Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το καρναβάλι της Πάτρας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το καρναβάλι της Πάτρας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το καρναβάλι της Πάτρας
Στράτος

2 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
Οι πρώτες αναφορές για το καρναβάλι στην Πάτρα προσδιορίζονται χρονικά στο Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία, όλα ξεκίνησαν από το σπίτι του Πατρινού εμπόρου Μωρέτη όπου έγινε ο πρώτος αποκριάτικος χορός. Από το 1860 και μετά το καρναβάλι άρχισε να διαμορφώνει σιγά - σιγά το δικό του ιδιαίτερο ύφος. Βέβαια δέχτηκε και ξένες επιρροές, με αποτέλεσμα να αφομοιωθούν και έθιμα άλλων περιοχών (επτανησιακές, ιταλικές, μεσογειακές συνήθειες), τα οποία με το καιρό έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι του καρναβαλιού.

3 ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ Το Καρναβάλι της Πάτρας αποτελεί την σημαντικότερη εκδήλωση της περιοχής, αλλά και μία από τις κορυφαίες της χώρας. Διοργανώνεται ένα διαρκές τετραήμερο εκδηλώσεων, που αρχίζουν από την Τσικνοπέμπτη και αποτελούν την πρώτη μεγάλη κορύφωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Την τελευταία εβδομάδα έχουμε την γνωστή κατάληξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων με κορυφαίες στιγμές αυτές των δύο παρελάσεων. Την παρέλαση του Σαββάτου παρακολουθούν περισσότερα από 300 χιλιάδες άτομα, ενώ για 48 ώρες περίπου η πρωτεύουσα της Αχαΐας μετατρέπεται σε κέντρο του κεφιού.

4 Οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 17 Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα. Κορυφώνεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς με τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων του Σαββάτου, τη φαντασμαγορική μεγάλη Παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και τέλος το τελετουργικό κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο μώλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας.

5

6 Στράτος Μουστακίδης


Κατέβασμα ppt "Το καρναβάλι της Πάτρας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google