Ελευθερία στα σχολεία Οδηγός εγκατάστασης Ubuntu Ltsp + Εκπαιδευτικό υλικό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
Advertisements

ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το λογισμικό του υπολογιστή
Κεφάλαιο 8 Πειρατεία Λογισμικού Πληροφορική Α’ Γυμνασίου Κεφάλαιο 8.
Φιλοσοφία Ενσωμάτωσης των ΤΠΕ
Εκπαιδευτικό λογισμικό Δέγγλερη Σοφία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ.
Μια υλοποιήσιμη δικτυακή πλατφόρμα εφαρμογών και διαχείρισης για τα Σχολικά Εργαστήρια Πληροφορικής 1 Δ. Σοφός, 1 Ν. Μανθάτης, Χ. 2 Καρατζόγλου, 3 Β. Νταλούκας.
Λειτουργικό Σύστημα ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ENOTHTA B.1.3 (1)
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισηγητής Καθηγητής • Διλιντάς Γεώργιος Σπουδαστές.
Ενσωμάτωση του μαθητικού υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία- Η προσέγγιση της Ψηφιακής Στρατηγικής Αθήνα, 29/10/2007 Δημήτρης Κοντογιαννόπουλος Στέλεχος.
& Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Χρήση και Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διαδικασία Τσουλής Μιλτιάδης
Γνωστικά εργαλεία είναι: οι εκπαιδευτικές εφαρμογές των Τ. Π. Ε
Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου Ειδικό Μέρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (κλάδοι ΠΕ60-70) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ.
ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΝΟΙΚΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕ LTSP
Ομάδα Α Διδακτική της Γλώσσας Γ’-Δ’ Δημοτικού
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Η ποιότητα της πληροφορίας στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται ή διανέμεται μέσω του Internet Χρήστος Σαβρανίδης Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Τμήμα ΦΠΨ.
Γνωριμία με το Λογισμικό του Η/Υ
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ Κάππας Κων/νος Επιμορφωτής ΤΠΕ -
Βασίλης Κόμης Αναπληρωτής Καθηγητής
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΜΑ 1.
Θεωρίες Μάθησης και Εκπαιδευτικά Λογισμικά
Εφαρμοσμένη Πληροφορική για εκπαιδευτικούς Δημήτρης Αντωνόγλου Νοε 2010.
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
Α’ Γυμνασίου Βιβλίο «Σημειώσεις» σελίδες Α2
Κεφ.1 Εισαγωγη στην εννοια του Αλγοριθμου και στον Προγραμματισμο
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
ΓνωριμΙα με το ΛογισμικΟ του ΥπολογιστΗ
Η διδασκαλία των δικτύων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με χρήση εικονικού περιβάλλοντος μάθησης Θ. Ζευγίτης Ημερίδα Καθηγητών Πληροφορικής.
Σχολικό Έτος ο ΕΚ Καρδίτσας Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης “H ενδοσχολική επιμόρφωση της καρδιάς μας. Ο ένας για τον άλλο” Η χρήση του.
Διδακτική της Πληροφορικής Παρουσίαση εκπαιδευτικών παιχνιδιών με σκοπό την κατανόηση βασικών αρχών της πληροφορικής Αντωνακάκη Δέσποινα Α.Μ 933 Καντεράκης.
1.5 Γλώσσες Προγραμματισμού
ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Λογισμικό της Εκπαίδευσης Κωστής Οικονομίδης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: To λογισμικό του υπολογιστή
26 Ιουνίου 2007 Το φθηνό μαθητικό laptop: Η περίπτωση του OLPC, τεχνολογικές και παιδαγωγικές προκλήσεις Χρήστος Μπούρας Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Κατηγορίες Λογισμικού. Περιγραφή Ενότητας  Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάσουμε την έννοια του λογισμικού. Θα αναπτυχθούν οι κατηγορίες λογισμικού με τις.
Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη.
Λογισμικό Υπολογιστή Για να μπορεί το Υλικό μέρος του Υπολογιστή να εκτελεί και τη πιο απλή επεξεργασία δεδομένων χρειάζεται ένα σύνολο εντολών.Οι οδηγίες.
Διδακτική Πληροφορικής
Διδακτική Πληροφορικής Ενότητα 3: Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση. Διδάσκων: Γεώργιος Σούλτης, Επίκουρος Καθηγητής. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Τεχνολογικής.
Εισαγωγή στην Έννοια του Αλγορίθμου και στον Προγραμματισμό
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 5: Γνωριμία με το Λογισμικό
Τίτλος πτυχιακής εργασίας Ανάπτυξη διαδικτυακής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και μικροεφαρμογής με δυνατότητες δημιουργίας-επεξεργασίας-χρήσης εκπαιδευτικών.
Γνωριμία με το Λογισμικό του υπολογιστή Μια παρουσίαση για τους μαθητές της Α΄ Τάξης του 49ου Γυμνασίου Αθήνας Διδάσκων: Χ. Μοτσενίγος 49ο Γυμνάσιο Αθήνας.
Α Τα Χαρακτηριστικά των ΤΠΕ που Ευνοούν τη Μάθηση.
Ubuntu / LTSP / sch-scripts Οργάνωση και Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ με ΕΛ/ΛΑΚ: Εμπειρία από την εφαρμογή σε 100 σχολεία Σιάχος Γιάννης Άλκης Γεωργόπουλος.
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.  ΥΛΙΚΟ(HARDWARE)  ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ(SOFTWARE)
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Οι φορητές εφαρμογές (portable apps) μία πρόσκληση για ηλεκτρονική μάθηση Νικόλαος Μαυραντζάς, Παναγιώτης Πολίτης Π.Τ.Δ.Ε., Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Προσαρμογή του Ubuntu για τα ελληνικά σχολεία Άλκης Γεωργόπουλος Φώτης Τσάμης Αλέξης Παναγιωτόπουλος
Αξιοποίηση παλαιών εργαστηρίων Πληροφορικής με sch-scripts σε διανομή LTS-Ubuntu Κε. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Σερρών Χ.Τριανταφύλλου-Ι.Ρίτας-Ι.Μποϊδίδης-Α.Κλέτσας 5η.
ΚΑΤΑΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ SCRATCH Χρήστος Μανώλης, Πληροφορικός ΠΕ 19 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 Ομάδα ανάπτυξης 6 ο εσπερινό ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.
A’ ΕΠΑ.Λ. Εφαρμογές Πληροφορικής Γεωργιλά Χιονία 1.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Γιώργος Σούλτης.
Παρουσίαση Web 2.0 εργαλείων
ΟΛΥΜΠΙΑΣ project Ο βασικός στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση των ανθρώπων με αναπηρίες, κάτι που είναι απόλυτα σύμφωνο τόσο με τις αρχές και την φιλοσοφία.
Γνωριμία με το Λογισμικό του Υπολογιστή
Κατηγορίες και Προδιαγραφές Λογισμικού Η/Υ (Software)
Θέματα Εργαστηρίων Πληροφορικής στα Δημοτικά της Α’ Αθήνας
Οι εκπαιδευτικές τεχνολογίες
Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός ΙΙ
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Διανομές Gnu Linux Workshop GNU/LINUX-Ubuntu Εγκατάσταση και Χρήση
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Εφαρμογές Νέφους ΚΕΦΑΛΑΙΟ 13.
Σκοπός Η συνοπτική παρουσίαση
Πληροφορική Μάθημα Κατεύθυνσης. Σκοπός Μαθήματος Οι μαθητές που θα ακολουθήσουν το μάθημα αυτό θα είναι ικανοί να λύνουν προβλήματα με αλγοριθμικό τρόπο,
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΟΥΙΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ελευθερία στα σχολεία Οδηγός εγκατάστασης Ubuntu Ltsp + Εκπαιδευτικό υλικό

Οδηγός εγκατάστασης Ubuntu LTSP Τι είναι το LTSP; Τι είναι οι Thin Clients; Τι χρειαζόμαστε Συνδεσμολογία του δικτύου Εγκατάσταση Ubuntu LTSP 9.04 Βασικές ρυθμίσεις του εξυπηρετητή Εφαρμογές Μετατροπή ενός υπολογιστή σε thin client

Τι είναι το LTSP Ελεύθερο λογισμικό Linux Terminal Server Project Xρησιμοποιείται για την δημιουργία δικτύων με thin clients Βασίζεται στην λογική των παλιών τερματικών Ένας server πολλοί thin clients Καλύτερη λύση για την εκπαίδευση

Τι είναι οι thin clients Συσκευές χωρίς σκληρό δίσκο Εκκινούν μέσω δικτύου Κοστίζουν από 140 μέχρι 300 ευρώ Thin Client μπορεί να γίνει και ένας συμβατικός υπολογιστής

Συνδεσμολογία

Μετατροπή υπολογιστή σε Thin Client Δεν χρησιμοποιείται ούτε ο επεξεργαστής ούτε ο δίσκος Εκκίνηση από το δίκτυο Κάρτα δικτύου PXE (Preboot eXecution Environment) Από CD, με την βοήθεια του Rom-o-matic

Πλεονεκτήματα Ευκολία συντήρησης – διαχείρισης Συντήρηση ενός υπολογιστή, προσθήκη εφαρμογών στον εξυπηρετητή Απουσία κακόβουλου λογισμικού Ευκολία αντιγράφων ασφαλείας Μειωμένο κόστος υλικού – λογισμικού Ελεύθερο λογισμικό Επαναχρησιμοποίηση παλαιού υλικού Χρήση παλιών υπολογιστών

Εκπαιδευτικό υλικό Εκπαιδευτική προσέγγιση Βασική χρήση υπολογιστή Επεξεργασία κειμένου Λογιστικά φύλλα Γλώσσα προγραμματισμού Logo. Παρουσιάσεις Περιήγηση στο διαδίκτυο Εργασία επεξεργασίας κειμένου

Φιλοσοφία ασκήσεων 1 Παρουσιάση των κουμπιών Πάρα πολύ αναλυτικά βήματα Υλοποίηση μιας συγκεκριμένης λειτουργίας Επανάληψη για δύο η τρεις φορές στην διάρκεια της θεματικής ενότητας Σε κάθε επανάληψη παρέχονται όλο και λιγότερες πληροφορίες, μέχρι να μην παρέχεται τίποτα

Φιλοσοφία ασκήσεων 2 Κάλυψη της ύλης, με πράξη μέσω των ασκήσεων Διάρκεια από 30 έως 40 λεπτά Θεωρία 5 λεπτά Παιδιά που τελειώνουν γρήγορα Περιήγηση στο διαδίκτυο Ζωγραφική Παιχνίδια Δραστηριότητα της επιλογής σας

Μορφή φύλλου εργασίας

Εγχειρίδιο χρήσης των ασκήσεων Ο μαθητής υλοποιεί την άσκηση, μόνος ή με την ομάδα του Ο καθηγητής εξηγεί χωρίς να πιάσει το ποντίκι του μαθητή Αν δεν θυμάται κάτι που έχει ήδη διδαχθεί, ο καθηγητής τον προτρέπει πρώτα να ψάξει μόνος του και αν δεν τα καταφέρει να ρωτήσει κάποιον συμμαθητή του

Τι κερδίζω; Μάθηση μέσω της πράξης Ο μαθητής πρέπει να καταλάβει ότι αυτός έχει την ανάγκη να μάθει Η ευρεση λύσεων με ”ψάξιμο” του μαθητή ή μέσω του περιβάλλοντος του, βοηθάει στην συνεργασία και την κατανόηση Ευθύνη της μάθησης να βαραίνει τους μαθητές, δικιά τους ευθύνη η ολοκλήρωση μιας άσκησης

Συμπεράσματα Οι μαθητές πρέπει να μάθουν να μαθαίνουν Κινέζικο ρητό: Ακούω και ξεχνώ, βλέπω και θυμάμαι, εφαρμόζω και καταλαβαίνω Στην Ελλάδα βρισκόμαστε στο Ακούω και ξεχνώ, μαλλόν δεν είναι αρκετό

Linux Greek Teachers Kαθηγητές πληροφορικής που χρησιμοποιούν Ubuntu, Ubuntu LTSP ή Linux γενικότερα. Ο σκοπός της είναι να προωθήσει την χρήση του ελεύθερου λογισμικού στην Ελληνική εκπαίδευση. Δύο έργα: scripts, τεκμηρίωση και ασκήσεις Linux Greek Teachers στο Google

Προτάσεις προς ΕΕΛΛΑΚ Διάθεση εξυπηρετητών LTSP στα σχολεία Προώθηση της λύσης και στα πανεπιστήμια Δημιουργία ενός διεθνούς project με ασκήσεις στην ίδια φιλοσοφία και σε εργαλεία που χρησιμοποιούνται από πανεπιστήμια.

Αλληγορία της σπηλιάς