Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δ η μ. Σχολείο Κοκκινοχώματος Α΄ Τάξη Ευέλικτη Ζώνη Ο θείος Παύλος και … τα ζωάκια του Μέθοδοι: Δραματοποίηση Αποκάλυψη-διερεύνηση Αποκάλυψη-διερεύνηση.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δ η μ. Σχολείο Κοκκινοχώματος Α΄ Τάξη Ευέλικτη Ζώνη Ο θείος Παύλος και … τα ζωάκια του Μέθοδοι: Δραματοποίηση Αποκάλυψη-διερεύνηση Αποκάλυψη-διερεύνηση."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δ η μ. Σχολείο Κοκκινοχώματος Α΄ Τάξη Ευέλικτη Ζώνη Ο θείος Παύλος και … τα ζωάκια του Μέθοδοι: Δραματοποίηση Αποκάλυψη-διερεύνηση Αποκάλυψη-διερεύνηση Βιωματική μέθοδος. Βιωματική μέθοδος. Διάρκεια: 2 μήνες Διάρκεια: 2 μήνες Συντονίστρια: Τσατάκη Μαρία

2 Αφορμή για την υλοποίηση Οι αναφορές στο πάρκο άγριων ζώων στα μαθήματα της γλώσσας «Ο θείος Παύλος» και «Ένα γράμμα για την Ιωάννα»

3 Στόχοι του προγράμματος είναι: τα παιδιά …  Να κατονομάσουν και να περιγράψουν τα ζώα της σαβάνας.  Να αντιπαραβάλουν τη ζωή των ζώων στους ζωολογικούς κήπους με αυτή στα πάρκα άγριων ζώων (Μασάι Μάρα)  Να οργανώσουν … ένα πάρκο άγριων ζώων στο σχολείο.  Να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στα ζώα και στην προστασία τους.  Να κατονομάσουν και να περιγράψουν τα ζώα του τόπου μας.

4 Δραστηριότητες Α  Δόθηκαν στα παιδιά καρτέλες με εικόνες ζώων της Σαβάνας. Διάλεξαν το αγαπημένο τους. ζώων της Σαβάνας. Διάλεξαν το αγαπημένο τους.  Έγραψαν λεζάντες.  Τα χώρισαν σε χορτοφάγα –σαρκοφάγα.  Έπαιξαν το παιχνίδι «Σπαζοκεφαλιές».  Έφτιαξαν σελιδοδείκτες με ζώα.  Έλυσαν σταυρόλεξα.  Έφτιαξαν ακροστιχίδα της Αφρικής.

5 Τα ζώα της σαβάνας

6 Σπαζοκεφαλιές Σπαζοκεφαλιές

7 Σταυρόλεξο ακροστιχίδα σελιδοδείκτες Σταυρόλεξο ακροστιχίδα σελιδοδείκτες

8 Δραστηριότητες Β  Προβολή βίντεο με το πάρκο άγριων ζώων Μασάι Μάρα στην Κένυα.  Έχεις επισκεφτεί ζωολογικό κήπο…  Αν ήσουν ζώο…

9 Δραστηριότητες Γ  SENSORY BINS - ΚΟΥΤΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

10 Δραστηριότητες Δ  Ανάγνωση παραμυθιών  Δραματοποίηση  Εικονογράφηση σκηνής παραμυθιού.  Τραγούδια με ζώα.  Συμβουλές για την προστασία των ζώων.

11 Ο Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας

12 Δραστηριότητες Ε Λεξιλόγιο: ζει, τρώει, είναι, έχει, συχνά.

13 Όνειρα με ζώα

14 Άρθρο για ζώα

15 Η εφημερίδα μας

16 Αξιολόγηση  Με την ανάρτηση αφίσας.  Συζήτηση με τους μαθητές για την προστασία των ζώων.  Με την παρουσίαση στους γονείς.

17 Θετικά και αρνητικά Θετικά και αρνητικά Μαθητές: Μαθητές:  Αγάπησαν τον Έλμερ και την Τιτίκα.  Έπαιξαν πολύ με το πάρκο.  Δεν εργάστηκαν ομαδικά σε όλες τις εργασίες. Δασκάλα: Δασκάλα:  Κάποια προβλήματα στη λειτουργία των ομάδων.  Θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε π.χ ένα αγρόκτημα. ένα αγρόκτημα.

18 Σας ευχαριστώ


Κατέβασμα ppt "Δ η μ. Σχολείο Κοκκινοχώματος Α΄ Τάξη Ευέλικτη Ζώνη Ο θείος Παύλος και … τα ζωάκια του Μέθοδοι: Δραματοποίηση Αποκάλυψη-διερεύνηση Αποκάλυψη-διερεύνηση."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google