ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΜΑΝΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. ΟΜΑΔΑ Β’ Γιωργής Νέττος Κορινα Παρασκευοπούλου Δημήτρης Σκουλούδης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Στέλιος Αδάμου Β.Δ. Πέτρος Πατσιάς Β.Δ. Πέτρος Πατσιάς Β.Δ.
Advertisements

Βιομηχανία της μόδας Στις αρχές του 20ου αιώνα η μαζική παραγωγή ρούχων οδηγήθηκε από: την άνοδο των νέων τεχνολογιών την ανάπτυξη του συστήματος παραγωγής.
Πώς επηρέασε η εξέλιξη του αθλητισμού τη σύγχρονη μορφή του.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το αθλητικό ιδεώδες και η εμπορευματοποίησή του
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ-ΠΘ
Αναβολικά.
Ντοπινγκ και αθλητισμοσ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΪΟΓΛΟΥ YOU ARE NOW ENTERING TO THE WORLD OF AGENT BASED MODELS.
Γενετική Μηχανική Τι είναι τελικά;.
Π.Π.Σ.Π.Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ Θέμα : ‘’ Ο σωματότυπος των αθλητών ‘’ Εκτομορφία Ενδομορφία Μεσομορφία.
ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Ο σωματότυπος των αθλητών
1.3 ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ & ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Φ Α Ρ Μ Α Κ Ο Δ Ι Ε Γ Ε Ρ Σ Η.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ (Β!)
Το Περιβάλλον Του Αθλητικού Οργανισμού
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Βασίλης Γιωργαλλάς Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Ερωτήσεις Multiple choice.
Νερό Τα 2/3 του βάρους του σώματος μας αποτελούνται από νερό, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στα κύτταρα. Χωρίς φαγητό ο άνθρωπος μπορεί.
Εποπτεία και διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΚΡΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Β2) Θέμα :Η φυσική κατάσταση και οι τρόποι βελτίωσης POWER RANGERS
1o ΓΕΛ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ Εργαλείο για τη ζωή μας.
ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ANABOΛΙΚΑ ΚΑΛΟΓΕΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
Παροχή υπηρεσιών σωματικής άσκησης στα ιδιωτικά γυμναστήρια σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Εισηγητής: Δώρος Κλεοβούλου Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου.
Ανάπτυξη Μια συνεχής, δυναμική διαδικασία. Σταδιακή απόκτηση δεξιοτήτων, οι οποίες επιτρέπουν τη μετάβαση από την εξάρτηση στην αυτονομία. Βιολογικές και.
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
Ρατσισμός στα σχολεία Γιάννης Κοτσιρίλος Πηγές κειμένου: wikipedia
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΕΠΑΛ ΝΙΓΡΙΤΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Διάλεξη 10η ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Μάθημα: ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
ΜΑΘΗΜΑ 4. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΟΡΜΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΖΥΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΓΛΥΚΟΚΟΡΤΙΚΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ;;; COX Αθλητική Ψυχολογία είναι η επιστήμη η οποία εφαρμόζει τις αρχές της ψυχολογίας στον χώρο του αθλητισμού. Συχνά.
Σχολ.Ετος: Τμήμα:Α5 Ομάδα 2 η YOLOWERS 1.Χατζηασλάν Βασιλική 2.Χατζίκος Δημήτρης 3.Τοπάλ Φιλιώ 4.Φουρκαλάς Γιώργος 5.Τσάτσου Ραφαέλα.
Τι είναι τα αναβολικά στεροειδή; Τα αναβολικά στεροειδή είναι συνθετικά παράγωγα της τεστοστερόνης. Στους άντρες, η τεστοστερόνη παράγεται από τους όρχεις.
Άθληση – άσκηση - Υγεία Ειμαστε Οι : Dream team Βασιλογλου Δημητρης Μαραζογλου Αλεξανδρος Καφαλιδης Χαραλαμπος Ριζος Αργυρης Χατζηκωνσταντινου πολυδευκης.
Ντόπινγκ: Μια Μάστιγα του Αθλητισμού
Εργασία βιολογίας Σχολικό Έτος 2016/17 Γ. Αντώνης Α1
Γίνε "ειδικός" στη χρήση ΟΒΕΑ
ΚΑΛΙΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Α1 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ
Το σώμα ως μια μηχανή.
PROJECT Ηλίας Δημάκης Φίλιππος Γκοτσόπουλος
ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Το σώμα ως μια μηχανή.
ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ M.Sc., Ph.D
Γιατί είναι δημοφιλείς οι ΟΒΕΑ;
Kids’ Athletics Seminar
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Παπαπαντελής Νικήτας Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ο αθλητισμός και ψυχική υγεία.
ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ Εργασία της μαθήτριας Δούβαλη Ευδοξίας
Τι είναι τα αναβολικά; Οργανικές χημικές ενώσεις που προάγουν τον αναβολισμό, δηλαδή τις βιοχημικές εκείνες διεργασίες του οργανισμού που οδηγούν σε σύνθεση.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ-ΗΘΙΚΗ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μάθημα : project Θέμα : Πρόληψη ατυχημάτων στο σχολείο
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Παχυσαρκία.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ
ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 08:30-09:30 09:00-10:00 09:30-10:30 10:00-11:00
Ερευνητική Εργασία Θέμα: Το ντόπινγκ στον αθλητισμό Συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία του αθλητη Σελ.1.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΜΑΝΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. ΟΜΑΔΑ Β’ Γιωργής Νέττος Κορινα Παρασκευοπούλου Δημήτρης Σκουλούδης Κωνσταντίνα Τάσσου Σχολικό έτος: Π.Π.Σ.Π.Α

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ως γενετική τεχνολογία ορίζουμε την τεχνολογία με την οποία μελετάμε αλλά και επεμβαίνουμε στα γονίδια και την κληρονομικότητα των οργανισμών. ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Πολλά μέσα χρησιμοποιούνται σήμερα στους αθλητικούς αγώνες. Η συμβολή της αθλητικής τεχνολογίας διαφαίνεται από τα παπούτσια και ρούχα των αθλητών, μέχρι και την τεχνολογία των μικροτσίπ, για την ακριβή μέτρηση των επιδόσεων.

ΓΟΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Γενετική προδιάθεση (η επίδραση γονιδίων στην απόδοση). Έχει παρατηρηθεί ότι οι αθλητές με συγκεκριμένο γονότυπο ορισμένων ενζύμων έχουν πιο υψηλά επίπεδα φωσφοκρεατίνης, ATP και καλύτερης απόδοσης. Προπονησιμότητα (η επίδραση γονιδίων στην προπόνηση). Υπάρχουν συγκεκριμένα γονίδια που επηρεάζουν τους δείκτες της αθλητικής απόδοσης και εξηγούν γιατί η προπόνηση μπορεί να βελτιώσει περισσότερο την απόδοση σε ορισμένους αθλητές σε σχέση με τους υπόλοιπους.

ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ Ενδομορφικός τύπος : χαρακτηρίζεται από οβάλ και λιπαρό σωματότυπο, δεν αγαπά την προπόνηση. Είναι δύσκολο να χάσει το περιττό του βάρος και συνήθως δύσκολα αναπτύσσει μυϊκό όγκο και αγωνιστικές επιδόσεις. Μεσομορφικός τύπος: ξεχωρίζει για την εκ γενετής όμορφη και μυώδη μορφή σώματος. Χονδρά κόκαλα,ογκώδεις μυς, σε δυναμική κατάσταση, καμιά φορά χωρίς πολύ προπόνηση και άριστες κατά κανόνα αθλητικές επιδόσεις από μικρή ηλικία. Διακρίνεται συνήθως σε δυναμικά αγωνίσματα. Εκτομορφικός τύπος : έχει αδύνατο σωματότυπο, μακριά και ελαφριά κόκαλα, ελάχιστο λίπος, λιγνούς και μακρύς μυς, με μειωμένη δυνατότητα ανάπτυξης μυϊκού όγκου, με εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις.

WEARABLE COMPUTING Wearables Εξοπλισμός ένδυσης που προσαρμόζεται στο περιβάλλον και στις σωματικές συνθήκες του αθλητή αποκαλούμενα αλλιώς smartbands και activity trackers. Xρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της βιομετρικής δραστηριότητας του ανθρώπου που τα φορά. Τα πρώτα smartbands έκαναν την εμφάνιση τους πριν 2-3 χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με τα πρώτα μοντέλα να προέρχονται από εταιρείες αθλητικών ειδών όπως η Nike  Διάφορα είδη wearables

NIKE LABS Τα ΝΙΚΕ labs παρουσίασαν 4 καινοτομίες, οι 2 σχετίζονται με παπούτσια και οι υπόλοιπες με εξοπλισμό. Nike Fly-Knit Nike Free Hyperfeel Nike Aeroloft Nike Dri-Fit Knit  Εικόνα από την παρουσίαση των νεων τεχνολογιών στο Όρεγκον

NIKE FLY-KNIT Το Nike Free Flyknit είναι ο συνδυασμός δυο από των πιο σημαντικών τεχνολογιών υπόδησης, το συμπιεσμένο πάνω μέρος του Nike Flyknit και το ευέλικτο εξωτερικό της σόλας του Nike Free. Αυτά τα δυο δημιούργησαν ένα παπούτσι που προσφέρει ταυτόχρονα φυσική κίνηση και προσαρμοσμένη ενίσχυση.

NIKE DRI-FIT KNIT Το Nike Dri-FIT Knit είναι ένα εξαιρετικά απαλό, ελαφρύ ύφασμα που ενσωματώνει εμφανώς διαφορετικά σχέδια τα οποια παρέχουν ελαστικότητα και βέλτιστα οφέλη ψύξης

NIKE AEROLOFT Η τεχνολογία Aeroloft της NIKE έκανε το ντεμπούτο της στο εξαιρετικά λεπτό γιλέκο Aeroloft 800, σχεδιασμένο να κρατάει τους δρομείς ζεστούς και άνετους σε κρύες συνθήκες.γιλέκο Aeroloft 800

ANTI-DOPPING ΟΡΙΣΜΟΣ Αντιντόπινγκ είναι οι προσπάθεις ανίχνευσης «απαγορευμένων» (αναβολικών) ουσίων στους αθλητές, οι οποιές τους χαρίζουν υψηλές επιδόσεις. Αναβολικά ανδρογόνα στεροειδή (AAS) φυσικές ή τεχνητές ενώσεις που δρουν με τρόπο παρόμοιο με την ορμόνη τεστοστερόνη αυξάνοντας σταδιακά τον μυικό ιστό του αθλητή Άλλοι παράγοντες π.χ ορμόνες, ναρκωτικά, αλκοόλ, συμπληρώματα διατροφής κ.α. ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ Η επαναστατική τεχνολογία των μικροτσίπ συμβάλλει στην ακριβή μέτρηση των αποδόσεων και της κατάστασης της υγείας των αθλητών. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Μέγεθος: Λίγο μεγαλύτερο από έναν κόκο ρυζίου (12 χιλιοστά). Τρόπος εμφύτευσης: Τοποθετείται με μία σύριγγα στο ανθρώπινο σώμα. Χρησιμότητα: Λειτουργεί ως εργαλείο ταυτοποίησης και αναγνώρισης που μπορεί να επικοινωνήσει με αντικείμενα γύρω μας.  Εφαρμογή μικροτσίπ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ- Α.Μ.Ε.Α. Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Η συμμετοχή τους,όμως στους παραολυμπιακούς αγώνες προϋπέθετε την αρτιμέλειά τους,πράγμα αδύνατο. Έτσι, ήρθαν στο προσκήνιο τα τεχνητά μέλη.  Σύγχρονα τεχνητα μελη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!