- ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ:ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
Advertisements

1.Ποια είναι τα τρία κύρια μέρη ενός υποδείγματος ηλεκτρονικών επικοινωνιών Ενεργεία ( είσοδος) Μετάδοση (διαδικασία) Ήχος ( έξοδος)
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 16 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα
Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16)
Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΜΕΡΟΣ Β’)
Εγκαύματα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ Πρώτου βαθμού – κοκκίνισμα και πόνος στο δέρμα
Το Ηλεκτρικό Σύστημα της Καρδιάς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1ης ΕΠΑ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΜΑΛΑΞΗ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΜΥΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ
Χαιρετισμός στον ήλιο.
ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΣΤΟΧΟΙ : Να μπορείτε να,
Δεδομένα σχετικά με τον πόνο και τον τραυματισμό!
Ορισμός – Ιστορικά στοιχεία Μάθημα 1ο
ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ-ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΜΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
3.2 ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
2.1 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Επιμέλεια παρουσίασης: Κυρισκόζογλου Ουρανία
ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ Κ. Κουγιουμτζόπουλος.
Ηλεκτρικό ρεύμα Ηλεκτρικό ρεύμα: Προσανατολισμένη ροή φορτίων (ηλεκτρονίων ή ιόντων) DC (Direct Current): ροή συνεχώς προς μια κατεύθυνση AC (Alternating.
1 Αρχές επικοινωνίας με ήχο και εικόνα (Κεφάλαιο 16) Συστήματα επικοινωνίας με ήχο και εικόνα Παραδείγματα: 1.Τηλέγραφος 2.Τηλέφωνο 3.Τηλεόραση 4.Ραδιόφωνο.
Ορισμός Τα υψίσυχνα ρεύματα είναι υψηλής συχνότητας εναλλασσόμενα ρεύματα. Δεν διεγείρουν τα αισθητικά και κινητικά νεύρα και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος.
302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΑΘΗΜΑ 7)
Γειώσεις και άλλα μέτρα προστασίας
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ.
ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Βασιλειάδη Κ, PT, MSc 1 Μάθημα 9 ο Παρεμβαλλόμενα ρεύματα (interferential currents-IFC)
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ Είναι οι δερματοπάθειες που προκύπτουν στο εργασιακό περιβάλλον και η αιτία που τις προκαλεί είναι κάτι που έχει άμεση σχέση.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Μάθημα 6 ο Μυϊκός ηλεκτρικός ερεθισμός Βασιλειάδη Κ, PT, MSc 1.
Εισαγωγή στην κίνηση Μύες και μυϊκοί υποδοχείς Νωτιαία αντανακλαστικά
302 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ. O Παρόλο που πολλά φάρμακα χορηγούνται σήμερα χωρίς συνταγή γιατρού, ποτέ δεν πρέπει να συστήσουμε εμείς, γιατί.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΙΟΝΙΣΜΟΥ (ΓΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΚΟΣΜΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΟΝΤΟΦΟΡΕΣΗ.
Ηλεκτρικό Ρεύμα Γαλβανικό Φαραδικό
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ ΠΙΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΡΕΥΜΑΤΑ.
Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθήνας Ηλεκτρισμός Διαφάνειες και κείμενα από: P Davidovic: Physics in Biology and Medicine Χ. Τσέρτος (Πανεπ. Κύπρου)
Η Συνολική Τάση εξ’ επαγωγής (Ηλεκτρεγερτική Δύναμη) του συνόλου των τυλιγμάτων μιας μηχανής συνεχούς ρεύματος ισούται με: C – Μια σταθερά διαφορετική.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
ΕΝΟΤΗΤΑ 6 Χρήση οργάνων μέτρησης Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί.
Μάθημα 3 Αγωγοί γείωσης στη μονοφασική εγκατάσταση.
Hλεκτρικά Κυκλώματα 5η Διάλεξη.
Ανάλυση Σύστασης Σώματος
Χρήση πολύμετρων – Πειραματική επαλήθευση των κανόνων του Kirchhoff
ΦΥΣΙΚΗ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙKOY ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ Ο
· ΠΡΟΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ · Χορηγήστε τα αντιθυρεοειδικά φάρμακα και τα σκευάσματα ιωδίου σύμφωνα με τις οδηγίες και παρακολουθήστε τις δράσεις τους.
ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΩΝ
Κίνδυνοι από στατικό ηλεκτρισμό
Άσκηση 1: Ιδιότητες των νεύρων
Σχήματα τοποθέτησης ηλεκτροδίων με χρήση φαραδικών ρευμάτων σε ενδείξεις αδυνάτισμα- σύσφιγξη- λεμφική κυκλοφορία.
ΤΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Ηλεκτρικό ρεύμα.
Εκτροπή μαγνητικής βελόνας Κατασκευή ηλεκτρομαγνήτη
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
Μέτρηση άγνωστης αντίστασης
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΟΡΓΑΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Κανελλόπουλος Ιω.. 2 Κάθε νευρώνας αποτελείται από το …………… ………. και από τις…………… Οι τελευταίες διακρίνονται στους…………… και στον…………… ή…………… Οι νευρώνες,
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΙΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΥΩΝ
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

- ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙ - ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Για την επαγωγή του φαραδικού ρεύματος στο ανθρώπινο σώμα απαιτούνται δυο καλώδια-ηλεκτρόδια για να συμπληρωθεί το ηλεκτρικό κύκλωμα. Για παράδειγμα το ηλεκτρικό κύκλωμα έχει ως εξής: Συσκευή  καλώδιο - 1ο ηλεκτρόδιο  σώμα πελάτισσας  2ο ηλεκτρόδιο  καλώδιο  συσκευή Σημειώνεται ότι και τα δυο ηλεκτρόδια: Δεν βρίσκονται στο ίδιο το σημείο του σώματος. Είναι κατάλληλα υγραμένα ώστε να δημιουργείται καλή επαφή και το ρεύμα να διαπερνά το ανθρώπινο σώμα με περισσότερη ευκολία. Όταν διέρχεται το φαραδικό ρεύμα από το σώμα πρέπει να προκαλεί στους μυς σύσπαση και όχι κίνηση.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ

ΔΡΑΣΗ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ Ο μυϊκός ιστός του ανθρώπινου σώματος είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύ­ ματος. Η αγωγιμότητα των διαφόρων ιστών είναι ανάλογη της περιεκτικότητας τους σε υγρά. Η διέλευση του φαραδικού ρεύματος απο τους ιστούς προκαλεί κάποια φυ­σιολογικά αποτελέσματα αυτά είναι: 1. Ερεθισμός των αισθητικών νεύρων Όταν εφαρμόζεται το φαραδικό ρεΰμα στους ιστούς προκαλεί ένα αίσθημα "βε­ λονισμού". Αυτό οφείλεται στον ερεθισμό των αισθητικών νεύρων. Παρατηρείται ε­πίσης και ένα ελαφρό κοκκίνισμα. 2. Ερεθισμός των κινητικών νεύρων Το φαραδικό ρεύμα είναι ικανό να ερεθίσει τα κινητικά νεύρα όταν έχει την α­ παιτούμενη ένταση και εφαρμόζεται στο κατάλληλο σημείο.

3. Επίδραση στη μυϊκή σύσπαση Το φαραδικό ρεύμα που επιδρά είναι ικανό να προκαλέσει την ίδια σύσπαση με αυτή που γίνεται με τη θέληση του ατόμου. Οι μυϊκές ίνες γίνονται πιο σκληρές και βελτιώνεται ο μυϊκός τόνος. 4. Χημικά αποτελέσματα Επειδή τα εναλλασσόμενα ρεύματα δεν μένουν πολύ σε ένα πόλο οι πιθανότητες να προκαλέσουν έγκαυμα είναι πολύ λιγότερες (σε αντίθεση με τα συνεχή που μέ­ νουν σε ένα πόλο αρκετό χρονικό διάστημα και μπορούν να προκαλέσουν εύκολα έγκαυμα).

Το φαραδικό ρεύμα ωφελεί γιατί: Τονώνει τους μύες Βοηθάει στην απέκκριση μέσω της λέμφου άχρηστων ουσιών από τον οργα­νισμό. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος Ελευθερώνει διόδους κυκλοφορίας του αίματος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΦΑΡΑΔΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 1. Προετοιμάζετε το κρεβάτι με το χαρτοσέντονο και ελέγχετε την συσκευή. 2. Ζητάτε από την πελάτισσα να ξαπλώσει στο κρεβάτι μπρούμυτα ή ανάσκελα ανάλογα την περιοχή που θέλετε να δουλέψετε. Είναι απαραίτητο η πελάτισσα να έχει κάνει πιο πρώτα ντους. 3. Τοποθετείτε τους ιμάντες στις περιοχές του σώματος που θα δουλέψετε. Για παράδειγμα αν θέλετε να δουλέψετε πόδια και κοιλιά τοποθετείτε 2 μικρούς ιμάντες στον κάθε μηρό ξεχωριστά και 2 μεγάλους ιμάντες στην κοιλιά. Οι ιμάντες πρέπει να είναι σταθεροί αλλά όχι υπερβολικά σφιχτοί ώστε να κόβουν την κυκλοφορία του αίματος. 4. Τοποθετείστε τα ηλεκτρόδια συμφωνά με της οδηγίες και τις εικόνες (... ). Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή στην περίπτωση που δίνει διαφορετική σύνδεση των ηλεκτροδίων.

5. Ρυθμίστε το πρόγραμμα στο μηχάνημα που θα ακολουθήσετε και την ένταση. 6. Δυναμώστε την ένταση μέχρι τα επιτρεπτά όρια έτσι ώστε να παρατηρείτε σύ¬σπαση χωρίς κίνηση 7. Ρυθμίστε το χρονόμετρο του μηχανήματος για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η περιποίηση. 8. Όταν τελειώσει ο χρόνος εφαρμογής το μηχάνημα θα κάνει ένα παρατεταμένο ήχο για να σας ειδοποιήσει. 9. Κατεβάζετε σιγά-σιγά το ροοστάτη ή τους ροοστάτες (ανάλογα με τον τύπο της συσκευής που χρησιμοποιείτε). 10. Κλείνετε τον γενικό διακόπτη της συσκευής 11. Αφαιρείται προσεκτικά τα ηλεκτρόδια χωρίς να τα τραβάτε από το σώμα της πελάτισσας και τα τοποθετείτε στις κατάλληλες υποδοχές του μηχανήματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία περίπτωση δεν σηκώνετε τα ηλεκτρόδια όταν η συσκευή είναι ακόμα ανοιχτή γιατί υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί έντονος μυϊκός σπασμός που θα ξεπεράσει τα όρια του πόνου. 12. Αφαιρείται τους ιμάντες, τους τυλίγετε και τους επανατοποθετείτε στη θέση τους. 13. Βοηθάτε την πελάτισσα να σηκωθεί και την οδηγείτε στα αποδυτήρια. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ανεξέλεγκτα οποιαδήποτε ρεύματα ή τάσεις αλλά αυτά τα οποία ωφελούν το άτομο που εφαρμόζετε την θεραπεία.