Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος

2 Γιγάντιο Πάντα Το πάντα είναι είδος σε κίνδυνο ,τρέφεται κατά 99% με μπαμπού, ζουν 239 πάντα σε αιχμαλωσία εντός της Κίνας και άλλα 27 έξω από την χώρα η ουρά του γιγαντιαίου πάντα, με μήκος εκ , είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην οικογένεια των Αρκτικών, το γιγαντιαίο πάντα ζει περίπου 20 χρόνια στην φύση και 30 χρόνια στη αιχμαλωσία,

3 Λευκή τίγρη Οι λευκές τίγρεις έχουν εξαφανιστεί στη φύση από το 1958 και πλέον υπάρχουν μόνο σε ζωολογικά πάρκα. Φτάνει σε βάρος τα 300 κιλά . Είναι πολύ καλοί κολυμβητές και τα δυνατά νύχια τους βοηθούν να σκαρφαλώνουν σε δέντρα. Το θηλυκό γεννά 2 με 3 μικρά μετά από κύηση 3½ μηνών. Ζει έως 16 χρόνια στην φύση αλλά πολύ περισσότερο κάτω από την ανθρώπινη φροντίδα. Τα τελευταία 100 χρόνια ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 95%. Ο πληθυσμός τους στη φύση εκτιμάται σε άτομα.

4 Φώκια Μονάχους – Μονάχους
Οι φώκιες οι δακτυλιωτές είναι μικρά ζώα, που φτάνουν μόνο το 1,4 μ. σε μήκος και ζυγίζουν γύρω στα 90,7 κιλά. Αναπαρίσταται σε αρχαία Ελληνικά νομίσματα και αναφέρεται σε αποσπάσματα του Ομήρου που την περιγράφουν να λιάζεται σε αμμουδερές ακτές. Ωστόσο, σήμερα η μεσογειακή φώκια θεωρείται το πιο απειλούμενο είδος στην Ευρώπη.

5 ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ Ο λευκός καρχαρίας είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος καρχαρίας που βρίσκεται στα παράκτια νερά κοντά στην επιφάνεια σε όλους τους σημαντικούς ωκεανούς. Φθάνει σε μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων[1] και ζυγίζει συνήθως μέχρι χιλιόγραμμα.[3] Τρέφεται με μια ποικιλία άλλων θαλάσσιων ζώων συμπεριλαμβανομένων των ψαριών, πτερυγιόποδων και θαλασσοπουλιών και θηλαστικών, Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού παρατηρείται στις περιοχές: Κέρκυρα[5], Κόρινθο, παράλια Ιονίου, Αιγαίο (Θερμαϊκός Κόλπος, Θάσος, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη), μέχρι τα τουρκικά παράλια στον Βόσπορο, αλλά και στην Κύπρο.

6 Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα
Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα ζώα Παιδιά, γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα είδη ζώων κινδυνεύουν με εξαφάνιση; Θα έχετε ακούσει ότι απειλείται η χελώνα Καρέτα-καρέτα, ή η φώκια Μονάχους-μονάχους. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν και άλλα πολλά ζώα, που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση. Διεθνείς και ευρωπαϊκές οργανώσεις προσπαθούν να προστατεύσουν τα είδη που απειλούνται, οι κυβερνήσεις των κρατών φτιάχνουν νόμους για την προστασία των ζώων, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι όλοι οι πολίτες να μάθουν την αξία τους και να μπουν στη διαδικασία να τα προστατεύουν


Κατέβασμα ppt "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Στάθης και Γιώργος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google