Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

2 ΛΥΚΟΣ Ο Λύκος είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων.
Ο Λύκος είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον  σκύλο και θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα. 

3 ΛΥΚΟΣ (συνέχεια) Ο λύκος είναι μονογαμικό είδος και ζευγαρώνει για όλη του τη ζωή. Η αναπαραγωγική περίοδος ξεκινά νωρίς την άνοιξη από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο  Η εγκυμοσύνη στο θηλυκό διαρκεί ημέρες (όσο ακριβώς και στον σκύλο) και κατόπιν γεννά μικρά

4 ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ  Οι λύκοι ήταν κάποτε άφθονοι και κατοικούσαν σε όλη σχεδόν τη Βόρεια Αμερική, την Ευρασία και τη Μέση Ανατολή. Σήμερα για διάφορους λόγους , έχουν μειωθεί κατά πολύ και είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση.

5 ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ Υπάρχει στη γη από την εποχή των δεινοσαύρων και είναι το μόνο είδος θαλάσσιας   χελώνας που αναπαράγεται στην Ελλάδα

6 Χελώνα καρέτα-καρέτα (συνέχεια)
Ζυγίζει κατά μέσο όρο 90 κιλά και το μήκος της φτάνει το ένα μέτρο. Τρέφεται κυρίως με θαλάσσια φυτά και ασπόνδυλα με ιδιαίτερη προτίμησή στις τσούχτρες.  Η χελώνα καρέτα-καρέτα θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και προστατεύεται από τη Σύμβαση της Βέρνης, καθώς και από τη συνθήκη CΙΤΕS για τον έλεγχο του εμπορίου ειδών απειλούμενων με εξαφάνιση.

7 ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ Οι θηλυκές καρέτα καρέτα, αφού ωριμάσουν σεξουαλικά σε ηλικία περίπου τριάντα ετών, επιστρέφουν κάθε δύο τρία χρόνια στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι ίδιες, για να εναποθέσουν τα αβγά τους.   Γεννάνε τους καλοκαιρινούς μήνες, βγαίνοντας δύο ως τέσσερις φορές στην παραλία, αργά το βράδυ.   

8 ΔΕΛΦΙΝΙ Τα δελφίνια είναι θαλάσσια θηλαστικά , που συγγενεύουν με τις φάλαινες. Υπάρχουν περίπου 17 γένη δελφινιών και 40 είδη.   Το μέγεθος των ενηλίκων ποικίλλει από 1,2 μέτρα και 40 κιλά.

9 ΔΕΛΦΙΝΙ (συνέχεια) Είναι ζώα σαρκοβόρα και τρέφονται κυρίως με ψάρια και καλαμάρια.  Τη νύχτα τα θηλυκά κοιμούνται στην επιφάνεια του νερού, ενώ τα αρσενικά αναδύονται κάθε μισή ώρα για να αναπνεύσουν .

10 ΔΕΛΦΙΝΙ  Τα δελφίνια εμφανίστηκαν πριν από περίπου δέκα εκατομμύρια χρόνια, κατά το Μειόκαινο.  Κυριότεροι εχθροί του είναι οι άνθρωποι.

11 ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ Η μεσογειακή φώκια μοναχός , είναι το ένα από τα δύο εναπομείναντα είδη φώκιας μονάχου της οικογένειας των φωκιδών. Κάποτε ήταν εξαπλωμένη σε όλες τις ακτές τις Μεσογείου, της Μαύρης Θάλασσας και του ανατολικού Ατλαντικού.

12 ΦΩΚΙΑ ΜΟΝΑΧΟΥΣ (συνέχεια)
Σήμερα, με αριθμό μικρότερο από 600 ζώα, συγκαταλέγεται στα σπανιότερα και πλέον απειλούμενα ζώα. Ο μισός περίπου πληθυσμός, γύρω στα άτομα, ζει στην Ελλάδα.

13 ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ Το μήκος των ενήλικων ζώων κυμαίνεται μεταξύ 2-3 μέτρων, ενώ το βάρος τους φθάνει έως και τα 350 κιλά, με τα θηλυκά να είναι λίγο μικρότερα από τα αρσενικά.  Οι μεσογειακές φώκιες ζουν μέχρι και 45 χρόνια, αν και ο μέσος όρος είναι γύρω στα 20, ενώ η σεξουαλική ωριμότητα ξεκινά στο 5ο. 

14 ΚΡΙ ΚΡΙ Το κρι-κρι , μερικές φορές αποκαλούμενο κρητική αίγα, αγρίμι ή κρητικό αγριοκάτσικο, θεωρείται υποείδος του αγριοκάτσικου.  Το κρι-κρι είναι ένα μεγάλο οπληφόρο θηλαστικό γηγενές της ανατολικής Μεσογείου το οποίο σήμερα βρίσκεται μόνο στην Κρήτη και τρία μικρά νησάκια κοντά της.

15 ΚΡΙ ΚΡΙ (συνέχεια) Το κρι-κρι έχει ανοιχτόχρωμη καφέ γούνα με μια πιο σκούρα λωρίδα γύρω από το λαιμό του. Στο φυσικό τους τόπο είναι ντροπαλά και ξεκουράζονται στη διάρκεια της ημέρας.

16 ΚΡΙ ΚΡΙ Το 1960, το κρι-κρι ήταν απειλούμενο είδος με καταγεγραμμένα λιγότερα από 200. Η απειλή για το κρι-κρι ήταν ο κυριότερος λόγος ανακήρυξης της Σαμαριάς ως εθνικού δρυμού στις αρχές της δεκαετίας του '60.


Κατέβασμα ppt "ΖΩΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ Κ΄ ΚΑΛΛΙΟΠΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google