Δημιουργία παρουσίασης: Βάσω Ραμπαούνη

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Les planètes géantes du système solaire et la découverte de Neptune
Advertisements

Δώρα Μέντη «Με λογισμό και μ’ όνειρο». Εφαρμοσμένες ιδέες και δράσεις δημιουργικής γραφής.
Συναισθήματα και συμπεριφορά Προβλήματα μέσης παιδικής ηλικίας Γρίβα Ευαγγελία Παιδίατρος – Νεογνολόγος Καθηγήτρια ΤΕΙ Ηπείρου.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Διαταραχές του νευρικού συστήματος Εγκεφαλικό επεισόδιο Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η βλάβη που προκαλείται όταν η παροχή του αίματος σε.
ΖΩΗ με ΝΟΗΜΑ.
Αρχαϊκή περίοδος Σημαντικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής εξέλιξης Επέκταση των ορίων του ελλαδικού κόσμου από την Ισπανία ως την Μαύρη.
ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ Αίτια του εγκλήματος = όροι ή συνθήκες που η ύπαρξή τους θεωρείται ότι παράγει το έγκλημα. Παράγοντες του εγκλήματος.
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ:ΜΑΔΡΙΤΗ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΡΕΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ. ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ (ΔΙΠΛΟ ΠΛΑΤΟΣ).
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΑΛΜΠΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Διδάσκουσα Π.Δ. 407/80 ΜΑΘΗΜΑ 2 Ο (22/02/2013): Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ: Η υπέρμετρη ομορφιά είναι πηγή πόνου, πιστεύει η Ελένη. Εξετάστε πώς αντιμετωπίζεται το θέμα αυτό α) στη μυθολογία (π.χ. ο μύθος του Άδωνη και.
Διαχείριση του άγχους των μικρών μαθητών της Α’ δημοτικού κατά τις πρώτες μέρες του σχολείου με τη μέθοδο των σκεπτόμενων καπέλων του De Bono εκπ. Αθηνά.
58 Ζητήματα Συγκριτικών Μελετητών της Εκπαίδευσης Η πορεία ανάπτυξης της Συγκριτικής Παιδαγωγικής κατέδειξε την απουσία συναίνεσης των Συγκριτικών Μελετητών.
ΚΥΠΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ. Η Κύπρος, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Μεσογείου Θαλάσσης και νότια της Τουρκίας, είναι το μεγαλύτερο.
ΓΑΛΛΙΚΑ – FRANÇAIS ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ ΓΑΛΛΙΚΩΝ: -ΠΟΛΑ ΜΑΘΗΚΟΛΩΝΗ Β.Δ. -ΡΕΝΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΟΥ.
Ορισμός της φωτογραφίας και ιστορική αναδρομή
Ομάδα: Τέχνη & Πολιτισμός
ΠΟΛΙΤΙΚΟ MARKETING Δρ. ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΔΡΟΛΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ
Στάθης Μπάλιας αναπληρωτής καθηγητής Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.
Τι είναι η «γλωσσική στροφή» στη θεωρία;
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.
Μεταγνώση.
AΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ H Αγγλία είναι μια πολύ αγαπητή χώρα για να πάτε.
Σχολικό έτος Υπεύθυνη καθηγήτρια κ.Μαυροματάκη
Κλασικισμός ..εισαγωγικά.
Μάϊος 2007 H Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση H Ευρωπαϊκή Εμπειρία
Το Παρίσι Το Παρίσι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για του Αγίου Βαλεντίνου γιατί έχει το Πύργο του Άιφελ και εκεί πηγαίνουν ζευγάρια.
Ο Κρητικός Πόλεμος μ.Χ.
Η ‘ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΦΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Δ΄1 ΝΕΦΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δ΄1.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
2. Οι συνθήκες ζωής των υποδούλων
Δομημένος Προγραμματισμός
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Η χιονονιφάδα και το τρίγωνο του Pascal
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ (αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις που
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ SUPERLEAGUΕ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Στ’2 ΓιΑννης ΝΑτσης.
ΟΜΑΔΑ 1 ΘΕΜΑ: ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ.
Κεντρική κυβέρνηση – Περιφερειακή Διοίκηση στην Ελλάδα:
Κατά τη μεσοπολεμική περίοδο και μεταπολεμικά ο χρυσός αντικαθιστά ολοκληρωτικά τον άργυρο στο διεθνές νομισματικό σύστημα, ως συνέπεια της οριστικής διάλυσης.
Φανερώνει το φύλο και την ηλικία
Ο Βυθός του Μίλτου Σαχτούρη
Η εποχή των επαναστάσεων
ΑΡΧΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ ( π.Χ) δημιουργοσ: ΙΩΑΝΝΑ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗ
Οι φυσικές καταστάσεις.
Τι είναι η ανθρωπογεωγραφία; Μέρος Α
Ηλιάκο Σύστημα.
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΩΜ
Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: Λιασίδη Θέκλα, Μηνά Φλωρεντία
To Σας καλωσορίζει στην εκδήλωση « Ένα ταξίδι στην ποίηση»
Περίπατος στην παλιά Αθήνα
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Βασιλική Ν. Καραβάνα Ph.D
Το Παναθηναϊκο Σταδιο.
Εισαγωγή στη Συγκριτική Πολιτική
Τέστ Μπανάνας Test de la banane: Κάνε κλίκ!.
Όταν η Ψυχοκινητική συναντά τη Μουσικοκινητική
Η επιγραφή στο πίσω θυρόφυλλο αναγράφει: Η επιγραφή στο μεγάλο κομμάτι αναγράφει τα εξής : (με κόκκινο τα αποκαταστημένα τμήματα της επιγραφής) 
№207 “Жаңатұрмыс” орта мектебі
Διουρητικα τησ αγκυλησ
Μυστικά και κώδικες της κρυπτογραφίας
Ο Karl Marx και η Πολιτική Οικονομία στην Ελλάδα Εκδήλωση Περιοδικού Ξενοφών, 3o Τεύχος Πανεπιστήμιο Πειραιά, Θεόδωρος Μαριόλης Τμήμα Δημόσιας.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Κεφάλαιο 2 Ξένιος Αντωνιάδης 6/12/2019.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δημιουργία παρουσίασης: Βάσω Ραμπαούνη

Η εποχή του Ναπολέοντα (1) 18 Βrumaire : Άνοδος στην εξουσία του Ναπολέοντα Βοναπάρτη Πραξικόπημα (18 Brumaire = 9 Νοεμβρίου 1799) : Πρώτος Ύπατος : Αυτοκράτορας ως «απόλυτος μονάρχης»Αυτοκράτορας E σωτερική πολιτική του Ναπολέοντα Βοναπάρτη Μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, εκπαίδευση, οικονομία Στόχος :ο έλεγχος και η αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής 1804: Ναπολεόντειος κώδικας ( νομικός κώδικας) συμπερίληψη ορισμένων αρχών της Γαλλικής επανάστασης Διάδοσή του στην Ευρώπη Βάση νομικού συστήματος Γαλλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Συνεδρίαση του Νομοθετικού Σώματος στην Orangerie de Saint- Cloud. O Bοναπάρτης παρουσιάζεται στην Συνέλευση και τη διαλύει. 19 Brumaire του 8 ου έτους ( 1799). Bibliothèque Nationale de France, Paris.

Η στέψη του Nαπολέοντα και της αυτοκράτειρας Ζοζεφίνας, έργο του Jacques- Louis David, 1804

Η εποχή του Ναπολέοντα (2) Εξωτερική πολιτική Στόχος: η εδραίωση της γαλλικής κυριαρχίας στην Ευρώπη Από 1806: Ηπειρωτικός αποκλεισμός Αγγλίας ( κύριος αντίπαλός του) Αντίποινα Άγγλων: θαλάσσιος αποκλεισμός Γάλλων Δημιουργία βασιλείων-δορυφόρων της Γαλλίαςβασιλείων-δορυφόρων της Γαλλίας Αντιδράσεις λόγω επιβολής φόρων για την αντιμετώπιση πολεμικών δαπανών ( ευγενείς + κλήρος: επαναφορά της μοναρχίας, λαϊκά στρώματα: οικονομικά βάρη + αντίδραση στη ξένη κυριαρχία) 1812: Επίθεση στη Ρωσία.1812: Πρόσχημα: η μη αυστηρή εφαρμογή του ηπειρωτικού αποκλεισμού. Οι γαλλικές δυνάμεις έξω από τη Μόσχα. Υποχώρηση γαλλικών δυνάμεων λόγω χειμώνα, ασθενειών, επιθέσεων 1813: Μάχη της Λειψίας: Ήττα γαλλικών δυνάμεων από συνασπισμό Αγγλίας, Αυστρίας, Πρωσίας, Ρωσίας, Ισπανίας, Σουηδία, Βασιλείου της Νεάπολης.Μάχη της Λειψίας 1815: ΄Hττα του Ναπολέοντα στο Waterloo ( Bέλγιο).Τέλος της κυριαρχίας τουWaterloo Κάνοντας κλικ στην εικόνα, θα βρεθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του πεδίου της μάχης στο Waterloo Ο Ναπολέων στη μάχη του Αusterlitz (Moραβία)(1805), έργο του François Pascal Simon. Ήττα των δυνάμεων του τσάρου Αλεξάνδρου Α’ και του βασιλιά Φρανσουά Α’ της Αυστρίας από τις δυνάμεις του Ναπολέοντα.

Η εποχή του Ναπολέοντα Γαλλική αυτοκρατορία Κράτη- δορυφόροι Σύμμαχοι

Η Ευρώπη το 1812, την εποχή της παντοδυναμίας του Ναπολέοντα

Η μάχη της Λειψίας ( Σαξονία) Οκτωβρίου 1813

Battle of Waterloo, έργο του William Sadler. La Bataille de Waterloo, έργο του Clément-Auguste Andrieux, 1852

Αποτίμηση της Γαλλικής Επανάστασης και της εποχής του Ναπολέοντα ( ) Κατάληψη εξουσίας από την αστική τάξη. Παράδειγμα και για άλλεςΠαράδειγμα και για άλλες Προώθηση συμφερόντων αστικής τάξης. Φιλελεύθερη οικονομία κερδισμένη Οι αρχές του Διαφωτισμού-= πολιτικά αιτήματα. Μερική δικαίωση τους. Γκρέμισμα της απολυταρχίας στη Γσλλία. Υποχώρησή της στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ανάπτυξη ιδέας ότι τα όρια του έθνους και του κράτους πρέπει να συμπίπτουν. Δικαιώματα και υποχρεώσεις για κράτος και πολίτες.( πχ. πολιτικά δικαιώματα-υποχρέωση στρατιωτικής θητείας) Η σύγχρονη έννοια της πατρίδας. Διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους ( για πρώτη φορά) Κατάργηση προνομίων ευγενών και κλήρου. Ίσα δικαιώματα για όλους Λαός: κινητήρια δύναμη της ιστορίας και αποκλειστική πηγή εξουσίας (σύνταγμα, αρχή της λαϊκής κυριαρχίας). Τα φυσικά δικαιώματα του Διαφωτισμού = πολιτικά δικαιώματα. Οι υπήκοοι =πολίτες. Ανάδυση ή ανάπτυξη ιδεών και κινημάτων, όπως ο φιλελευθερισμός, ο εθνικισμός, ο κοινωνικός ριζοσπαστισμός, ο σοσιαλισμός Τυφεκιοφόρος Γαλλική Επανάσταση Αξιωματικός πεζικού Στρατός Ναπολέοντα

2. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης για τη γαλλική επανάσταση Η γαλλική επανάστασις και ο Ναπολέων έκαμαν, κατά την γνώμη μου, ν’ ανοίξουν τα μάτια του κόσμου. Πρωτύτερα τα έθνη δεν εγνωρίζοντο, τους βασιλείς τους ενόμιζον ως θεούς της Γης και ό,τι και αν έκα¬μναν, το έλεγαν καλά καμωμένο [...]. Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής από τα 1770 έως τα 1836 (1851), τόμ. Γ, σ. 61.

3. Η γαλλική επανάσταση γέννησε τον δημοκρατικό πατριωτισμό [...] [...] Στα αριστοκρατικά κράτη, η λέξη πατρίδα δεν σημαίνει κάτι, παρά μόνο για τις οικογένειες των ευγενών, που έχουν την κυριαρχία. Μόνο στη δημοκρατία το κράτος είναι αληθινά η πατρίδα όλων των ανθρώπων που το συνθέτουν, και μπορεί να μετρήσει τόσους υπερασπιστές που ενδιαφέροντα για την υπόθεσή της όσους και πολίτες. Να ποια είναι η πηγή της ανωτερότητας των λεύτερων λαών απέναντι σε όλους τους άλλους. Ροβεσπιέρος Λόγος στη Συμβατική Εθνοσυνέλευση, 17 Φεβρουαρίου Πηγή: Μ. Βερέτας (επιμ.), Μαρά, Σεν Ζιστ, Ροβεσπιέρος Κείμενα, Σύγχρονη Εποχή, Αθήνα 1989, σ. 234.

Το συνέδριο της Βιέννης (1815) Το συνέδριο της Βιέννης (Σεπτέμβριος 1814-Ιούνιος 1815) Σεπτέμβριος 1814-Ιούνιος 1815: Σύγκληση Συνεδρίου στη Βιέννη από τους νικητές του Ναπολέοντα Επαναχάραξη των συνόρων Ανασυγκρότηση της απολυταρχίας Καταστολή των επαναστατικών ιδεών Γαλλία: εγκαθίδρυση εκ νέου του πολιτεύματος της βασιλείας Επάνοδος των γαλλικών συνόρων εκεί που ήταν το 1789 Νοέμβριος 1815: Ίδρυση Ιερής Συμμαχίας Ρωσία, Αυστρία, Πρωσία: προπύργια απολυταρχίας και αντεπανάστασης Επιστροφή των περισσότερων εκθρονισμένων ηγεμόνων στους θρόνους τους : εποχή της ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗΣ Οι ιδρυτικές χώρες της Ιερής Συμμαχίας, με φόντο τα Ευρωπαϊκά σύνορα το Ρωσία Αυστρία Πρωσία

Η Ευρώπη το 1815

Xρονολόγιο Aβασίλευτη δημοκρατίαΑυτοκρατορία Ο Ναπολέων στην εξουσία Ο Ναπολέων αυτοκράτορας Mοναρχία

Πηγές