ΚΟΧΛΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.

ΜΕ ΜΠΕΝ-ΜΑΡΙ (ΒAIN ΜARIE) ΟΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΥΓΑ, ΟΠΩΣ Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ (CRÈME CARAMEL AND SOUFFLÉS).

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ  Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΘΕΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΡΟΤΟΥ Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Σ’ ΑΥΤΟΝ.  ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ.  ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ  Η ΤΡΟΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΡΑΦΙ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΖΕΣΤΟ.  ΤΟ MISE EN PLACE ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΑΥΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΥΧΟΝ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ  ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΔΟΧΕΙΩΝ (GREASING).  ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΓΙΑ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΚΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΜΕΡΙΔΩΝ. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΣΙΜΟ.  Η ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ  Η ΕΠΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΜΕ ΠΙΝΕΛΟ (BRUSHING) ΓΙΝΕΤΑΙ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΚΤΥΠΗΜΕΝΟ ΑΥΓΟ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΓΑΛΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΓΑΛΑ Η’ ΝΕΡΟ.

ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ  ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ (DUSTING) ΓΙΝΕΤΑΙ: ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ, ΜΕ ΑΛΕΣΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ Η΄ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ Η΄ ΦΟΡΜΕΣ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΨΩΜΙΑ Η΄ ΡΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ Η΄ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ (Π.Χ. ΖΥΜΕΣ).

ΣΤΟΧΟΙ  Ορίζει τη μέθοδο.  Αναφέρει τις τροφές που ψήνονται με τη μέθοδο αυτή.  Ονομάζει τον εξοπλισμό που απαιτείται.  Περιγράφει τη μέθοδο.  Αναφέρει τα σημεία που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.  Επεξηγεί τα διάφορα σημεία προσοχής και τα στάδια της μεθόδου.