ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σωτηρούλα Σταύρου.
Advertisements

Πανοραμική θέα των Αγίων Θεοδώρων
Τα τείχη της Γορίτσας Αραπίτσα Δήμητρα Γουργιώτης Γιάννης
Ιερά Οδός Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΠΑΡΤΑΛΗΣ ΤΙΤΟΣ ΜΙΝΙΣΣΑΛΙ
Η Περούτζια είναι ιστορική πόλη της Ιταλίας, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Βρίσκεται σε γραφικότατο λόφο στη κοιλάδα του άνω Τίβερη, περίπου 140 χλμ.
ΑΝΝΑ ΤΖΙΓΑΝΗ/ΓΚΡΕΤΑ ΜΠΕΝΙΑ /ΒΙΚΥ ΠΑΝΑΓΟΥ Μαθήτριες του ΣΤ2
Πραγα η «χρυση πολη».
Η Αθήνα σε 1 μέρα! Σωτηρούλα Σταύρου.
Ενας δεινοσαυρος στο μπαλκονι μου
Μνημεία και Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αθηνά Γκ..  Σας ευχαριστο που με ακουσατε προσεκτικα.
Παναγιώτης Στεμπίλης Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ
ΜΑΡΘΑ-ΗΛΙΑΣ Το θέατρο «Απόλλων» βρίσκεται στην Πάτρα και κατασκευάστηκε το 1872 σε σχέδια του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Είναι μικρογραφία.
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου (κοντά στην Πάτρα) και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο.
ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ
Μνημεία & Αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης
.. H πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι η μοναδική πραγματική πλατεία στη Βενετία (οι υπόλοιπες ανοιχτές περιοχές θεωρούνται campi). Η πλατεία του Αγίου.
ΕΡΕΤΡΙΑ 54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΑ ΚΟΤΣΙΡΑ-
Πεζόδρομοι και δίκτυα πεζοδρόμων: ελληνική και διεθνής εμπειρία
Η ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ Το μήκος μιας γέφυρας τέτοιου τύπου αναφέρεται ότι είναι το σύνολο των καταστρωμάτων της, στην πραγματικότητα.
Σωτηριάδης Ευάγγελος 1 Ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ. Ε
Γιάννης Βαρής Ε2’ 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ Η Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.
Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
ΑΙΓΙΟ-ΤΣΙΛΕΡ Το Αίγιο είναι μία πόλη που έχει πολλά πράγματα να δείξει. Μέσα σε αυτά λοιπόν βρίσκεται και η αρχιτεκτονική της. Η πόλη του Αιγίου.
54 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Λάμπρος Ζησιμόπουλος Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ ΑΝΤΙΡΙΟΥ 1ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου Έλενα Τασίου Ε ’ ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
Τα αξιοθέατα του Ηρακλείου. Ονόματα:Νικόλας Μαραυγονικολάκης Μαρία Πασχαλίδη.
Γελ Ρεντίνας Α3 Κωνσταντίνος Λουκάς Αλεξία Πλουμή
Μουσεία και Θέατρα της Λεμεσού Ηλιάνα Αχιλλέως. Μουσεία Αρχαιολογικό επαρχιακό μουσείο: Το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Λεμεσού ιδρύθηκε στα 1948 και.
ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΜΥΡΣΊΝΗ ΜΑΛΙΌΓΚΑ ΣΤ'
Αξιοθέατα και μνημεία των λαών της Ευρώπης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού ΣΤ’2.
ΧΑΝΙΑ. Η Σπλάντζια είναι παλιά τουρκική συνοικία, που σήμερα ονομάζεται «πλατεία 1821» και όπου θα δείτε την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Η.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΕΓΑΣ ΓΙΑΛΟΣ Η παραλία έχει πολύ κόσμο το καλοκαίρι, καθώς είναι ένα πολύ δημοφιλές θέρετρο κοντά στη θάλασσα.
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ναταλία Καντιώ. Λευκός Πύργος Παρθενώνας Γέφυρα Ρίο-Αντί Ρίο Ναός του Δία Επίδαυρος Το Μαντείο των Δελφών Κνωσός Μυκήνες Το Γεφύρι.
Κομοτηνή Η Κομοτηνή πρωτεύουσα της ελληνικής Θράκης, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ελλάδας, στο νομό Ροδόπης.
Ελληνορωμαϊκά μνημεία στην Ελλάδα Μαλβίνα Αντωνίου Ε΄1.
ΚΟΥΡΙΟ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΟΛΟΣΣΙ Λάρα Πάτσι, Ηλιάνα Αχιλλέως.
ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ Εργασία στη Γεωγραφία της μαθήτριας
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!
ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΚΟΡΩΝΗ.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ.
ΠΛΑΚΑ.
Πολιτιστικές διαδρομές γύρω από το Βελιγράδι
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Αγία Σοφία Η Αγία Σοφία ,ικ΄π στη Θεσσαλονίκη, είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης, η οποία έχει παραμείνει ακέραια μέσα στο βάθος του χρόνου.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ.
Η ρωμαϊκή αγορά της Αθήνας
Η ρωμαϊκή αγορά.
Η ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
H ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Πρόταση τριήμερης εκδρομής
ΒOΝΙΤΣΑ Η σύγχρονη πόλη είναι χτισμένη πολύ κοντά στο αρχαίο Ανακτόριο, γι'αυτό άλλωστε και ο δήμος έδρα του οποίου είναι η Βόνιτσα ονομάζεται Δήμος Ανακτορίου.
Μαθητής: Ανδρέας Αναδιώτης Τάξη: Β1α
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από τον Πατραικό κόλπο. Η κυρίως πόλη απλώνεται απο την Παραλία ως το Κάστρο. Η Πάτρα ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική της, τις εκκλησίες, τα μνημεία και τις πλατείες της.

Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Ο ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο παλιός ναός οικοδομήθηκε στο διάστημα στη θέση όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας. Ο νέος εγκαινιάσθηκε το 1974 από τον μητροπολίτη Νικόδημο. Είναι ο μεγαλύτερος ναός τω Βαλκανίων.

Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ● Το Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ», βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Α΄. Χαρακτηρίζεται ως το εντυπωσιακότερο αρχιτεκτονικό στολίδι της Πάτρας ενώ είναι ένα από τα πρώτα θέατρα όπερας στην Ευρώπη. Κατασκευάστηκε το 1872, βάση των σχεδίων του Γερμανού Αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ και με την οικονομική συνεισφορά των εμπόρων της Πάτρας.

Ρωμαικό Ωδείο ● Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας είναι μεγαλοπρεπές κτίσμα ρωμαϊκών χρόνων που σήμερα έχει ανακατασκευαστεί και χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις, ιδίως κατά τη θερινή περίοδο. ● Το Ωδείο κατασκευάστηκε πιθανότατα στα χρόνια του Αυγούστου το 2ο αιώνα Π.Χ.. Ο Παυσανίας αναφέρει ότι ήταν παλιότερο από το Ηρώδειο και βρισκόταν συνεχόμενο της ρωμαϊκής αγοράς της πόλης και ήταν στολισμένο λαμπρά.

Ο φάρος Στην περιοχή Αγίου Ανδρέα κατασκευάστηκε το 2000 ο σύγχρονος φάρος ο οποίος είναι πιστό αντίγραφο του παλαιού που κατεδαφίστηκε το 1972 και ο οποίος αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Πάτρας.

Αρχαιολογικό Μουσείο ● Το αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών στεγάζεται και λειτουργεί από το 2009 σε ένα εντυπωσιακό κτίριο στη βόρεια πλευρά της Πάτρας κσι «επιβάλλεται» με τον όγκο του και τα μοντέρνα αρχιτεκτονικά μορφολογικά χαρακτηριστικά του. ● Στην έκθεσή του παρουσιάζονται ευρήματα που προέρχονται από την Πάτρα, την ευρύτερη περιοχή της και τη Δυτική Αχαΐα γενικότερα, και καλύπτουν όλο το φάσμα της αρχαιότητας από το 3000 π.Χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ.

Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου ● Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στο κόσμο. Ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου. Συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα και προς τα πάνω με το υπόλοιπο της Ευρώπης. ● Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα μέτρα, ενώ μαζί με τις προσβάσεις φτάνει στα μέτρα. ● Η γέφυρα περιλαμβάνει και πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο.

Πλατεία Γεωργίου Α΄ Η πλατεία Γεωργίου είναι η κεντρική πλατεία της Πάτρας. Εκεί βρίσκεται και το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Δημιουργήθηκε στα χρόνια του κυβερνήτη Καποδίστρια.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Η Δημοτική βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 1908 επί Δημάρχου Δημητρίου Βότση. Ο επισκέπτης μπορεί ναβρει μια πλούσια συλλογή σπάνιων βιβλίων. O συνολικός αριθμός των βιβλίων ανέρχεται στα αντίτυπα και των περιοδικών στους 853 τίτλους.

Εκκλησία Παντοκράτορα ● Βρίσκεται στην Άνω Πόλη, κάτω από το κάστρο. ● Είναι χτισμένος πάνω από τα ερείπια του ναού του Ολυμπίου Διός (900 π.χ) ● Αποτελεί πιστό αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στην Κων/πολη