Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα. ΦΩΚΙΑ Μάτια μονίμως δακρυσμένα, παρότι δεν κλαίει. Στην Ελλάδα μάλιστα, ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα. ΦΩΚΙΑ Μάτια μονίμως δακρυσμένα, παρότι δεν κλαίει. Στην Ελλάδα μάλιστα, ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα

2 ΦΩΚΙΑ Μάτια μονίμως δακρυσμένα, παρότι δεν κλαίει. Στην Ελλάδα μάλιστα, ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος πληθυσμός της, δηλαδή 250 με 300 άτομα. Μάτια μονίμως δακρυσμένα, παρότι δεν κλαίει. Στην Ελλάδα μάλιστα, ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος πληθυσμός της, δηλαδή 250 με 300 άτομα. Οι κυριότερες απειλές για τη μεσογειακή φώκια είναι η μείωση τροφής, η τυχαία παγίδευση κατά τις αλιευτικές δραστηριότητες και η ηθελημένη θανάτωση.

3 ΠΑΝΤΑ Μόλις 1.600 Γιγάντια πάντα απομένουν ελεύθερα στη φύση σήμερα. Μόλις 1.600 Γιγάντια πάντα απομένουν ελεύθερα στη φύση σήμερα. Ένας από τους λόγους είναι η απώλεια του φυσικού του περιβάλλον του στις οροσειρές της νοτιοδυτικής Κίνας.

4 Θαλάσσια χελώνα Hawksbill Θαλάσσια χελώνα Hawksbill Οι θαλάσσιες χελώνες βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης λόγω των εντυπωσιακών μοτίβων και χρωμάτων στα κελύφη τους, ειδικά αυτή που ανήκει στο είδος Hawksbill. Το παράνομο εμπόριο αλλά και η τυχαία σύλληψή τους στα δίχτυα των ψαράδων τις θέτουν σε κίνδυνο. Οι θαλάσσιες χελώνες βρίσκονται υπό την απειλή της εξαφάνισης λόγω των εντυπωσιακών μοτίβων και χρωμάτων στα κελύφη τους, ειδικά αυτή που ανήκει στο είδος Hawksbill. Το παράνομο εμπόριο αλλά και η τυχαία σύλληψή τους στα δίχτυα των ψαράδων τις θέτουν σε κίνδυνο.

5 ΤΙΓΡΗ Η τίγρη είναι το μεγαλύτερο αιλουροειδές και το τρίτο μεγαλύτερο σαρκοφάγο ζώο στη γη. Αντέχει όμως αρκετές μέρες χωρίς φαγητό κι όταν επιτέλους βρει το θήραμά της, μπορεί να καταναλώσει μέχρι και 40 κιλά κρέας! Η τίγρη σήμερα απειλείται παγκοσμίως με εξαφάνιση. Το 97% του πληθυσμού της χάθηκε τα τελευταία 100 χρόνια. Μόνο 3.200 τίγρεις απομένουν ελεύθερες στη φύση, πολύ λιγότερες απ’ όσες ζουν αιχμάλωτες σε ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο.

6 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 1) Δ εν πετάμε σκουπίδια σε δάση και θάλασσες. 2) Ω ς ενεργός πολίτης, διεκδικείς το περιβαλλοντικό δίκαιο και στηρίζεις εκστρατείες που στοχεύουν σε αναγκαίες αλλαγές που θα ωφελήσουν κοινωνία και περιβάλλον.


Κατέβασμα ppt "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ Σοφία Κατερίνα. ΦΩΚΙΑ Μάτια μονίμως δακρυσμένα, παρότι δεν κλαίει. Στην Ελλάδα μάλιστα, ζει και αναπαράγεται ο μισός περίπου παγκόσμιος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google