Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέματα Εργαστηρίων Πληροφορικής στα Δημοτικά της Α’ Αθήνας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέματα Εργαστηρίων Πληροφορικής στα Δημοτικά της Α’ Αθήνας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέματα Εργαστηρίων Πληροφορικής στα Δημοτικά της Α’ Αθήνας
Θέματα Εργαστηρίων Πληροφορικής στα Δημοτικά της Α’ Αθήνας Δρ. Ιωάννης Αποστολάκης Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Α’ Αθήνας

2 Διεύθυνση: Κηφισίας 16 Αμπελόκηποι, 11526, Αθήνα
Τηλέφωνο: Φάξ: WEB:

3 Περιεχόμενα Η Οργάνωση του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Οι Αριθμοί
Ο ρόλος του Καθηγητή Πληροφορικής Πρωτοβουλίες του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Προτάσεις - Συζήτηση

4 Η Οργάνωση του ΚΕΠΛΗΝΕΤ

5 Ο τρόπος λειτουργίας των ΚΕΠΛΗΝΕΤ
Mε το ΦΕΚ 2316 Β/ καθορίζεται ο τρόπος λειτουργίας των ΚΕΠΛΗΝΕΤ με σαφή κριτήρια για τον τρόπο στελέχωσης αλλά και αναλυτική περιγραφή των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των Υπευθύνων και των Τεχνικών Υπευθύνων τους. Τα ΚΕΠΛΗΝΕΤ δεν λειτουργούν ως προμηθευτές υλικού (εξαρτημάτων) ή λογισμικού για τις σχολικές μονάδες. Στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Α’ Αθήνας έχει εισαχθεί σύστημα τυποποίησης διαδικασιών.

6

7 Οι Αριθμοί

8 Οι αριθμοί της Α’ Αθήνας στην Α/θμια
Οι αριθμοί της Α’ Αθήνας στην Α/θμια 470 μονάδες πρωτοβάθμιας (246 Νηπιαγωγεία) 185 εργαστήρια Πληροφορικής (από αυτά 62 κινητά) 7 εργαστήρια λειτουργούν με ΕΛ/ΛΑΚ 55 Διαδραστικά Συστήματα Διδασκαλίας 15 Δημοτικά Σχολεία δεν έχουν και δεν χρησιμοποιούν εργαστήριο Πληροφορικής.

9 Οι αριθμοί της Α’ Αθήνας στην Α/θμια
Οι αριθμοί της Α’ Αθήνας στην Α/θμια 81 εργαστήρια σε πολύ ικανοποιητική λειτουργία 44 εργαστήρια σε ικανοποιητική λειτουργία 60 εργαστήρια χρήζουν ανανέωσης

10 Οι αριθμοί της Α’ Αθήνας στην Α’ Αθήνας
Οι αριθμοί της Α’ Αθήνας στην Α’ Αθήνας Σημαντικές ανομοιομορφίες (μεταξύ των σχολείων), στον εξοπλισμό Πληροφορικής

11 Ο ρόλος του Καθηγητή Πληροφορικής

12 Καθηγητής Πληροφορικής
Τήρηση στα εργαστήρια Πληροφορικής του Κανονισμού Λειτουργίας Εργαστηρίων Πληροφορικής των ΕΑΕΠ (Άτυπη επέκταση σε όλα τα σχολεία). Συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ για την μετεξέλιξη των εργαστηρίων Πληροφορικής.

13 Πρωτοβουλίες του ΚΕΠΛΗΝΕΤ

14 Πρωτοβουλίες του ΚΕΠΛΗΝΕΤ
Διάθεση Δικτυακού εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες (από δωρεές προς το ΚΕΠΛΗΝΕΤ) Διαμεσολαβητής μεταξύ σχολικών μονάδων Μορφοποίηση εστιασμένων οδηγιών (π.χ. για απόσυρση εξοπλισμού Πληροφορικής) Διοργάνωση επιμορφώσεων για Καθηγητές Πληροφορικής Α/θμιας

15 Προτάσεις και Συζήτηση

16 Γενικά θέματα (1/4) Επιλογή αίθουσας εργαστηρίου Πληροφορικής (νέο εργαστήριο ή μετεγκατάσταση). Τήρηση Βιβλίων και εντύπων (και στο κτηματολόγιο) Διάθεση εργαστηρίου Πληροφορικής στην τοπική κοινωνία.

17 Γενικά θέματα (2/4) Ασφάλεια της αίθουσας.
Η έκθεση πεπραγμένων στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Επέκταση δομημένης καλωδίωσης (μετά από επίσκεψη του ΚΕΠΛΗΝΕΤ).

18 Γενικά θέματα (3/4) Απόσυρση/Καταστροφή εξοπλισμού
Χαρακτηρισμός και με την συνδρομή του ΚΕΠΛΗΝΕΤ. Τήρηση των διαδικασιών καταστροφής Ανακύκλωση. Προσοχή: Καλό είναι εξοπλισμός που προέρχεται (έχει χρηματοδοτηθεί) από επιχειρησιακά προγράμματα να υπάρχει στη σχολική μονάδα για μια 10-ετία (ακόμα και αν αυτός έχει τεθεί εκτός λειτουργίας-έχει αποσυρθεί-να μην δοθεί για ανακύκλωση).

19 Γενικά θέματα (4/4) Κινητά εργαστήρια πληροφορικής.
Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε μη εκπαιδευτικές εργασίες. Αποτελούν ενιαία οντότητα όπως και τα σταθερά. Σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω άλλου παρόχου δεν είναι επιτρεπτή ( /13126/Λ) Aσύρματα σημεία πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

20 Λύσεις Συμπλήρωση εργαστηρίου με ανακατασκευασμένα Συστήματα Η/Υ (εφόσον δεν μπορούν να αγοραστούν καινούργια). Λύση Ubuntu LTSP (thin ή fat – τοπική εκτέλεση εφαρμογών). (*) LTSP – Linux Terminal Server Project

21 Ubuntu LTSP Ήδη έχουμε πάνω από 20 (> 5%) Σχολεία στην Α’ Αθήνας (7 στην Α/θμια) που έχουν εγκαταστήσει Ubuntu LTSP Σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ – Διόφαντος εισάγονται τα σχολεία αυτά στο GIS του Ubuntu LTSP Ισχυρός τεχνικός πυρήνας γνώσεων στο ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Α’ Αθήνας Συνεχής επικοινωνία με το ΙΤΥΕ Διόφαντος (αλλά και ιδιώτες - εθελοντές) για ανατροφοδότηση αυτής της προσπάθειας.

22 Ερωτήσεις και Συζήτηση
Δρ. Ιωάννης Αποστολάκης Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Α’ Αθήνας


Κατέβασμα ppt "Θέματα Εργαστηρίων Πληροφορικής στα Δημοτικά της Α’ Αθήνας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google