Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα

2 Η χελώνα Καρέτα-Καρέτα υπάρχει στη γη από την εποχή των δεινοσαύρων και είναι το μόνο είδος θαλάσσιας χελώνας που αναπαράγεται στην Eλλάδα! Η καρέτα είναι ερπετό που έχει προσαρμοστεί βιολογικά στο θαλάσσιο περιβάλλον. Πρόκειται για μία μεγάλη θαλάσσια χελώνα με καβούκι που αποτελείται από κεράτινες πλάκες καφέ και κόκκινου χρώματος και αναπνέει με πνεύμονες.  Ζυγίζει κατά μέσο όρο 90 κιλά και το μήκος της φτάνει το ένα μέτρο.

3 Τρέφεται κυρίως με θαλάσσια φυτά και τσούχτρες.
Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα Καρέτα ζει  στο νερό, αλλά είναι αναγκασμένη  να αφήνει τα αυγά της στη ζεστή άμμο για να  εκκολαφθούν. Επιστρέφει πάντα στην παραλία που γεννήθηκε για να γεννήσει.

4 Τα χελωνάκια κινούνται προς την κατεύθυνση του φωτός, 
γι’ αυτό τα τεχνητά φώτα κοντά στις παραλίες τα  αποπροσανατολίζουν και χάνουν το δρόμο τους για τη  θάλασσα. Τα χελωνάκια έχουν πολλούς εχθρούς και ελάχιστα θα καταφέρουν να μεγαλώσουν και να επιστρέψουν στην  ίδια παραλία για να γεννήσουν με τη σειρά τους τα δικά  τους αυγά

5 Η Καρέτα-Καρέτα απειλείται από:
τη ρύπανση των θαλασσών την καταστροφή των παραλιών όπου γεννάει τα αυγά της την καταστροφή των περιοχών όπου βρίσκει την τροφή της από τα δίχτυα των ψαράδων τις πλαστικές σακούλες, αφού οι χελώνες τις τρώνε, νομίζοντας πως πρόκειται για τσούχτρες, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν από ασφυξία και τέλος, κάποιες χελώνες τραυματίζονται, μερικές φορές θανάσιμα, από ταχύπλοα σκάφη που πλέουν κοντά στις παραλίες ωοτοκίας.


Κατέβασμα ppt "Η θαλάσσια χελώνα Καρέτα-Καρέτα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google