Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Στ’2 ΓιΑννης ΝΑτσης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Στ’2 ΓιΑννης ΝΑτσης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ Στ’2 ΓιΑννης ΝΑτσης

2 Οι τρεις σωματοφυλακες
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΟΥΜΑ Οι τρεις σωματοφυλακες

3 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Κάποτε ήταν ένας σκύλος που ήθελε να γίνει σωματοφύλακας επειδή είδε κάποιον έξω από το παράθυρο. Ήθελε να τον προλάβει, και τρέχοντας στις σκάλες έπεσε σε άλλους σωματοφύλακες. Ρίχνει τον έναν κάτω του λέει ο σωματοφύλακας «δεν προσέχετε λίγο;». Απαντάει ο σκύλος «συγγνώμη, αλλά βιάζομαι!!» Του λέει τότε ο σωματοφύλακας «τουλάχιστον να με βοηθήσετε να σηκωθώ» «γιατί δεν μπορείτε μόνος;» του απαντάει ο σκύλος. Λέει ο σωματοφύλακας: «ζητώ ικανοποίηση, σε περιμένω το μεσημέρι στο μοναστήρι τον Καρμελιτατων»

4 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σήκωσε ένα μαντίλι με το σπαθί του που ήταν μεταξωτό και είχε κεντημένα αρχικά. Μάλλον είπε ότι αυτό για τους σωματοφύλακες είναι μόδα και σκέφτηκε να το δώσει στον κάτοχο του. Μόλις το έδωσε ο σωματοφύλακας τον ευχαρίστησε και ρωτάει ο σκυλος «γιατί εσείς οι σωματοφύλακες θυμώνετε εύκολα;»

5 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Να ο νεαρός του αντίπαλος! φώναξε ο Άθως και πήγε προς το μέρος του . Και ο δικός μου… είπε ο Πόρθος Μα κι ο δικός μου ! τον έκοψε ο Άραμις . Ετοιμαζόντουσαν να χτυπηθούνε με τα σπαθιά όταν έφτασε μια ομάδα από στρατιώτες . Οι φρουροί του καρδινάλιου ! φώναξε ο Πόρθος ; Ποιοι είναι αυτοί ρώτησε εκείνος χειρότεροι εχθροί μας εξήγησε ο Άραμις.

6 Λίγα λόγια για τον ήρωα Από μικρός είχε όνειρο να γίνει σωματοφύλακας του βασιλιά της Γαλλίας. Στο πανδοχείο συνάντησε έναν παραξενο τύπο: ήταν κομψός και είχε μια μακριά ουλή κάτω από το μάτια του. Του λέει ο ήρωας: «πρώτη φόρα βλέπω άλογο με τέτοιο χρώμα.» «Είναι κίτρινο» τον πείραξε εκείνος. Τον εύρισκε ανυπόφορο: -Αυτός του λέει, απαιτώ να ζητήσετε συγγνώμη από εμένα και το άλογο! -Ούτε που να το σκέφτεσαι! απάντησε εκείνος.

7 Ζωγραφίζω ότι με εντυπωσίαζε

8 ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΡΟΛΟ
Το γουρούνι είναι ο σωματοφύλακας που σώζει τον κόσμο από τους εγκληματίες, είναι συνέχεια στο κάστρο και πηγαίνει στο μοναστήρι τον Καρμελιτατων..

9 ΓΡΑΦΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Ήταν τόσο χαρούμενος όταν έγινε σωματοφύλακας που με το ζόρι συγκράτησε τα δάκρυα του. Μετά σκέφτηκε ότι ένας σωστός σωματοφύλακας δεν πρέπει να κλαίει. Γύρισε προς το μέρος των φιλών του και…. είδε ότι και οι τρεις σκούπιζαν τα μάτια τους με τα μαντίλια τους.

10 ΓΡΑΦΩ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ
Πήγε να πάρει το σπαθί του από τον Βασιλιά της Γαλλίας. Μετά ένας εγκληματίας έσπασε το παράθυρο και μπήκε μέσα στην αίθουσα, τότε ο σωματοφύλακας πολέμησε με τον εγκληματία και οι τρεις φίλοι του πήγαν και τον βοήθησαν.

11 ΓΡΑΦΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αυτό το βιβλίο ήταν τέλειο, ήταν γεμάτο περιπέτεια και πολύ διασκεδαστικό.

12 ΓΡΑΦΩ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Αλέξανδρος Δουμάς γεννήθηκε το 1802 στο χωριό Βιγιέρ-Κοτρέ (Villers-Cotterêts) της Γαλλίας και ήταν εγγονός ενός Γάλλου ευγενούς, που έζησε για πολλά χρόνια στις Δυτικες Ινδιες Πατέρας του ήταν ο Θωμας Αλεξανδρος Δουμας μικτής αφρικανικής καταγωγής. Ο πατέρας του Αλέξανδρου Δουμά, Θωμάς- Αλέξανδρος ήταν γιος του Alexandre-Antoine Davy de la Pailleterie, Γάλλου ευγενή και ανώτατου αξιωματικού στο πυροβολικό της γαλλικής αποικίας του Άγιου Δομίνικου (σήμερα Αιτη) και της Marie-Cessette Dumas μίας σκλάβας Αφρο-Καραϊβικής καταγωγής.


Κατέβασμα ppt "ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 Στ’2 ΓιΑννης ΝΑτσης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google