ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ Η 21η ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της εξάλειψης των φυλετικών.
Advertisements

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πληροφορίες.
European Citizenship Learning to get-Learning to give.
Τίτλος Εργασίας: Η Ιταλική Εισβολή Στην Ελλάδα 28 Οκτωβρίου 1940
Ευρωπαϊκή Ένωση 27 κράτη-μέλη 23 επίσημες γλώσσες
28. Κοινωνία και κράτος στον Μεσοπόλεμο
Ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
Οι Γέφυρες του Κόσμου Μια διαθεματική ματιά πάνω στο ρόλο των γεφυριών στη ζωή και την ιστορία.
ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου Πέμπτη
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΟΣ
Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ερωτήσεις Multiple choice Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.
Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας Αντωνακάκης Γεώργιος Ηράκλειο 01/12/2014.
28η Οκτωβρίου 1940.
Εργασία για τους Τριάκοντα τυράννους
Η στρατιωτική δικτατορία στην Ελλάδα
* ΑΡΘΡΟ 1 * 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν.
28 Οκτωβρίου 1940: Μια ιστορική εθνική επέτειος που, κάθε χρόνο, γιορτάζεται με κάθε επισημότητα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος.
Ευρώπη, Ελλάδα, Νέοι : προοπτικές. Ευρωπαϊκή ένωση.
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Κορκοβέλου Ρεγγίνα Κυπριανού Νεφέλη Εργασία για το μάθημα Νέα Ελληνικά και Λογοτεχνία Υπεύθυνη καθηγήτρια: Σπυροπούλου Ελένη Β’3 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα.
Τα Σύμβολα της Ενωμένης Ευρώπης
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Όλοι μαζί μια αγκαλιά, όλοι μαζί μια ένωση.
Η Ελληνική Μαθηματική Παιδεία του 4 ου αιώνα π. Χ. Ν. Καστάνη.
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Η Ελλάδα πολεμά τον φασισμό.
28η Οκτωβρίου 1940.
28η Οκτωβρίου 1940 Αφιέρωµα.
Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ
Μάθημα 7ο H Μεσόγειος τον 20ο αιώνα
39 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ:Β5
Ιστορία, θεωρίες και θεσμοί της ΕΕ 2 ο τμήμα Η Ευρώπη της δεκαετίας του 1950.
28η Οκτωβρίου.
Γυμνασιο καλυβιων: ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 Φιλελληνισμός είναι ένας όρος που μαρτυρείται ήδη από το  Από τα τέλη του 18 ου αιώνα δήλωνε την ιδεολογία και πολιτική κίνηση που αναπτύχθηκε.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ
Γεωργάκη Άννα-Μαρία Φίλιου Δήμητρα Χαλός Αλέξανδρος Χαντρόι Βησσαρίων.
ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Β’ ΤΑΞΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Την εποχή που η Ελλάδα ήταν σκλαβωμένη στους Τούρκους, στην Ευρώπη σημειώθηκαν πολύ σημαντικά γεγονότα. Κεφ. 2 Η Ευρώπη στα νεότερα χρόνια (κοσμογονικές.
Αξίες με την ίδια… αξία!! ανάδειξη των αξιών, της ιστορίας και του πολιτισμού της Ευρώπης μέσα από τις αναπαραστάσεις στην εθνική όψη του € των κρατών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΛΙΑΔΟΥ – ΤΑΧΟΥ ΣΟΦΙΑ «Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 1: Εισαγωγή στη μελέτη της οικονομικής ιστορίας Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
ΑΠΟ ΤΟΝ Α΄ ΣΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ
Αγροτική Κοινωνιολογία
Ιστορική εξέλιξη Παιδαγωγικής Επιστήμης Διεθνής παιδαγωγική σκέψη και πράξη Πρώτες παιδαγωγικές αντιλήψεις: φιλόσοφοι, θεολόγοι Διαμόρφωση καθαρά παιδαγωγικής.
Β ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ & ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 1940.
Ο όρος Αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον ελληνικό κόσμο κατά την περίοδο της αρχαιότητας. Αναφέρεται όχι μόνο στις περιοχές του σύγχρονου.
H ευρωπαϊκή ενοποίηση. Από την ΕΟΚ στην ΕΕ
«Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» (ταξίδι γνωριμίας)
1. «Αμφιβολίας Εγκώμιον», του Νίκου Δήμου
Μαθημα 2ο Τα επαναστατικα κινηματα στην ευρωπη 19ος αιωνασ
Θρησκευτική Μεταρρύθμιση
Αρχαϊκη ρωμη (8-6ος αι. π.Χ.)
Το αγροτικό ζήτημα. Συνέπειες βιομηχανικής επανάστασης Αγροτικός τομέας: κυριαρχία μέχρι το 19 ο αιώνα Οικονομικές εξελίξεις (βιομηχανική επανάσταση)
Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
Σε όλα τα όργανα της Ε.Ε. αντιπροσωπεύονται τα κράτη-μέλη.
Θρησκευτική Μεταρρύθμιση
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ.
Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843 ΕΩΣ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1862)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΟΘΩΝΑ (1833) ΕΩΣ ΤΗΝ 3η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1843
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΑΖΙΣΜΟΣ Αναστασάκης Κωνσταντίνος Αντωνάκη Φωτεινή Βούτουνα Χρυσούλα Μπαλή Ιωάννα Παναγιωτοπούλου Όλγα-Μαρία

ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ Ο φασισμός είναι ριζοσπαστική αυταρχική εθνικιστική πολιτική ιδεολογία Στοχεύει: να θέσει το έθνος υπεράνω κάθε άλλης αξίας και να δημιουργήσει µια κινητοποιημένη εθνική κοινότητα. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιταλία του Μουσολίνι και αναπτύχθηκε από τους Γερμανούς Ναζιστές

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ  Fascismo Fasces: αρχαίο ρωμαϊκό έμβλημα εξουσίας, που απεικόνιζε ράβδους δεμένες γύρω από έναν πέλεκυ.  Littores: είδος ομάδων σωματοφυλάκων των γερουσιαστών της αρχαίας Ρώμης.

Ισχύ δια της ενώσεως: µια µόνο ράβδος σπάζει εύκολα, ενώ µια δέσμη πολύ δύσκολα. Το σύμβολο του φασισμού. Fascio di combattimento: ομάδες - δέσμες µάχης.

ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ Ο φασισμός γεννήθηκε µετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ιταλία από τον Μπενίτο Μουσολίνι το 1919 χωρίς ακόμα ν’ αποτελεί δόγμα ή να προσδιορίζει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Φασισμός απέρριψε τα κύρια φιλοσοφικά ρεύματα του 18ου και 19ου αιώνα, το πνεύμα της Αμερικανικής και της Γαλλικής επανάστασης που είχε δώσει έμφαση στην ελευθερία του ατόμου και στην ισότητα μεταξύ των ανθρώπων και των φυλών. «να πιστεύεις, να υπακούς, να πολεμάς» «ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη»

Κορπορατισμός: Τρίτος Δρόμος Αντιτίθεται στην ελεύθερη αγορά και στην απεριόριστη επιδίωξη κέρδους. θέτει τους επιχειρηματίες και το εργατικό δυναμικό συνδεδεμένους στενά μαζί σε ένα οργανικό και πνευματικά ενοποιημένο σύνολο

ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ

Μπενίτο Μουσολίνι 1922 – 1943 Ηγέτης του πρώτου Φασιστικού κράτους. «Ντούτσε»

Γκαμπριέλε Ντ’ Ανούντσιο Ιταλός συγγραφέας οι απόψεις του οποίου συγγένευαν με την ιδεολογία του Μουσολίνι. Ίδρυσε το ελεύθερο κράτος του Φιούμε, προεικόνιση του Ιταλικού φασιστικού κράτους

Ί. Αντονέσκου Επέβαλε στη Ρουμανία δικτατορικό καθεστώς φασιστικού τύπου, το οποίο διήρκεσε από το 1940 έως το Αποφάσισε την είσοδο της χώρας του στο Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων του “Άξονα”.

Σαλαζάρ Αντόνιο ντε Ολιβέιρα Εγκαθίδρυσε στην Πορτογαλία μία από τις μακροβιότερες δικτατορίες στην Ευρώπη, το – εμπνευσμένο από τον φασισμό- «Νέο Κράτος» (Εστάντου Νόβου).

Ιωάννης Μεταξάς Στρατιωτικός και πολιτικός. Διορίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1936, οπότε και επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς της 4 ης Αυγούστου.

Φρανσίσκο Φράνκο Κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου πολέμου ( ) ανακηρύχθηκε «Καουδίλιο» (ηγέτης), ενώ το 1939 εγκαθίδρυσε στη χώρα του δικτατορικό καθεστώς.

Από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέµου πολύ λίγες πολιτικές ομάδες τόλμησαν να ταυτιστούν ανοιχτά με το φασισμό. Ο φασισμός δεν ανέπτυξε ποτέ πλήρες δόγμα ή πολιτική θεωρία. Η λέξη «φασίστας» χρησιμοποιείται συνήθως µε αρνητική σημασία, συχνά ως µια ετικέτα για επίκριση μιας αντίθετης άποψης, υποδηλώνοντας απολυταρχισμό και αντιδημοκρατική αντίληψη.

Το τέλος του Duce