Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Πολυμεσικά στοιχεία σε μια σελίδα 1 © Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δημιουργία Ιστοσελίδων σε HTML και FrontPage Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Σπουδών Κεντρικό Γραφείο Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου Αλέξανδρος Λεκατσάς.
Advertisements

Κώστας Διαμαντάρας Τμήμα Πληροφορικής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 2011 Υπηρεσίες Web και Συστάδες υπολογιστών.
HTML.
Firefox rediscover the web. Δομή της παρουσίασης Γενικά στοιχεία ιστορία και δημιουργία του Mozilla Firefox στατιστικά στοιχεία και δημοτικότητα Βασικά.
Σχεδιασμός μιας σελίδας HTML
31/5/2012Κλωτσοτύρας Δημήτρης - Λέγοντας ιστορίες με εικόνεςΔιαφάνεια 1 Όνομα_εικόνας.png ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ Τύποι αρχείων εικόνας:
Ειδικά Θέματα Η/ΥΕργαστήριο 7 Χ. Καραγιαννίδης1/17 Γλώσσα HTML Εργαστήριο 7 Χαράλαμπος Καραγιαννίδης
Αρχεία και φάκελοι: η θεωρία. … δείξτε λίγη υπομονή… Καλημέρα !!
Ιστοσελίδες -- Web-site. Εισαγωγή Στατικές ιστοσελίδες Δυναμικές ή Διαδραστικές ιστοσελίδες:  Ο τρόπος παρουσίασης και τα περιεχόμενά της ιστοσελίδας.
Γλώσσα Χαρακτηρισμού (Σήμανσης- Μορφοποίησης)
Web Pages. Βασικά Web Page HTML Web browser Web server.
Παρουσίαση εργαλείου Microsoft Silverlight Βερβέρης Παναγιώτης Α.Μ.888 Παπαθανασίου Αθανάσιος Α.Μ.958 1Παρουσίαση τεχνολογίας Silverlight.
Εφαρμογές Πολυμέσων: Εισαγωγή στην HTML (1)
Html Ενσωμάτωση πολυμεσικών στοιχείων
Μετατροπή αρχείων βίντεο Με το flv to Avi Converter.
Τεχνολογία της Πληροφορίας στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ Επικοινωνία και τα ΜΜΕ, Εισαγωγή στο Διαδίκτυο Διάλεξη 9 η.
1ο ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ=Το σύνολο των διαδικασιών με τις οποίες επιτυγχάνεται η πνευματική, η κοινωνική,η ηθική ολοκλήρωση του ατόμου. ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Web APIs Θερινό Σχολείο, 14 – 20 Ιουλίου 2014 Δημοσθένης Νικούδης Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ ΤΕΙ Αθήνας.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ.
Αντικείμενο του παρόντος είναι να διερευνήσει τις προοπτικές του έντυπου τύπου, όπως αυτός διαμορφώνεται υπό το νέο πρίσμα της ταχύτατης ανάπτυξης του.
1 Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών Υπολογιστές και Δεδομένα Κεφάλαιο 4ο Πράξεις με μπιτ.
Διαδίκτυο / Internet (International Network). Οδικό Δίκτυο.
Ενότητα 2: HTML – Hypertext Markup Language. Φώτης Κόκκορας, Καθηγητής Εφαρμογών, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε., T.E.I. Θεσσαλίας Προγραμματισμός Εφαρμογών.
Προγραμματισμός Εφαρμογών Διαδικτύου Ενότητα 4: JavaScript – Παραδείγματα (Τα απολύτως απαραίτητα για Form Validation) Φώτης Κόκκορας, Καθηγητής Εφαρμογών,
Πληροφορική Ενότητα 3 (Μέρος Γ): Εφαρμογές. Δήμητρα Αβραμούλη, Καθηγήτρια Εφαρμογών, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Τ.Ε., T.E.I. Θεσσαλίας.
ΑΦΗΓΗΣΗ Ορισμός (ενότητα 3) Μορφές αφήγησης (ενότητα 3) Δομή αφηγηματικού κειμένου (ενότητα 3) Το ρήμα στην αφήγηση (ενότητα 5) Οπτική γωνία (ενότητα 8)
Θέμα εργασίας: Διδακτικό Σενάριο με χρήση ΤΠΕ «Η τέχνη του Μπαρόκ στη ζωγραφική» Μάθημα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΟΛΥΜΕΣΑ Υπεύθυνος Καθηγητής: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ.
Εκπαίδευση Microsoft® Office Access 2007
Εκπαιδευτικό Σενάριο Μάθημα: Κτιριακά Έργα Τάξη: Β’ ΕΠΑΛ Εισηγητές: Μερτίκα Ευθυμία Ράζου Δέσποινα ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΤΙΡΙΩΝ.
Εκπαίδευση Microsoft® Office
Παρουσιάστε το έργο σας σε Word, PowerPoint ή Visio
Λουκία Μπάκα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Αθήνα 2011
Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης για τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Πληροφορικής και Επιστήμης Η/Υ Προγραμματισμός Έτους και Ενότητας (Γ’ Γυμνασίου)
Ανακαλύψτε τη δύναμη των προσαρμοσμένων διατάξεων
There is always a way… Τετάρτη 26 Απριλίου 2017
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
Περιβαλλοντολόγοι :Παρουσίαση 2
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ Γνωρίσαμε τους ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών καθώς και την ιστορία του Καραγκιόζη. πληροφορίες αντλήσαμε από το Σπαθάρειο μουσείο. Καραγκιοζοπαίχτης.
HTML.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Προσθήκη εικόνας σε ιστολόγιο
Γιορτάσαμε την ΕΙΡΗΝΗ.
H Γέννηση του Χριστού.
Γραφείο Βιολογίας Υπεύθυνη: Βασιλική Περάκη Σύμβουλος
Τα Βασικά δόγματα Γιώργος Λεπίδας Γ΄2.
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 11
Ransomeware.
ΜΕΡΟΣ ΙV: Καθοριστικοί παράγοντες και Εμπόδια υιοθέτησης ΤΠΕ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 9
Σχέδιο προσέγγισης και υλοποίησης online μαθημάτων
HTML.
Διάλεξη 13η Προέλευση και λειτουργικότητα του εξεικονισμού της εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
Project: Εθισμός στο Internet
Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Javascript – Χειρισμός της σελίδας
Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου: Πως και Γιατί!
για τη σύνταξη των ερωτήσεων εργάστηκε ολόκληρο το τμήμα
Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών - Ελεύθεροι Επαγγελματίες
Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού
GLOGSTER.
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web), ιστοσελίδα.
Η Ιστοσελίδα της Α΄ Τάξης Αυτή η πολύ απλή σελίδα είναι φτιαγμένη
ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ.
Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
Internet safety Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ2
Τα ψηλά βουνά -Η κατάρα του πεύκου-
Πρόγραμμα βελτίωσης παροχών προς τους πελάτες
ΕΝΟΤΗΤΑ 4 – Κεφάλαιο 12: Ο Παγκόσμιος Ιστός – Εισαγωγή στην έννοια του Υπερκειμένου (σελίδες 78-83) Λέξεις Κλειδιά: Διαδίκτυο, Παγκόσμιος Ιστός (World.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Προγραμματιστικά Εργαλεία για το Διαδίκτυο Πολυμεσικά στοιχεία σε μια σελίδα 1 © Βελώνης Γεώργιος – Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20

Ήχος στο Παρασκήνιο Θα ξεκινήσουμε με την ετικέτα, η οποία μας επιτρέπει να προσθέσουμε έναν ήχο παρασκηνίου στην ιστοσελίδα μας, τον οποίο θα ακούνε οι χρήστες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους σε αυτήν. Θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε το tag στην περιοχή της ιστοσελίδας, αλλά μπορούμε επίσης να το τοποθετήσουμε και μέσα στην περιοχή. Σύνταξη: Όπου url η διεύθυνση και το όνομα του μουσικού αρχείου το οποίο μπορεί να είναι ένας από τους τύπους.aif,.au,.mid,.mp3,.snd και.wav. Παράδειγμα: 2 Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20

Ήχος στο Παρασκήνιο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 3 Οι παράμετροι που μπορεί να πάρει η είναι οι παρακάτω: 1.Loop: Καθορίζει πόσες φορές θα επαναληφθεί το μουσικό κομμάτι. Μπορεί να πάρει μια ακέραια τιμή, για παράδειγμα η τιμή 4 θα επαναλάβει το μουσικό κομμάτι τέσσερις φορές, ενώ η τιμή 0 μία. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε την τιμή infinite η οποία θα παίζει το μουσικό κομμάτι για πάντα ή την αρνητική τιμή -1 η οποία θα παίζει το μουσικό κομμάτι μέχρι οι χρήστες να εγκαταλείψουν τη σελίδα. Παράδειγμα:

Ήχος στο Παρασκήνιο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ Balance: Μπορούμε επίσης να ελέγξουμε το πώς ο ήχος μας χωρίζεται μέσω των ηχείων χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό balance (ισορροπία). Το χαρακτηριστικό balance μπορεί να έχει οποιαδήποτε ακέραια τιμή μεταξύ αρνητικών και θετικών και Μια αρνητική τιμή θα ενισχύσει το αριστερό ηχείο και μία θετική τιμή του θα ενισχύσει το δεξιό, ενώ μια τιμή 0 η οποία είναι και η προεπιλεγμένη θα προκαλέσει ισορροπία ήχου μεταξύ των δύο ηχείων. Παράδειγμα:

Ήχος στο Παρασκήνιο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ Volume: Η παράμετρος αυτή, η οποία θα είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό που θα εξηγήσουμε για την ετικέτα, μας επιτρέπει να ελέγχουμε την ένταση του ήχου των χρηστών της ιστοσελίδας μας σε σχέση με τις ρυθμίσεις της έντασης του υπολογιστή τους. Η τιμή που μπορεί να πάρει η volume είναι ένας οποιοσδήποτε αριθμός μεταξύ 0 και Η τιμή 0 είναι η προεπιλεγμένη τιμή, η οποία είναι η μέγιστη ένταση του ήχου του χρήστη, όπως αυτός την έχει ορίσει στον υπολογιστή του και οποιαδήποτε αρνητική τιμή έως , θα μειώσει την ένταση στους χρήστες στο ελάχιστο. Παράδειγμα:

Δημιουργία Link αναπαραγωγής ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 6 Σύνταξη: Κείμενο ή εικόνα υπερσυνδέσμου Όπου url η διαδρομή και το όνομα του μουσικού ή του βίντεο αρχείου, ενώ η ιδιότητα title μας δίνει μια σύντομη περιγραφή για το link. Παράδειγμα: Metallica Song

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ ος Τρόπος Η HTML μας δίνει τη δυνατότητα να ενσωματώσουμε σε με σελίδα ψηφιακό ήχο ή βίντεο με τη χρήση της ετικέτας η οποίο βρίσκεται στην περιοχή της ιστοσελίδας. Σύνταξη: Παράδειγμα:

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 8 ΠαράμετροςΤιμήΣημασία Autostart και Autoplay “true” ή “false” Καθορίζουν αν ο ήχος ή το βίντεο θα ξεκινά αυτόματα με την παρουσίαση της ιστοσελίδας ή όχι Volume1 έως 100Καθορίζει την ένταση του ήχου (μόνο για Netscape) Hidden“true” ή “false” Καθορίζει αν το αντικείμενο θα είναι ορατό ή όχι Παράμετροι της ετικέτας και η επεξήγησή τους

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 9 ΠαράμετροςΤιμήΣημασία Loop“true” ή “false”Καθορίζει αν ο ήχος ή το βίντεο επαναλαμβάνεται μόλις τελειώσει ή όχι WidthΣε PixelsΚαθορίζει το πλάτος του πλαισίου ελέγχου της αναπαραγωγής του αρχείου HeightΣε PixelsΚαθορίζει το ύψος του πλαισίου ελέγχου της αναπαραγωγής του αρχείου Παράμετροι της ετικέτας και η επεξήγησή τους

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 10 Η ετικέτα ουσιαστικά παρέχει εναλλακτικό περιεχόμενο για τους browsers των χρηστών, όπως κείμενο ή άλλους τύπους ετικετών που θα εμφανίζεται όταν ένα ενσωματωμένο αντικείμενο δεν μπορεί να εμφανιστεί ή όταν το πρόγραμμα περιήγησης δεν αναγνωρίζει την ή ετικέτα. Η ετικέτα χρησιμοποιείται με την ετικέτα. Μπορείτε να τοποθετήσετε την ετικέτα εντός ή μετά την ετικέτα. Η ετικέτα απαιτεί επίσης μια ετικέτα τέλους.

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 11 Παράδειγμα: Download Windows Media Player.

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ ος Τρόπος Σύνταξη: Παράδειγμα: ……… Η χρήση των παραμέτρων μπορεί να γίνει, όπως και με την ετικέτα ή για ορισμένες παραμέτρους με την ετικέτα (δε λειτουργεί σε όλους τους browsers, π.χ. Firefox).

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 13 Τώρα θα πρέπει να προστεθούν τρεις ετικέτες κάθε μια με το όνομα και την τιμή της ιδιότητας. Η ετικέτα στέλνει ουσιαστικά την ιδιότητα και την τιμή που της αποδίδεται στον browser ή διακομιστή, ανάλογα με το τι απαιτείται. Η πρώτη ετικέτα θα πρέπει να έχει το όνομα που αποδίδει τιμή στην ιδιότητα autoplay. Η απόδοση τιμής false θα σταματήσει την αυτόματη αναπαραγωγή του πολυμεσικού αρχείου στο browser του χρήστη, εκτός από σε ορισμένες εκδόσεις του Netscape και Firefox, η οποίες θα αναπαράγουν το αρχείο αυτόματα. Η επόμενη θα πρέπει να έχει το όνομα που αποδίδει τιμή στην ιδιότητα autostart, είναι βασικά η ίδια με την πρώτη ετικέτα και λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 14 Η τελευταία ετικέτα θα πρέπει να έχει το όνομα που αποδίδει τιμή στην ιδιότητα src και η ιδιότητα τιμή (value) θα πρέπει να έχει την τιμή που υποδεικνύει τη θέση του πολυμεσικού αρχείου. Η τιμή της ιδιότητας πρέπει να είναι η ίδια τιμή που ορίστηκε στην ετικέτα. Παράδειγμα:

Ενσωμάτωση ψηφιακού ήχου ή βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 15 Media TypeFile Extensions Audio.wav Audio.mp2.mpeg.mpg.mpa.mpga.mp3 Audio.au.snd Audio.wma Audio.midi Video.avi Video.mov.moov.qt Video.avs Τύποι αρχείων ήχου και βίντεο

Ενσωμάτωση Flash βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 16 Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να ενσωματώσετε Flash βίντεο στην ιστοσελίδα σας, ο ένας με την ετικέτα και ο άλλος με την ετικέτα. Εμείς θα ασχοληθούμε τη μη τυποποιημένη μέθοδο της ετικέτας. Σύνταξη: Παράδειγμα:

Ενσωμάτωση Flash βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 17 ΠαράμετροςΤιμήΣημασία Play“true” ή “false”Η τιμή true που είναι και η προεπιλεγμένη τιμή αναπαράγει το βίντεο αυτόματα ενώ η false το αντίθετο Loop“true” ή “false”Η τιμή true που είναι και η προεπιλεγμένη τιμή επαναλαμβάνει το βίντεο συνεχώς ενώ η false με δική μας επιλογή κάνοντας κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής Παράμετροι της ετικέτας και η επεξήγησή τους

Ενσωμάτωση Flash βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 18 ΠαράμετροςΤιμήΣημασία Quality“low”, ”autolow”, “autohigh”, ”high”, ”medium”, “best” Καθορίζει την ποιότητα του βίντεο που θα αναπαραχθεί Pluginspage macromedia.c om/go/getflas hplayer Δίνει τη θέση του Flash Player plugin για να το κατεβάσουμε και να το εγκαταστήσουμε για να παίξει τη Flash ταινία, όταν αυτό δεν έχει εγκατασταθεί Παράμετροι της ετικέτας και η επεξήγησή τους

Ενσωμάτωση Flash βίντεο Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 19 ΠαράμετροςΤιμήΣημασία Typeapplication /x- shockwave -flash Δείχνει τον τύπο των πολυμέσων για το αρχείο Flash, που αναφέρεται στην ιδιότητα src, βάσει της επέκτασης των αρχείων βίντεο. WidthΣε PixelsΚαθορίζει το πλάτος του πλαισίου ελέγχου της αναπαραγωγής του αρχείου HeightΣε PixelsΚαθορίζει το ύψος του πλαισίου ελέγχου της αναπαραγωγής του αρχείου Παράμετροι της ετικέτας και η επεξήγησή τους

Ενσωμάτωση κινούμενης εικόνας τύπου animated gif Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20 20 Οι κινούμενες εικόνες GIF (animated) είναι πολύ διαδεδομένες στο internet. Στην ουσία δεν πρόκειται για μια εικόνα αλλά για πιο πολλές οι οποίες προβάλλονται η μία μετά την άλλη. Αυτές οι εικόνες δεν χρειάζεται καν να είναι τύπου GIF. Για παράδειγμα 2 εικόνες JPG μπορούν να δημιουργήσουν ένα animated GIF. Για τη δημιουργία τους υπάρχουν ειδικά προγράμματα (GIF animators) τα οποία κάνουν αυτή τη δουλειά με αρκετές δυνατότητες και επιλογές αλλά υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργήσουμε κινούμενες εικόνες και απευθείας (online) μέσα από σελίδες στο internet με λιγότερες δυνατότητες.

Βιβλιογραφία  Codenique ( nd_video/)  Κ Έρευνα και Μάθηση ( 21 Βελώνης Γεώργιος - Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20