Ο αγιασμός των υδάτων από τον ιερέα Οι πιστοί,βουτάν ε στα παγωμένα νερά να πιάσουν το σταυρό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Advertisements

Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ
Από την φωτογραφία στον κινηματογράφο Warner Bros : Τάσος Ψιλόπουλος Παναγιώτης Χαλακατεβάκης Παναγιώτης Σιαλακάς Αποστόλης Χρήστου Αντώνης Χρήστου Έφη.
To Καρναβάλι !!! Μαρία!!!.
Αποκριές στην αγαπημένης μας Κοζάνης
Καλοκαίρι Η αγαπημένη μας εποχή!.
ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ
Μικροί μας φίλοι, Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι μια υπηρεσία που φροντίζει για την ασφάλειά σας σε περίπτωση που συμβαίνει μια καταστροφή.
Το καρναβάλι της Πάτρας
1922.
Παρατήρηση φαινομένων στην Γη: Milky Way, Παλίρροια, Σέλας,
Απόκριες !!! Σοφία.
Δέκα Π α λ ι κ ά ρ ι α.
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα
Χοροί Κώστας κ. – Γιάννης Φ..
ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΛΙΑΠΑΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ - ΤΑΞΗ Γ
ΤΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΜΙΛΟΥΝ Η ΣΠΗΛΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΈΝΑ ΒΙΒΛΙΟ.
CHEERLEADING Κοινώς … μαζορέτες ! Ποιος το περίμενε ; Ένα από τα πλέον θεαματικά αθλήματα στον κόσμο να είναι τόσο μα τόσο επικίνδυνο ! Οι μαζορέτες στέκονται.
Χορός είναι η ρυθμική κίνηση ενός ή περισσότερων προσώπων που εκτελείται με συνοδεία μουσικής ή τραγουδιού. Στην αρχαιότητα λεγόταν χορός και το άσμα των.
Πασχαλινά έθιμα στην Ελλάδα!!!!!
Ο Δουλευτάρης και ο Ακαμάτης
ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.  Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις.
Project 3 – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα
Το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας γίνεται η κορύφωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο βασιλιάς Kαρνάβαλος, με ακολουθία αρμάτων, μασκαράδων, μαζορετών.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑ
Ο ΧΑΡΤΗΣ. Πού βρίσκονται οι μαθητές και τι κρατούν στα χέρια τους; Σε τι τους διευκολύνει;
ΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΩΣΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση. Βραβείο Διαγωνισμού National Geographic.
2ο ΓΕΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΑ
 Το Πατρινό καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα. Μετρά 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου και διαρκούν.
Ήθη και έθιμα στα Θεοφάνεια ή Φώτα ή Επιφάνεια
tΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ B2
Αγιασμός Θεοφάνια Βάπτισμα Κάνε κλικ για την επόμενη ερώτηση.
1 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΙΑΣ Σχολ. Έτος Γνωρίζετε ότι… Το κινητό τηλέφωνο πρέπει να το χρησιμοποιούμε μακριά από το κεφάλι μας !!! Ενδείκνυται η ανοιχτή.
« Το ταξίδι του Αρλεκίνο » Κατασκευή μάσκας Ήθη και έθιμα της Αποκριάς ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α΄ - Β΄ - Γ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ « ένεκα παιδείας » 17/ 2/ 2015.
 Η ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται.
Άλμπουμ φωτογραφιών 2 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Επιμέλεια φωτογραφιών.
ΠΡΌΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΌ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΉΣ ΣΧΟΛΉΣ ΣΜΎΡΝΗΣ Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος: Μαθήτρια: Κατερίνα.
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Ε2 ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Παναγιώτης Λαδόπουλος
Project 3 – Ακραία Καιρικά Φαινόμενα ● Θέμα :Υπερκύτταρες καταιγίδες-Σίφωνες ● Ομάδα 1: ● Λαζινός Ηλίας ● Μπουτσιουρής Παναγιώτης ● Συρόπουλος Νικόλαος.
ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΤΣΟΥΡΑ
Από την μαθήτρια Υρώ Δάβου του Β1’
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
Το πανηγύρι του Αγ. Χριστόφορου στην Αρέθουσα Θεσσαλονίκης Το πανηγύρι του Αγ. Παντελεήμονα του Ιαματικού στη Βαμβακιά Θεσσαλονίκης Γελ ΡεντίναςΑ4 Ρωμιού.
Τσικνοπέμπτη. Τοπικά έθιμα Σύμφωνα με τη λαογραφία την ημέρα της Τσικνοπέμπτης στη Θήβα αρχίζει ο "βλάχικος γάμος" που ξεκινά με το προξενιό δύο νέων,
ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ ΑΠΌ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΞΑΝΘΟΠΛΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ Θεοδώρα Ευθυμίου Δ’1 20/12/2015.
ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ. Τα Θεοφάνεια ή Φώτα ή Επιφάνεια γιορτάζουμε τη βάπτιση του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο και Βαπτιστή. Ο πρώτος αγιασμός.
Πάσχα Ήθη και έθιμα. Σαρακοστή Η τελευταία ημέρα της αποκριάς είναι η Καθαρή Δευτέρα. Την ημέρα αυτή όλος ο κόσμος πετάει το χαρταετό και τρώει νηστίσιμα.
2o Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου Γ’ Δημοτικό Σχολείο Λατσιών
Bonjour Athenes, Καλημέρα Παρίσι
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΧΑΛΑΖΙ Όλοι έχουμε δει αυτό το περίεργο φαινόμενο: το χαλάζι. Ακόμα και καλοκαιριάτικα! Είναι δυνατόν;! Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι και πως δημιουργείται.
ΦΩΤΗΣ,ΣΤΕΦΑΝΟΣ,ΣΤΑΘΗΣ,ΠΑΝΤΕΛΙΑ,ΜΥΡΣΙΝΗ
Η τέχνη του δρόμου. Η τέχνη του δρόμου Τι ονομάζουμε τεχνη; Τέχνη είναι η ικανότητα του ανθρώπου να εκφράζεται χρησιμοποιώντας δεξιότητα, εμπειρία.
ΣΤΑΥΡΟΣ Τεμπελησ 17/9/2015 ΣΤ΄2.
«Έθιμα του Πάσχα από την Ήπειρο»
Παρουσίαση για την Ισπανία
Χριστiνα σαμαρa Δ2.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ
9ο ΓΕΛ Πατρών ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :
Γυμνάσιο Χαβαρίου Σχ. έτος:
Νεοελληνικός Πολιτισμός
Κώστας κ. – Γιάννης Φ. Χοροί. Καλαματιανό Δημοφιλέστατος δημοτικός χορός ( που λέγεται και ίσος ή συρτός ) με πανάρχαιες ελληνικές ρίζες. Άγνωστος είναι.
Ένα σύντομο κόμικ με θέμα τις ταινίες
Μια όμορφη ιστορία του Paulo Coelho
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο αγιασμός των υδάτων από τον ιερέα

Οι πιστοί,βουτάν ε στα παγωμένα νερά να πιάσουν το σταυρό

Όλοι όσοι πέφτουν στο νερό, ονομάζονται βουτηχτάδες

το γαϊτανάκι είναι ένας χορός που δένει απόλυτα με το χρώμα και το κέφι της αποκριάς!!!

Το γαϊτανάκι πέρασε στην Ελλάδα από πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας και έδεσε απόλυτα με τα άλλα τοπικά έθιμα, αφού η δεξιοτεχνία των χορευτών αλλά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο!

το βράδυ μετά τον Επιτάφιο της κάθε ενορίας, οι «χαλκουνάδες» κατεβαίνουν στους δρόμους του Αγρινίου για να σμίξουν στην κεντρική πλατεία και να λάβουν μέρος στον χαλκουνοπόλεμο!

Κατά καιρούς απαγορευόταν το κάψιμο χαλκουνιών εξ' αιτίας των ατυχημάτων που προκαλούσε τόσο σε χαλκουνάδες όσο και σε θεατές.

Μετά το 1985 άρχισε σιγά-σιγά το έθιμο να ενθαρρύνεται και να εκτελείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου, μέσα σε ασφαλέστερο περιβάλλον, πιο οργανωμένα.